Фан Клуб: Барселона

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.601
Поени од реакции
22.597
zalno e ako iniesta ne osvoi nikogas zlatna topka :)
Не знам, мене се поверојатно ми е дека Златната Топка за 2012 ќе му припадне на Дон Андрес. Меси е Меси, единствен, најдобар... Ама Иниеста блеска на теренот, чудно некое е тоа, златни нозе има, елеганција во движење.. И, она многу важното, карактерот! За карактерот на Дон Андрес можам да кажам само :cuc::cuc::cuc:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Дај не го цитирајте компексашов тука.

Вчера заборавив да пишам. Не ми е јасно кој го измисли „модерното бранење на корнери“, каде што нема 2ца играчи на статива? Па вчера да имавме таму играч, Роналдо сигурно немаше да даде гол.
Da da i jas toa primetiv,na bliskata stativa nemase igrac,ne samo koga primivme gol tuku i drug pat...

Cekajte bre luge za Iniesta Zlatna topka,osven na Evropskoto drugo sto anpravi 2012 ? Kaj bese vo La Liga koga se mu bese ostaveno na Messi a site drugi ne znaea kaj mu bese glavata ? Cekajte ima vreme uste 3-4 meseci.Iniesta izigra super vcera no samo na 2to poluvreme otkoga se otvori poveke prostor,1to bese mnogu podobar Messi,odnosno samo toj se obiduvase da napravi nesto...Za da vikate deka momentalno najdobar e Iniesta samo proadi edno poluvreme toa e cudo...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Роналдо или Меси ја зимаат годинава....само шо годинава мислам дека е редно да отиде кај Роналдо.
Иниеста кога не ја зема после СП, сега не верувам да ја земе.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Иниеста има светско, две европски, 3 ЛШ и еден куп Ла Лиги... па дали ќе освој златна топка и не е толку важно, сепак игра во исто време со Меси. Како и да е веќе многумина го сметаат за најдобриот Шпанец на сите времиња, а има само 28 години.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Роналдо или Меси ја зимаат годинава....само шо годинава мислам дека е редно да отиде кај Роналдо.
Иниеста кога не ја зема после СП, сега не верувам да ја земе.
Zosto taka mislis prosvetli me te molam :eek:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Он е либерален хипстер навивач на Барса :icon_lol: Не бе луѓе, Меси постави рекорд на сите времиња, знаете колку играчи играле по глупи лиги низ историјата и не успеале да постигнат 82 гола во сезона, не па во 2012 во современиот фудбал во една од најсилните лиги на светот. Размислете малку кое достигнување е ова. Ај сега додадете и 29 асистенции, најмногу во цела Европа. Подоминантна сезона од еден фудбалер досега немало во историјата. По кој повод да му се даде наградава на Роналдо? Црвен крст донација?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Он е либерален хипстер навивач на Барса :icon_lol: Не бе луѓе, Меси постави рекорд на сите времиња, знаете колку играчи играле по глупи лиги низ историјата и не успеале да постигнат 82 гола во сезона, не па во 2012 во современиот фудбал во една од најсилните лиги на светот. Размислете малку кое достигнување е ова. Ај сега додадете и 29 асистенции, најмногу во цела Европа. Подоминантна сезона од еден фудбалер досега немало во историјата. По кој повод да му се даде наградава на Роналдо? Црвен крст донација?
Епа ај 3 години по ред зема.
Значи ок се уби од голови давање, сам ја однесе Барса до полуфинале во ЛШ и до крај борба за титула во Примера, ама не освои ништо.
Значи сите титули му избегаа освен купот. Е сега Роналдо освои Примера и играше плус и на ЕП каде шо стаса до 1/2 финале и беше еден од најдобрите играчи на Португалија, плус до последен момент беше во трка со Меси за Златна Копачка.
Не викам дека сигурно него ќе му ја дадат, ама кутриот ако не му ја дадат сега, стварно незнам кога ќе му ја дадат.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Епа ај 3 години по ред зема.
Значи ок се уби од голови давање, сам ја однесе Барса до полуфинале во ЛШ и до крај борба за титула во Примера, ама не освои ништо.
Значи сите титули му избегаа освен купот. Е сега Роналдо освои Примера и играше плус и на ЕП каде шо стаса до 1/2 финале и беше еден од најдобрите играчи на Португалија, плус до последен момент беше во трка со Меси за Златна Копачка.
Не викам дека сигурно него ќе му ја дадат, ама кутриот ако не му ја дадат сега, стварно незнам кога ќе му ја дадат.
Ако гледаме тимски т.е. според трофеи, треба на Иниеста - најдобар играч на ЕП, Барса не беше далеку од Реал (во ЛШ двете стигнаа до полуфинале, Реал освои лига, Барса освои куп + тие понезначајните купови). Ако гледаме индивидуално, треба на Меси за најдобрата сезона на еден фудбалер во историјата на фудбалот (100 и кусур години). Роналдо по никој повод не ја заслужува наградава, се е напумпано од одредени медиуми демек на нивото е на Меси. Смешна работа. Роналдо би го ставил во ниво подолу со Иниеста и Чави, тоа е максимумот.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ако гледаме тимски т.е. според трофеи, треба на Иниеста - најдобар играч на ЕП, Барса не беше далеку од Реал (во ЛШ двете стигнаа до полуфинале, Реал освои лига, Барса освои куп + тие понезначајните купови). Ако гледаме индивидуално, треба на Меси за најдобрата сезона на еден фудбалер во историјата на фудбалот (100 и кусур години). Роналдо по никој повод не ја заслужува наградава, се е напумпано од одредени медиуми демек на нивото е на Меси. Смешна работа. Роналдо би го ставил во ниво подолу со Иниеста и Чави, тоа е максимумот.
Баш тие напумпани медиуми ја прават целата фрка околу овој (за мене) смешен избор. Баш тие медиуми ќе бидат клучни за тоа што наградата ќе замине кај Роналдо. Допрва ќе се профитира од ова извештачено ривалство. А тоа нема да се направи со 4 Балон Дорс по ред. Mark my words. :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Да, ќе му наредат на Чеде да гласа за Роналдо, ако тој сака да гласа за Меси да кажеме.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Да, ќе му наредат на Чеде да гласа за Роналдо, ако тој сака да гласа за Меси да кажеме.
Нема класично наредување, имаш перење на мозок од страна на медиумите. Убаво си објаснав јас, а ако сакаш да бидиш наивен, ќе чекаме да кажи времето кој е во право. :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Сигурно истото си го мислел и по втората златна топка. „Не бе, нема шанси три по ред да земе Меси, се е бизнис денес“.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Педро е играчот кој мора да игра на најважните натпревари, го има оној фактор за решавање на натпреварите!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Уште не ми е јасно како Меси промаши за 4-1 и како одма после тоа се изглупира Валдес.

У секој случај, покажавме далеку подобра игра од Реал, покажавме надмоќност на терен, покажаа фудбалерите дека повторно се мотивирани да освојат СЕ.
Мислам дека мотивираноста сезонава ќе игра клучна улога за тофеите, и верувам дека нема да се расфрлаат со бодови против помалите екипи. Нормално, голема улога ќе има и Тито, ако биде близу до способностите на Пеп, ќе имаме добра сезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom