За што загина брат ми?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Black Guard за тој договор што спомна у последниот пост за НАТО кога се договарал со Македонија за бомбардирањето нс СРЈ,и дека ако СРЈ не нападне они ќе не бранат,тој договор не беше ли оној Договор за стабилизација и асоцијација? или некој друг е ?

B

Black Guard

Гостин
Не Договорот за Стабилизација и Асоцијација нема никаква врска со НАТО туку со ЕУ, и треба да се напомене дека бевме прва држава од регионот која потпиша таков договор сметан за предпристапен за членство во ЕУ а на крајот испаднавме последни.

Слични договори после нас потпишаа и соседите, уште памтам како тоа беше цел ден емитувано колку горди беа па абе ќе умреа од фалење, ОК Успех беше прва земја од регионот ама еве сега излеваме последни,Бугарија отиде,Хрватска исто, ние ем имплементиравме реформи ем многу од тие беа и болни и на крајот ништо, многу не закочи Ветото од 2007 ма тогаш ја имавме најголемата поддршка од САД, Канада и Турција па добивме и покана али и Буш доби шамар од Караманлис а гвујо Шамар од Бакојани, хипотетички да немаше вето до сега ќе имавме минимум милијарда долари истрански директни инвестиции ама клети Грци а и нашиве инает и неволност...тоа е народот трпи.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Аха се извинувам,тогаш како што знам кога се распламтуваше војната во Југославија,и сите мислеја дека и ние ќе бидеме нападнати,нашите политичари прво отидоја во Софија да прашаат дали Бугарија воено ќе интервенира за заштита на МКД ако ја нападна СФРЈ.Па после ќе викаат МАКЕДОНИЈА Е БУГАРСКА.. па ке викаат...

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
.....................................................
--- надополнето: 30 август 2012 во 14:31 ---

.
Во многу голема заблуда си..
Теоријата со Тајван и безбедносниот вакум е измислена од наши политичари за дневно-политички цели.
Поглупа теорија не можеа да измислат.Жално е што воопшто има луѓе кои веруваат во такви глупости.
Знаеш ли колку војници имаше таа мисија на ОН и од каде беа тие војници?Како мислиш дека таа мисија ќе спречеше било што?Знаеш ли колку војници имаше НАТО во Косово 2001?

Тоа што си го напишал околу начинот на функционирање на НАТО силите постои само на хартија,блага веза нема со тоа што се случува во реалноста.

B

Black Guard

Гостин
Тоа што си го напишал околу начинот на функционирање на НАТО силите постои само на хартија,блага веза нема со тоа што се случува во реалноста.
Да бе-како грчкото вето нели?

Реалноста беше дека САД, Канада и Турција не сакаа во НАТО ама на хартија пишува јасно и кратко дека ако друга НАТО членка постави вето-тогаш државата автоматски губи покана што и се случи гвујо го исклоцаа од букурешт, не за џабе напишав Буш доби шамар од Карамнлис.

Знаеш ли колку војници имаше таа мисија на ОН и од каде беа тие војници?Како мислиш дека таа мисија ќе спречеше било што?
Таа мисија беше на ООН согласно новата превентивна дипломатија и стратегија специјално за Југославија и тие сили имаа овластување да реагираат кон било која закана за Мирот и Стабилноста-оттука превентивна дипломатија, истата беше саботирана очигледно.

Сеедно мисли како сакаш, ама истите тие Сили и АРМ на границата со Албанија убија над 80 лица кои илегално пренесуваа Наркотици пред се поретко оружје, ама за ова убивање албански државјани не се збори многу ама кој им е крив бе-сакаат да шверцаат сакаат..сега се подземја ама пак ќе повторам џабе е веќе.
--- надополнето: 31 август 2012 во 01:15 ---
Tие ликови не се туку така ставени по филмовите.....ама за тебе и тоа е не важно...нели?
Важно е.

Каде се спомнуваат анакин скајвокер и Лорд вејдер ако не во филмот стар варс??

Кажи каде-просветли ме, јас освен од филмовите за нив незнам ништо друго.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
Black Guard
Абе види сеа,ако сакаш да се инатиш можеш да си продолжиш,ама мислам дека подобро би било да прочиташ и другите што напишале,да размислиш малку за тоа што ќе го прочиташ па после да носиш заклучоци.

П.С -колку години имаш,ако не е тајна?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Важно е.

Каде се спомнуваат анакин скајвокер и Лорд вејдер ако не во филмот стар варс??

Кажи каде-просветли ме, јас освен од филмовите за нив незнам ништо друго.
Ma ќе потрошиш некоја минута по нет...наместо оние топови и авиони да ги гледаш.

B

Black Guard

Гостин
Абе види сеа,ако сакаш да се инатиш можеш да си продолжиш,ама мислам дека подобро би било да прочиташ и другите што напишале,да размислиш малку за тоа што ќе го прочиташ па после да носиш заклучоци.
Прочитано е, цела тема.

П.С -колку години имаш,ако не е тајна?
Тајна е како не е тајна.

Ma ќе потрошиш некоја минута по нет...наместо оние топови и авиони да ги гледаш.
Јас можеби сум приморан да ги гледам тие БМ , ама ти не па неќеш ни да објасниш или немаат врска дарт вејдер и неговиот син со реалноста што е по веројатно.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
За тролање ќе најдеш некој друг, од толку овде шо муабетиме логично е да се најде ваков како тебе кој јас сигурно нема да му дробам залак по залак од лебчето за да го нахранам.....Ако си од другата националност е тогаш тие игри ги знаеш и подобро од мене...ајде позз

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
За тролање ќе најдеш некој друг, од толку овде шо муабетиме логично е да се најде ваков како тебе кој јас сигурно нема да му дробам залак по залак од лебчето за да го нахранам.....Ако си од другата националност е тогаш тие игри ги знаеш и подобро од мене...ајде позз
брат прочитај некои мои мислења и ке ти стане јасно ( фала му на Бога што сум МАКЕДОНКА) а прашањето беше да ми пообјасниш повеке за да знам повеке( ма да јасно ми е кој им помагаше на љушпиве), не е нешто за да тролам или тебе да те провоцирам. Погрешно престава си добил

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
брат прочитај некои мои мислења и ке ти стане јасно ( фала му на Бога што сум МАКЕДОНКА) а прашањето беше да ми пообјасниш повеке за да знам повеке( ма да јасно ми е кој им помагаше на љушпиве), не е нешто за да тролам или тебе да те провоцирам. Погрешно престава си добил
ДОбро извини јас си реков ме тролаш овде и си мислев си од нив :)
Еве го текстот

Radusa 2001 god.posle povlekuvanjeto i napadot vrz punktovite se povlekovme 3 km.juzno gore nakaj karaulata Caska sekoj den se pravese smena od razlicni stanici doagaa luge sobirno mesto bese p.s. gorce .petrov , eden den jas bev vo taa prva smena koja trebase da napravi pat vo sumata i da se stancionira polozbata za ponatamosno izviduvanje i dejstvuvanje , no pri samoto pristignuvanje na mestoto zabelezivme crn helikopter na nato od stranata na kosovo koj lebdese na momenti a na momenti pravese kratki krugovi , po nekolku minuti od koga se povlece helikopterot od toa mesto i najverojatno si zamina vo negovata baza pocnaa od kkaj seloto da deluvaa KZK so minofrlaci i haubici nad nas .Mnogu jasno i cisto se znaese koj im gi dade tie kordinati koj bese vinoven za se kako i tuka taka i mnogupati bea podpomagani od vojnicite na kfor od kosovska strana ..
Овде НАШИТЕ пријатели НАТО јасно и чисто им ја кажале позицијата на Македонската војска на УЧК, паравоената формација за човекови права(жими куров) на што тие логично по претходни добиени информации нападнале на лоцираното место ( нашата војска) и не само тоа, јас имам читано дека и француска тајна служба била вмешана во тренинг и обука на УЧК, значи тие имаа подобра логистика од нас, имаа помош како да се некоја држава што им е загрозен интегритетот а не дека тие се агресорите и во тој случај треба да се стишат, На нашата армија им беше дозволено да враќа со рамномерна сила (пример: Јас те пукам со пиштол, ти исто така мораш - со повеќе не) и тоа не ограничуваше повеќе. Друг пример со рамномерната сила е 5дневната војна меѓу Русија и Грузија(Грузија јасно и гласно беше подбуцната од НАТО да биде мамец и глувче за да се виде спремноста на Руската војска) тогаш кога Русија покажа огромна потенцијална моќ да може да се справи за кратко време со заканата тогаш сите пичлемиња претседатели кои се правеа дека ништо не гледаат заради олимпијадата излегоа на CNN и останати машини за перење со пораки "Русија употребува прекумерна сила" "Русија е агресор" "Русија мора да сопре со тероризирањето и загрозувањето на Грузиската држава" но секако Владимир на кур не ги стави и веќе другиот ден беа испратени +150 тенкови и за два дена нивниот број се искачи на 300 тенкови навлезени во туѓа територија, да не ги спомнувам иљадниците авиони, војници.....можеа да ја збришат од картата Грузија за 8 саати но стигнаа до главниот град и се вратија назад незнам зошто ама сигурно не од страв - куче што лае(НАТО) не каса.Бити го препорачал да го гледаш филмот 5 DAYS OF WAR. Да се вратам назад.....ние ако не ги послушавме со рамномерна сила НАТОВЦИ тие ке не санкционираа(ние не сме Русија да се креваме :/ ) и мораше војната да се води како што ке кажи НАТО чумки тоа беше од почеток до крај нивно сценарио..............Би го поздравил и украинецот со МИ-24 кој им беше погребална кола на многу УЧК војници кој им покажа како е да имаш воздушна моќ, но и долу имавме страшни ѕверови на земјата ама не им беше дозволено да си ја покажат силата......колку беше се сценирано ќе ти покаше Арачиново кога во обрачот останаа тие кои требаше до еден да се мртви....нашата војска во даденото време не нападна ( незнам зошто ) и НАТО како добри момци кои не сакаат крв кажаа доста е - крај на војната и знајш што се деси??

-Со Мак автобуси и полициска заштита терористите беа ослободени од дупката во која на крајот на денот требаше да лежат мртви но баш тие Нато им даде живот, живот со кој ден по ден ке го трошат на уште начини како да ја загрозат државата. Тоа го манифестираа и во 2007 во Бродец кога се појавија прво на видео облечени во црни униформи со јасно видливо УЧК амблемче, тука веќе на безбедностана структура на оваа држава и се прелеа чашата ( и јас незнам како) ама акцијата Планинска Бура покажа оваа држава колку е спремна за да се одбрани....овде немаше чичко Нато, чичко САД....овде беа УЧК очи во очи со Волци....каде цревата им беа вадени на тие терористи кои се бореа во 2001 сега продолжија но тука им заврши животот - во Бродец.............

Мислам дека ти објаснав колку толку но колку и да зборам се се сведува дека УЧК се што постигна постигна со помош на САД и НАТО....сами сигурно немаше да го сторат сево ова, сами сигурно немаше да бидат извлечени од LastStand ситоација во Арачиново :/ но тоа е тоа...големите се големи, малите се уште помали...

Поздрав... :):rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom