Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Нормално е тоа за педофилот Француски.
За сите што знаат да читаат меѓу редови, Венгер убаво си има „кажано“...

- „Мене филмот не ми е да освојувам титули, туку да создавам играчи. Земам младиќи за евтини пари, создавам тим, и го распродавам за големи пари. И така, во циклуси.
Затоа сопствениците ме ценат. Инаку, како некој тим со богата историја и традиција би се согласил да ме чува и во 8 години без да донесам ниту лим во кабинетот. На моите газди, парите им се над се, многу повеќе од некаков трофеј. А за навивачите, лесно е: секоја година се правдам со „абе стадион се правеше“ и „млад тим се создава, ќе видите кога ке соберат искуство“.

Сериозна екипа од Премиер лига не треба да си дозволи да создава играчи ко Арсенал што прави.

И затоа не ја гледам поентата што се буни францускиов педофил. Што повеќе се троши, тоа повеќе може да заработи Арсенал во неговото „создавање на тим“.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јеп, домино ефекАт, има право за последниов параграф Џетсетерот.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Нормално е тоа за педофилот Француски.
За сите што знаат да читаат меѓу редови, Венгер убаво си има „кажано“...

- „Мене филмот не ми е да освојувам титули, туку да создавам играчи. Земам младиќи за евтини пари, создавам тим, и го распродавам за големи пари. И така, во циклуси.
Затоа сопствениците ме ценат. Инаку, како некој тим со богата историја и традиција би се согласил да ме чува и во 8 години без да донесам ниту лим во кабинетот. На моите газди, парите им се над се, многу повеќе од некаков трофеј. А за навивачите, лесно е: секоја година се правдам со „абе стадион се правеше“ и „млад тим се создава, ќе видите кога ке соберат искуство“.

Сериозна екипа од Премиер лига не треба да си дозволи да создава играчи ко Арсенал што прави.

И затоа не ја гледам поентата што се буни францускиов педофил. Што повеќе се троши, тоа повеќе може да заработи Арсенал во неговото „создавање на тим“.
Oвде имаме еден пример на исфрустрираност до бескрај на еден навивач предизвикана од тоа што клубот за кој навива неколку години наназад ниту игра елитен фудбал, ниту спаѓа во елитата.
И како што кажав и претходно на еден ваш фан , се виде вашето дека и со пари и без пари пак не ве бидува, и тука никој не може да ви помогне.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Не го дочита текстот?

Челзи,Манчестер Сити,Евертон и Фулам.
Грешка моја очигледно не ми бил тука паметот па секој втор збор само го имам запаметено а другото ми отишло во неповрат.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Oвде имаме еден пример на исфрустрираност до бескрај на еден навивач на клуб кој неколку години наназад ниту игра елитен фудбал, ниту спаѓа во елитата.
И како што кажав и претходно на еден ваш фан , се виде вашето дека и со пари и без пари пак не ве бидува, и тука никој не може да ви помогне.
Да, можеби си во право за „нашето“ и дека Ливерпул има проблеми безразлика дали има пари или не.

Но, од што да сум исфрустриран?

Инаку, тоа што Арсенал игра во Лигата на шампионите константно, не го прави елитен тим. Ниту пак Клуж е таков.
Додуша, Клуж може да се пофали со каков таков успех во домашното првенство.

Арсенал е само машинерија за пари за своите сопственици преку политиката на Венгер „да создава играчи“.

Не знам зошто Арсеналците се „фрустрираат“ кога ќе им се напомене тоа.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Да, можеби си во право за „нашето“ и дека Ливерпул има проблеми безразлика дали има пари или не.

Но, од што да сум исфрустриран?

Инаку, тоа што Арсенал игра во Лигата на шампионите константно, не го прави елитен тим. Ниту пак Клуж е таков.
Додуша, Клуж може да се пофали со каков таков успех во домашното првенство.

Арсенал е само машинерија за пари за своите сопственици преку политиката на Венгер „да создава играчи“.

Не знам зошто Арсеналците се „фрустрираат“ кога ќе им се напомене тоа.
Арсеналци не се фрустрираат од никого и се секогаш отворени за дебата, ама постови од типот на твојот кој содржат навреди кон клубот и менаџерот нормално предизвикуваат реакција и заклучок дека со некои личности не може да се води дискусија и разговор , туку одма се префрлаат кон навреди - тоа ти е проста дефиниција за исфрустрираност од некого или нешто (ако не ми веруваш провери си.
И да, колку и да сакате тоа да го омаловажите, Арсенал игра ЛШ 16 год. по ред, и секогаш бил во првиот шешир при ждребот (што значи во европската елита).

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Навреди кон клубот и кон менаџерот?! :icon_mrgr:

И ептен јак про аргумент е тоа што сте играле во ЛШ 16 сезони по ред и сте во „првиот шешир“.

Мене појќе на лузерски ми оди. Толку долго да играш а да не ја освоиш? Something's wrong...

Не мислиш така? :icon_lol:

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.361
Поени од реакции
12.774
Навреди кон клубот и кон менаџерот?! :icon_mrgr:

И ептен јак про аргумент е тоа што сте играле во ЛШ 16 сезони по ред и сте во „првиот шешир“.

Мене појќе на лузерски ми оди. Толку долго да играш а да не ја освоиш? Something's wrong...

Не мислиш така? :icon_lol:
Многу лузерски аргумент...а шо да речеме шо 20 години сте у премиер лига и врвот неможете да го помирисате?Или тоа шо имате трофеи пред Арката на Ное?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Многу лузерски аргумент...а шо да речеме шо 20 години сте у премиер лига и врвот неможете да го помирисате?Или тоа шо имате трофеи пред Арката на Ное?
Тоа значи дека нешто не е во ред ( и не било во ред) со тимот во тие 20 години.

Што мислеше, ќе бидам блесав и ќе речам нешто во одбрана на тимот? Така е, не можам да бегам ко ретардиран од тоа. Да беше се ко што треба, ќе освоеше барем една титула во тие дваесет.

Е сега, според тебе тоа е „лузерски аргумент“. Јеби га...

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
И да, колку и да сакате тоа да го омаловажите, Арсенал игра ЛШ 16 год. по ред, и секогаш бил во првиот шешир при ждребот (што значи во европската елита).
И шо дека игра 16 години по ред??? титули се она што се бројат во фудбалот...а не кој учествува само колку да се каже....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Сакаше само да ви каже дека да не беа тие big spenders, немаше да продава фудбалери по тие цени, ќе ги продаваше по 5, 6 а со тие пари исплаќање Емирати потешко ќе одеше.
Не знам зошто се лутите кога таа ви беше политиката одреден период, Венгер работи за газди кои ја наложуваат таа политика и тоа е тоа. Плус мислам дека и е најплатен менаџер на Островот, (или втор после Манчини) дупло повеќе зема од Фергусон кој еве да речеме работи за побогата "перална".

2

~2A

Гостин
И шо дека игра 16 години по ред??? титули се она што се бројат во фудбалот...а не кој учествува само колку да се каже....
До некаде си во право,ама до некаде и не.
Зошто?
-Колку повеќе играат во ЛШ толку повеќе пари заработуваат,а знаејќи го Венгер дипломиран економист и му оди во полза на некој начин,што повеќе пари да заработи. :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Mи фалеше стварно еј, а само што ќе помислиш троловите ги снемало, се јавува кралот на троловите да каже некоја мудрост :rolleyes:

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.361
Поени од реакции
12.774
Тоа значи дека нешто не е во ред ( и не било во ред) со тимот во тие 20 години.

Што мислеше, ќе бидам блесав и ќе речам нешто во одбрана на тимот? Така е, не можам да бегам ко ретардиран од тоа. Да беше се ко што треба, ќе освоеше барем една титула во тие дваесет.

Е сега, според тебе тоа е „лузерски аргумент“. Јеби га...
Па ти прв кажа дека било лузерски да учествуваш во некое натпреварување подолго време,а да го немаш освоено.
Викаш Ливерпул не бил воден како шо треба,па нормално дека и Арсенал не е,да беше немаше 7 години ништо да немаме освоено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom