GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Добро јас кажав општо за цела ОНА не ги делам на тие што колеле,пукале на пунктови,вареле грав итн
Тоа и мислев, овде секогаш и брат се убива за фотеља....доволно е кажаново јасно ми е .... фала.....
тешко на бранителите на крајот тие беа виновни не планинарите
Добро јас кажав општо за цела ОНА не ги делам на тие што колеле,пукале на пунктови,вареле грав итн
Како што кажав во многу постови погоре сценарио беше од почеток до крај.....тешко на тие кои беа улоги во тој филм...знам еден возрасен човек кој здрав прав беше во војната, сега е цел со пореметувања, мисли дека е специјалец и уште како да живее во војната, никако не може да се помири со тоа дека завршило.... :/
Војниците млади загинаа.Еден мудар вика дека човек умира два пати,еднаш кога физички ќе умре,а вториот пат е кога ќе го заборават.
Дали некој од вас памти,дека имаше млади луѓе што го дадоа животот за знамето,а со тоа и индиректно загинаа и за вас?!
Ќе ве молам,да се најде некој паметен,пошто многу самопрогласени високоинтелегенти особи и добри познавачи на поновата Македонска историја и политика,што ќе ми одговори едно прашање:
ЗА ШТО ЗАГИНА БРАТ МИ ВО 2001 ГОДИНА?
Za Carstvo Nebesno, Za Vecen Zivot, Za voskresenie vo imeto na Isusa Hrista...
Божјата саможртва е доволна. После Воскресението на Господ Бог Исус Христос, ниту една крвна жртва не е потребна.Za Carstvo Nebesno, Za Vecen Zivot, Za voskresenie vo imeto na Isusa Hrista...
Не батка беше плачка на територија,2001 беше перење пари, од кои некои (не)политичари се збогатија за 10 живота
Не беше ништо никаква војна, можеби за тие што се бореа да, но сепак, конфликтот беше успешно перење пари, или нивно трошење....
Може и за тоа беше, па од тоа ги испраа парите, секој што имаше можност од тоа украде колку можеше... Пример ќе ти дадам, Љупчо денес незнае колку пари има, човекот преку кој што идеше плаќањето за сухоите исто така, кафичи фирми, незнае што имаНе батка беше плачка на територија,
помогнато од страна на нечи спонзори,
Немаме ние толку умни поединци за да го осмислиме така фино.
Жално и многу точно.Може и за тоа беше, па од тоа ги испраа парите, секој што имаше можност од тоа украде колку можеше... Пример ќе ти дадам, Љупчо денес незнае колку пари има, човекот преку кој што идеше плаќањето за сухоите исто така, кафичи фирми, незнае што има
--- надополнето: 13 септември 2013 во 14:33 ---
Единствено со прстот во уста си останаа бранителите кои и тие мали суми што ги добија,требаа да ги вратат, а сеа на учките сакаат и да ги израмнат со нив, тоест тие што не успеаа да фатат министерска позиција...
Никогаш нема да добиеш одговор кој ќе те задоволи.. Жалам за твојата загуба, нека му е лесна земјатаПоминаа повеќе од 10 години од страшни масакри во 2001 година.Животот го дадоа повеќе од 60 млади војници,некои од нив со мазни лица.Бутнаа цели фамилии во црно,ги уништија мајките за целиот живот.Некој вика дека е гордост да ја браниш својата татковина,и храбро да загинеш за неа ако тоа е потребно!Ова е најпогрешното нешто што сум го слушнал во мојот живот,и срцето ми се грчи кога ќе ве прочитам вас форумџиите како сте за уште една војна.Вие деца убави,никогаш не сте ја осетиле горчината многу близок ваш да биде МАСАКРИРАН од погани кучиња.Никогаш не сте почуствувале како е близок твој да не му се израдува на детето негово!
Уште и ден денеска се води пропаганда дека треба да ја сакаш Македонија,дека треба да се бориш за неа и слично бљувотини.За која татковина да се борам?! За таа истата што терористите што масакрираа да седнат во парламент и да ни ја водат државата што во 2001 сакаа да ја окупираат?
Војниците млади загинаа.Еден мудар вика дека човек умира два пати,еднаш кога физички ќе умре,а вториот пат е кога ќе го заборават.
Дали некој од вас памти,дека имаше млади луѓе што го дадоа животот за знамето,а со тоа и индиректно загинаа и за вас?!
Ќе ве молам,да се најде некој паметен,пошто многу самопрогласени високоинтелегенти особи и добри познавачи на поновата Македонска историја и политика,што ќе ми одговори едно прашање:
ЗА ШТО ЗАГИНА БРАТ МИ ВО 2001 ГОДИНА?