Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Се сврши нашиот бисер со девојка му :vozbud: нека му е честито и многу голови во новата 2009

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]најдобариот македонски фудбалер Горан Пандев се сврши со девојката Надица [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Те сакам повеќе од фудбалот[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Досега фудбалот ми беше најголемата лубов а ти втора , но отсега ти ке ми бидеш најголемата лубов па потоа фудбалот. Сакам својот живот да го споделам со тебе. Те сакам ...... Ке се омажиш ли со мене?",, и рекол Горан на Надица. - Тој на свршеницата[/FONT]

%7BE2700B98-5D84-4624-ADB7-7890F40548E1%7D_pandev-2.jpg
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Токму во четвртокот на 25 декември кога во хотелот "Александар Палас" беа прогласени нашите најдобри фудбалери заврши ергенскиот живот на Горан Пандев. Наместо да го прими признанието по трет пат, Гоки, како што е познат во неговиот роден град, се сврши со долгогодишната девојка Надица Аџи-Скерлева. Нејзината рака ја побарал пред 10 дена во Италија каде заедно живеат, но официјалниот чин го направи во Струмица на изненадување на сите. Горан и Надица ги повикале своите семејства на вечера во деевеесет квадратниот стан , лоциран веднаш до трговскиот центар "Глобал", купен токму за овој повод. Откако стигнале родителите на Горан, Ристе и Снежана и братот Сашко со неговата девојка Анета, но и Џоко и Нада Аџи- Скерлеви со керката Венерка, младите ја објавиле веста дека се свршени и планираат заеднички брачен живот. Семејствата Пандеви и Аџи- Скерлеви првите неколку минути не можеле да поверуваат. Биле изненадени но потоа со радост ја прифатиле веста и го дале родителскиот благослов, ова врска да се круниса со свршувачка. Младите иако инсистирале да за заокружат традиционалните адети, сепак Горан морал да каже дедо, баба а младата Надица на свекорот и свекрвата да им проговори со тате и мама. Тој на свршеницата и подари дијамански прстен од новата колекција "Сабрин" вреден повеќе од 15.000 евра кој го купил во Рим.
- Многу сум срекна што одлучија да се свршат- ни рече свекрвата , тетка Снежа кој за "ВЕСТ" јавно кажа дека си ја сака Надица за снаа. Признава дека била шокирана кога слушнала деак нејзиниот постар син ќе се сврши, но потоа и се исполнило срцето.
- Дојде од Италија и ни кажа дека ке одиме на вечера кај Надица. Беше чудно бидејки и двајцата се срамеа да ни кажат дека се свршиле, но пред сите нас го побараа благословот од родителите- ни раскажува братот Сашко.
Горан Пандев го затекнавме во кафе барот "19". Скромен и насмеан ги примаше честитките од сите негови другари, пријатели.
- Со Надица сме во врска речиси 9 години. Таа постојано ми даваше подршка. Од пред извесно време живее со мене во Италија. Не беше планирано но се случи..... Ја сакам,, рече Горан Пандев
Пандев, Надица за жена ја побрал во Ватикан во ресторан близу катедралата Св. Петар. Со поглед кон плоштадот и катедралата, Пандев со свршеничкиот прстен станал и и понудил брак на Надица.
- Досега фудбалот ми беше најголемата лубов а ти втора , но отсега ти ке ми бидеш најголемата лубов па потоа фудбалот. Сакам својот живот да го споделам со тебе. Те сакам ...... Ке се омажиш ли со мене?,, и рекол Горан на Надица.
Таа шокирана не поверувала но со слатка насмевка и прегратка ја прифатила понудата. Веднаш потоа келнерите им донеле шише шампањско за да прослават. Горан и Надица за Нова година ке бидат во Струмица по што ке заминуваат за Италија. Според Горан засега свадба не планираат.
,,До лето свадба ке нема, потоа ке видиме,, ни одоговри фудбалската звезда Горан Пандев кој го брани дресот на калчолигашот Лацио а за кого интерес појавуваат повеке фудбалски гиганти.
Но, радоста и веселбата не завршија во четвртокот навечер.
Според зборовите на Џоко Аџи-Скерлев таткото на свршеницата на Пандев, родителите на Надица, без идната брачна двојка, сега во проширен состав, во саботата навечер во ресторанот "Белви" до зори ја прославија веридбата на своите деца. Горан и Надица синоќа, во ресторанот "Маредо" со оркестар и со своите другари исто така до рано наутро ја прославувале свршувачката.

Честито нека му е
[/FONT]

Се сврши нашиот бисер со девојка му :vozbud: нека му е честито и многу голови во новата 2009
За Македонија:oeoeoe::oeoeoe:

Честитки до Горан! Секоја чест! Нека имаат прекрасен заеднички живот со Надица, па да уследи брак, па многу здрави, среќни, добри и успешни деца.

Со среќа! :helou:

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]најдобариот македонски фудбалер Горан Пандев се сврши со девојката Надица [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Те сакам повеќе од фудбалот[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Досега фудбалот ми беше најголемата лубов а ти втора , но отсега ти ке ми бидеш најголемата лубов па потоа фудбалот. Сакам својот живот да го споделам со тебе. Те сакам ...... Ке се омажиш ли со мене?",, и рекол Горан на Надица. - Тој на свршеницата[/FONT]

Види го ти Гоче...швалер невиѓен. :pos2:

Го гледав ова со Филе, што му беше на гости. Она што се гледа, е тоа каков живот имаат фудбалерите. Легенда... Пандев не е платен како што треба а живее како султан. Беспари се облекува, беспари јаде...и згора на тоа пари му даваат. Оние другари од детството што му се, багра невидена, Пандев ги донесол во Рим само друштво да му прават. :)

Пандев прогласен за “Крал на Лацио”
sps_pandev-kral-lacio.jpg
Нашиот најдобар фудбалер доби уште едно одлично признание откако италијанските весници го прогласија за “Крал на Лацио”, како најдобар фудбалер на римскиот клуб во календарската 2008.

25-годишниот струмичанец во цела 2008-постигна вкупно 16 голови во сите натпреварувања, пред Роки со 14 и Зарате со 9, а вредно е да се напомнат и многуте асистенции што ги имаше токму за овие двајца фудбалери.

Како што истакна и тренерот на лацијалите Делио Роси, кога игра Пандев игра и Лацио. Потсетување на дуелот со Удинезе на кој римјаните губеа со 3:0, па по одличната игра на Пандев резултатот на крај гласеше 3:3, или на натпреварот против Милан во купот каде буквално сам го совлада големиот противник со Кака, Роналдињо, Сидорф...

Пандев досега во Лацио е 5 сезони, одигра вкупно 129 натпревари, а постигна 47 гола.:pipi:

Браво за Пандев. Заслужено. Уште едно големо признание за него!!!

Ајде со срека нека му е,понатаму да следи брак,деца и многу голови во 2009 година.И честито нека му е признанието.
Ама јас неможзам да го сфатам.Кога игра во нашата репрезентација гол неможе да даде(со исклучоци на некои натпревари).Знам во нашата репрезентација нема јаки играчи како во Лацио,не даваат пари како во Лацио ама дај човеку постигни некој гол ...
:salut:

Хет трик за мајсторот... да се надеваме дека ќе даде уште многу оваа сезона:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom