Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Една асална дискусија неможе да се отвори...Марш
Ајде бе па ти, доживеавме дебакл денес. Прости ни на сите. Глеаш дека развиваме опасна дискусија тука....уште малку и петиција фали за бркање на Роџерс....плус и кладба глеам паднало, не е заебанција. :)

S

Stivie G

Гостин
Те молам. Муабте се прави дека Реина бил утка цело време додека е во нашиот тим, што е сосема не издржано со оглед на тоа дека има три златни ракавици. Муабетот за квалитетите на Реина и нашата одбрана завршуваат тука.
За тебе незнам, ама моментот од 2009 кога направи почетничка грешка против Челзи при водство од 2-0 јас никогаш нема да го заборавам. Таа негова грешка не чинеше финале и потенцијална титула во ЛШ со оглед дека тогаш газевме се..... За мене Реина никогаш не бил класа. Не дискутирам повеќе на оваа тема ;)....

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.705
Поени од реакции
11.941
Објаснување дал Хенри. :coffee: Види види
До негде и му држи вода муабетов. Ама пола милион фалеше за Демпси бе......од 11 или 12 колку што бараше Фулам цената падна на 6-7 сосема пристојна цена за Демпси па и тука се ценкаа. Сега ова што го кажа треба да го спроведи на дело и да фрли пари на зима

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Некако се засилија доста шпекулацииве за Овен. Мене уште не ми е многу за верување дека би го вратиле назад, некако не држи вода муабетот според мене, али еве теоретски да кажеме дека би се десило тоа. Ја не би го дочекал со раширени раце, тоа е сигурно. Јес да е добар напаѓач со око за гол кој ни фали, али сепак е од една страна испукана пушка што веќе не верувам дека може многу да придонесе, а од друга страна и со трансферот што го направи комплетно го демолира било каков преостанат статус што го имаше кај нас у клубов. Многу ме интересира каква изјава би дал доколку би дошол, а да не збориме пак за тоа дека на крај памет не ми паѓа што би можел да направи за да си врати било каков респектабилен статус кај нас. Радо би го дочекал Ањелка кој исто така се спомнува...

Г

Гучи

Гостин
Некако се засилија доста шпекулацииве за Овен. Мене уште не ми е многу за верување дека би го вратиле назад, некако не држи вода муабетот според мене, али еве теоретски да кажеме дека би се десило тоа. Ја не би го дочекал со раширени раце, тоа е сигурно. Јес да е добар напаѓач со око за гол кој ни фали, али сепак е од една страна испукана пушка што веќе не верувам дека може многу да придонесе, а од друга страна и со трансферот што го направи комплетно го демолира било каков преостанат статус што го имаше кај нас у клубов. Многу ме интересира каква изјава би дал доколку би дошол, а да не збориме пак за тоа дека на крај памет не ми паѓа што би можел да направи за да си врати било каков респектабилен статус кај нас. Радо би го дочекал Ањелка кој исто така се спомнува...
Ау не Анелка, попрво Хески би го земал. Иначе ја сум за Диди :) али не ми се верува да сака он..

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ау не Анелка, попрво Хески би го земал. Иначе ја сум за Диди :) али не ми се верува да сака он..
Шо му фали на Ањелка?

Дрогба нема шанси да се врати на островот, иначе секако и ја би бил за него...

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Мене Овен не ми смета ,роден голгетер.Ако е здрав и спремен нека го земат одма.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Се е убаво ова што збориш дека треба време и трпение ама види од овој агол. Секоја година надвор од ЛШ е лошо за нас бидејќи тимот ни оди надоле во играчка смисла.Само пред 3 години ги имавме Торес,Маскерано,Кајт,Бенајун,Бабел,Алонсо а денеска ги имаме Хендо,Алан,Борини,Стерлинг,Сахин,Даунинг..што е послабо од предходно.Значи со некој нареден трансфер период ќе губиме по некој играч додека Џерард и Реина ќе стареат и ќе имаат послаба форма, такада тимот само ќе ни паѓа и сите ќе чекаме еве сеа ,еве сеа,еве сеа ќе ни тргне..а нема. Ни треба финансиска инекција и тоа подебела и плус звучно тренерско име.Ќе биде работава иста ко со Ходсон кога играчите се влечкаа по терен,Џерард и Торес и тогаш не играа ништо ама кога дојде Кени одма се растрчаа а Торес на 3 натпревари даде 3 гола(што не беше случај предходно), што значи дека не биле мотивирани т.е немал кој да ги мотивира.
Башка брат политикава на трансфери не ни чини ама ич. Се фатиле со млади играчи и сакаат да влезат во ЛШ.. глупости. Ван дер Варт Тотенхем го дадоа за 10м па што викаш што е подобро и покорисно играч како ВДВ или играч ко Борини кој е исто 10м??
Подобро е Керол 35м него Ван Перси 24м ??
Подобро е Алан 19м него Казорла 19м??

Тука е целиот проблем,влезени се у некој филм нешо млади играчи нешо иднината а не гледаат дека полека полека пропаѓаат..
Се слагам, политика ни е глупа, не од аспект на млади играчи туку што купуваме домашни играчи кои се многу многу поскапи...Кени прилично лошо ги распореди парите кои му беа на распологање, во НИКОЈ случај не требаше да го купува Керол, па за тие пари ко од шала можеше да го купи Љоренте на пример кој е 2 класи на Керол, Хендерсон исто голема утка има по светов еден куп други плејмејкери кои ќе вредат толку а тој се запна за домашен играч....лошо е и јас велам оти треба финансиска инјекција од отприлика 60-70 милиони, а за менаџерот шо знам јас уште му давам поддршка мислам оти можи да не донесе на прав пат, ама само ако добие пари за играчи....
--- надополнето: 3 септември 2012 во 16:58 ---
Јас пред некоја недела на шала поставив прашање дали ќе го сакате назад Овен? Ама по некоја недела од тогаш озбилно сега ве прашувам дали го сакате назад?
За мене и не е којзнае каков предавник.
1) Не направи директен трансфер во јунајтед, туку прво беше во Реал, Њукасл па беше слободен агент, а кога ќе бидиш слободен играч и те побара јунајтед незнам колку од вас тоа би го одбиле......
2) Можи многу позитивно да влијае на атмосферата во тимот (сетете се лани Арсенал кога го позајми Анри како беше)
3) Тој ни е моментално единствената сламка за спас....ако остане здрав, ни треба баш играч како него кој знае да дава голови а и во шеснаесетник кој е миниран :)

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Колку што гледам проблем е глупата филозофија на Роџерс. Како може специјалисти со долги топки (Сахин и Џерард) да ги тера да играат тика-така, ете тоа не ми е јасно. Секој добар тренер ќе си ја постави играта на својата екипа спрема ресурсите што ги има. Овој сака преку вечер сите да му играат пас игра. Епа затоа Суарез му се враќа на пола терен да превземе топка. Човекот трчаше највеќе од сите, ама таму каде што не треба. Поставеноста на Сахин и Џерард е за плачење. Ни едниот ни другиот не можеше да ги воспостави плејмејкерските способности и да диктира некоја игра од средината. Поставеноста на одбраната е идеална за контри. Нешто што го карактеризира англискиот фудбал.
Додека дебилот на клупата не им најде добри позиции на играчите ништо не можат да направат. Секоја победа ќе биде на среќа или индивидуални способности.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
каков овен бе па ако веќе старци од слободните се планира да се донесат ете го :
дел пиеро,
андреј шевченко,
дидер дрогба,
николас анелка,
михаел балак,
иван класнич,
Harry Kewell, и
Thomas Hitzlsperger
и сте запнале за стаклениот предавник овен НЕ ФАЛА

Г

Гучи

Гостин
каков овен бе па ако веќе старци од слободните се планира да се донесат ете го :
дел пиеро, - потпиша за Сиднеј
андреј шевченко, - пензиониран
дидер дрогба,
николас анелка,
михаел балак, - средина игра
иван класнич, - потпиша за некој турски тим, незнам кој точно
Harry Kewell, - крило игра, башка и стаклен е
Thomas Hitzlsperger - средина игра
и сте запнале за стаклениот предавник овен НЕ ФАЛА
Е ај сеа :D

Kajgana Shop

На врв Bottom