брат прочитај некои мои мислења и ке ти стане јасно ( фала му на Бога што сум МАКЕДОНКА) а прашањето беше да ми пообјасниш повеке за да знам повеке( ма да јасно ми е кој им помагаше на љушпиве), не е нешто за да тролам или тебе да те провоцирам. Погрешно престава си добил
ДОбро извини јас си реков ме тролаш овде и си мислев си од нив
Еве го текстот
Radusa 2001 god.posle povlekuvanjeto i napadot vrz punktovite se povlekovme 3 km.juzno gore nakaj karaulata Caska sekoj den se pravese smena od razlicni stanici doagaa luge sobirno mesto bese p.s. gorce .petrov , eden den jas bev vo taa prva smena koja trebase da napravi pat vo sumata i da se stancionira polozbata za ponatamosno izviduvanje i dejstvuvanje , no pri samoto pristignuvanje na mestoto zabelezivme crn helikopter na nato od stranata na kosovo koj lebdese na momenti a na momenti pravese kratki krugovi , po nekolku minuti od koga se povlece helikopterot od toa mesto i najverojatno si zamina vo negovata baza pocnaa od kkaj seloto da deluvaa KZK so minofrlaci i haubici nad nas .Mnogu jasno i cisto se znaese koj im gi dade tie kordinati koj bese vinoven za se kako i tuka taka i mnogupati bea podpomagani od vojnicite na kfor od kosovska strana ..
Овде НАШИТЕ пријатели НАТО јасно и чисто им ја кажале позицијата на Македонската војска на УЧК, паравоената формација за човекови права(жими куров) на што тие логично по претходни добиени информации нападнале на лоцираното место ( нашата војска) и не само тоа, јас имам читано дека и француска тајна служба била вмешана во тренинг и обука на УЧК, значи тие имаа подобра логистика од нас, имаа помош како да се некоја држава што им е загрозен интегритетот а не дека тие се агресорите и во тој случај треба да се стишат, На нашата армија им беше дозволено да враќа со рамномерна сила (пример: Јас те пукам со пиштол, ти исто така мораш - со повеќе не) и тоа не ограничуваше повеќе. Друг пример со рамномерната сила е 5дневната војна меѓу Русија и Грузија(Грузија јасно и гласно беше подбуцната од НАТО да биде мамец и глувче за да се виде спремноста на Руската војска) тогаш кога Русија покажа огромна потенцијална моќ да може да се справи за кратко време со заканата тогаш сите пичлемиња претседатели кои се правеа дека ништо не гледаат заради олимпијадата излегоа на CNN и останати машини за перење со пораки "
Русија употребува прекумерна сила" "
Русија е агресор" "
Русија мора да сопре со тероризирањето и загрозувањето на Грузиската држава" но секако Владимир на кур не ги стави и веќе другиот ден беа испратени
+150 тенкови и за два дена нивниот број се искачи на 300 тенкови навлезени во туѓа територија, да не ги спомнувам иљадниците авиони, војници.....можеа да ја збришат од картата Грузија за 8 саати но стигнаа до главниот град и се вратија назад незнам зошто ама сигурно не од страв - куче што лае(НАТО) не каса.Бити го препорачал да го гледаш филмот
5 DAYS OF WAR. Да се вратам назад.....ние ако не ги послушавме со рамномерна сила НАТОВЦИ тие ке не санкционираа(ние не сме Русија да се креваме :/ ) и мораше војната да се води како што ке кажи НАТО чумки тоа беше од почеток до крај нивно сценарио..............Би го поздравил и
украинецот со МИ-24 кој им беше погребална кола на многу УЧК војници кој им покажа како е да имаш воздушна моќ, но и долу имавме страшни ѕверови на земјата ама не им беше дозволено да си ја покажат силата......колку беше се сценирано ќе ти покаше Арачиново кога во обрачот останаа тие кои требаше до еден да се мртви....нашата војска во даденото време не нападна ( незнам зошто ) и НАТО како добри момци кои не сакаат крв кажаа доста е - крај на војната и знајш што се деси??
-
Со Мак автобуси и полициска заштита терористите беа ослободени од дупката во која на крајот на денот требаше да лежат мртви но баш тие Нато им даде живот, живот со кој ден по ден ке го трошат на уште начини како да ја загрозат државата. Тоа го манифестираа и во 2007 во Бродец кога се појавија прво на видео облечени во црни униформи со јасно видливо УЧК амблемче, тука веќе на безбедностана структура на оваа држава и се прелеа чашата ( и јас незнам како) ама акцијата
Планинска Бура покажа оваа држава колку е спремна за да се одбрани....овде немаше чичко Нато, чичко САД....овде беа УЧК очи во очи со Волци....каде цревата им беа вадени на тие терористи кои се бореа во 2001 сега продолжија но тука им заврши животот -
во Бродец.............
Мислам дека ти објаснав колку толку но колку и да зборам се се сведува дека УЧК се што постигна постигна со помош на САД и НАТО....сами сигурно немаше да го сторат сево ова, сами сигурно немаше да бидат извлечени од LastStand ситоација во Арачиново :/ но тоа е тоа...големите се големи, малите се уште помали...
Поздрав...