Фан Клуб: Барселона

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Ја гледам дискусијата за тоа кој треба да земе златна топка. Некој погоре убаво рече, ова што го прави Меси во една од најсилните лиги во светот (ако не и најсилна) тешко дека некој во догледно време ќе го повтори. Таква доминација не може да не биде крунисана со златна топка. Но, како и да е, да почекаме.
Друго, некој спомна Барса "не освои", ништо лани...Па добро, може не ги освоија најголемите 2 титули, но...ако се погледне се што се случуваше лани, повредите на многу играчи (можеби една од најмалерозните сезони во последните 5, 6 години во тој поглед), за мене сезоната е доволно успешна, освоен Копа дел Реј, суперкупови и светско клубско, не може да се наречат лоша сезона. Сепак, тоа е мое лично мислење, не мора сите да се сложат.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ја гледам дискусијата за тоа кој треба да земе златна топка. Некој погоре убаво рече, ова што го прави Меси во една од најсилните лиги во светот (ако не и најсилна) тешко дека некој во догледно време ќе го повтори. Таква доминација не може да не биде крунисана со златна топка. Но, како и да е, да почекаме.
Само заради болдот те цитирам :)
Меси треба да земе златна топка без сомнение, меѓутоа Шпанската лига е ДАЛЕКУ позади Англиската иако Реал и Барса можда се појаки и од сите екипи во Англија, но сепак тоа се САМО 2 екипи + како просечни да ги стаиме Валенсија и Атлетико :)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Меси треба да земе златна топка без сомнение, меѓутоа Шпанската лига е ДАЛЕКУ позади Англиската иако Реал и Барса можда се појаки и од сите екипи во Англија, но сепак тоа се САМО 2 екипи + како просечни да ги стаиме Валенсија и Атлетико :)
Можеби тие 5-6 јаки тимови во Англија се просечни па затоа изгледа дека сите се борат за титула;)...и тоа е една опција:)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Друго, некој спомна Барса "не освои", ништо лани...Па добро, може не ги освоија најголемите 2 титули, но...ако се погледне се што се случуваше лани, повредите на многу играчи (можеби една од најмалерозните сезони во последните 5, 6 години во тој поглед), за мене сезоната е доволно успешна, освоен Копа дел Реј, суперкупови и светско клубско, не може да се наречат лоша сезона. Сепак, тоа е мое лично мислење, не мора сите да се сложат.
Јас го кажав тоа дека не освоивме ништо лани, ама мислев под тоа дека не освоивме ништо битно преку кое оценуваат кој да земе Златна Топка, а никаде не реков дека не сум задоволен.
После 3 фантастични години, еднаш се знаеше дека ќе се остане со празни раце (не бевме скроз со празни сепак и Купот е нешто) и јас бев задоволен од ланската сезона.
И дај Боже Меси пак да земе Златна Топка, ама мое мислење е дека ако годинава не ја земе Роналдо, кутриот не ја зема во догледно време.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не знам колку е коефициент за златната топка, у Вил Хил Англија сигурно ќе има за кладење, али ако се врти околу 2, ондак вреди да се уложат мрсни пари.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
edna prosecna ekipa kako bilbao go zgazi angliskiot sampion :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
И обратно, просечната англиска екипа го згази шпанскиот шампион :свиркам:
Да, „просечната англиска екипа“ е европски шампион сега, а натпросечниот Манчестер не освои ништо затоа што беше зафатен губејќи од маалски тимови со буџет отприлка колку годишната плата на Руни.

А, да и газење не значи победа од 1-0 и изедначување во поседната минута во вториот натпревар. Тоа е победа.

Газење е некој да ти дојде на домашен терен да ти збрца три гола и да си оди ко ништо да не било.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не се пали де, само реверзибилната логика му ја пласирав. Позз

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Афелај не се нашол на списокот на 20 повикани фудбалери за утрешното гостување во Памплона. :facepalm:
Според ова, ништо чудно да го продадат до крајов на трансвер периодов.

А гледам Бартра е меѓу повиканите 20.

Kajgana Shop

На врв Bottom