A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
Направив повеќе пати, еднаш ги имаше само нашите па после само странските. Незнам стварно што му е
Види кој тие најблизок предавател за таму да ја насочиш антената

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Земавме нов Бум ресивер, го приклучивме се како што треба ама ми ги дава само каналите од 21 до крај, а нашите не, како да го поправам ова?
Пробај ова да не е, стисни Teletext и намести на Сите ТВ канали.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Пробај ова да не е, стисни Teletext и намести на Сите ТВ канали.
Врти ја антената другар,македонските канали се на еден мултиплекс па очигледно цел тој мултиплекс не го фаќјаш...
--- надополнето: 16 декември 2012 во 21:09 ---
Дечки,дали можи некој од Скопје да скенира на Бумот,ме интересира дали ги пуштија од Оне дигиталните терестријални канали(националниве ТВ)пошто до 01.12.2012 требаше да се покриени 20% од домаќинствата,па претпоставувам дека прво во Скопје ке ги пуштат...

Член од
9 март 2012
Мислења
175
Поени од реакции
249
Врти ја антената другар,македонските канали се на еден мултиплекс па очигледно цел тој мултиплекс не го фаќјаш...
--- надополнето: 16 декември 2012 во 21:09 ---
Дечки,дали можи некој од Скопје да скенира на Бумот,ме интересира дали ги пуштија од Оне дигиталните терестријални канали(националниве ТВ)пошто до 01.12.2012 требаше да се покриени 20% од домаќинствата,па претпоставувам дека прво во Скопје ке ги пуштат...
Telma, Kanal 5 i Mtv gi faka, drugi ne.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Telma, Kanal 5 i Mtv gi faka, drugi ne.
Благодарам на информацијата,изгледа не почнале со работа,а требаше до 01.12.2012 да покријат 20% од домаќинствата,а тоа најлесно се прави во Скопје,пушташ 1 предавател и имаш покриеност на 50% од домаќинствата :))Можи ке им го продолжат рокот...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Луѓе, можете ли да ми кажете дали стварно е 999ден со Бумтв тој пакетот Fix/Net/Tv Total? Има некој таков пакет? Јас имам телефон и интернет, па еве сакам да земам за тие пари е едно Бумтв зошто и така си плаќам илјадарче. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Луѓе, можете ли да ми кажете дали стварно е 999ден со Бумтв тој пакетот Fix/Net/Tv Total? Има некој таков пакет? Јас имам телефон и интернет, па еве сакам да земам за тие пари е едно Бумтв зошто и така си плаќам илјадарче. :)
http://one.mk/fixnettv-total.html

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Абе знам за тоа, они така викаат, ама да не ми бапнат уште 500ден. плус.
Па 400 минути кон ОNE мобилна и фиксна мрежа, е сеа ти се тарифира тоа ако ѕвониш на други оператори, сигурно на толку нема да е пак,..

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Па 400 минути кон ОNE мобилна и фиксна мрежа, е сеа ти се тарифира тоа ако ѕвониш на други оператори, сигурно на толку нема да е пак,..
Па не зборам многу на телефон...:D епа тогаш ќе си зеам. :D

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
И ја не зборам многу на телефон, а го имам овој пакет од 999 ден, без пакет плус и ми доаѓа сметка од 1100 до 1200 ден

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
И ја не зборам многу на телефон, а го имам овој пакет од 999 ден, без пакет плус и ми доаѓа сметка од 1100 до 1200 ден
Крадат малце а? А можам ли да ги пријавам во АЕК доколку ми стигне повисока сметка?

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Крадат малце а? А можам ли да ги пријавам во АЕК доколку ми стигне повисока сметка?
Незнам за АЕК, а за крадење не крадат, во тие пари што се над 999 денари претплатата, влегуваат разговорите со други мрежи плус за конференциска врска и презентација на повикувачка линја и уште за шпион на броеви кои те повикуваат, барем така пишува на сметкава. Овие 3 услуги можеш да ги исклучиш ако не ти требаат.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Незнам за АЕК, а за крадење не крадат, во тие пари што се над 999 денари претплатата, влегуваат разговорите со други мрежи плус за конференциска врска и презентација на повикувачка линја и уште за шпион на броеви кои те повикуваат, барем така пишува на сметкава. Овие 3 услуги можеш да ги исклучиш ако не ти требаат.
Шпионот ми го активирале пред неколку дена, порано кога ми ѕвонеше некој не пишување, а сега гледам пишува. :) Ама тие се бесплатни. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom