Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Ама глупото е тоа што тие истите што ги спомнав предходно колку што придонесуваат во фудбалот, 3-пати дупло го расипуваат. Во ред. Нека си купат тим, нека си купат и играчи, ама за РЕАЛНИ цени.
Да дефинираме реална цена: тоа е сумата која ќе ја одобрат Арсен Венгер и Алекс Фергусон, се разбира, прашани за секој можен трансфер по светов. И секако, први да бидат прашани да не сакаат некој играч во нивните екипи. Најреално ова. :pos:

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
демек ти сакаш да победува Ливерпул а :rolleyes:?
Оф леле :D
Дали играл ливерпул или не, дали играл челзи или не, дали била пресудна утакмицата, дали била решавачка за сезоната воопшто не ме интересира доколку мојот тим не биде во таа комбинација. Пак ке речам го гледам мојот тим и го поддржувам. А ако играат Евертон и Ливерпул а успат таа е решавачка, па.....
нормално дека нема да ја гледам. :LOL: Последно коло нели сите утакмици во исто време почнуваат, моите ќе си ги гледам :pos:

п.с. Зборот ми е дека вие повеќе гледате Јунајтед да изгуби отколку Ливерпул да победи :)
--- надополнето: 22 август 2012 во 01:36 ---
Да дефинираме реална цена: тоа е сумата која ќе ја одобрат Арсен Венгер и Алекс Фергусон, се разбира, прашани за секој можен трансфер по светов. И секако, први да бидат прашани да не сакаат некој играч во нивните екипи. Најреално ова. :pos:
Не. Си има трансвер политика т.е. си имаше и супер функционираше пред да дојдат шеиците и русите :)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Остај го сигурно и Сити не ја глеал последно коло се радувал кога тепал Јунајтед против Сандрленд како да е било кое коло. Така да знаете правите фанови гледаат само 1 екипа. Може некако да се претплатам за на Ливерпул утакмиците, да не плакам џабе кога играат Челзи-Арсенал, нема да ја гледам.

F

fantomX

Гостин
Не. Си има трансвер политика т.е. си имаше и супер функционираше пред да дојдат шеиците и русите :)
Секако дека функционираше за тие кои можеа да си дозволат 30 милиони фунти (тогаш значајно поврдедни отколку денеска) за дефанзивец. Уствари не бе, Рио докажан беше, то е „реална цена и реална трансфер политика“. :pos:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
п.с. Зборот ми е дека вие повеќе гледате Јунајтед да изгуби отколку Ливерпул да победи :)
Така е, ќе направам Фан клуб: Против Ман. Јунајтед. Пошто нели јас ве мразам од дното на душата, навивам за Ливерпул само пошто им се ривали на Јунајтед и мисијата во животот ми е да ги спречам да освојат уште една титула! Ааааа колку сум набиен со комплекси од вас !! Само ти ми ја откри вистинската цел, браво, ќе одиме на боза некој ден.

F

fantomX

Гостин
Сретнав и за Торес нешто, не заќутел никого. :pos:
Кој сте па вие (тие шо пишуваа за тоа) да ве заќутувал нешто? И дали е тоа воопшто битно во тимска игра со 11 играчи на терен и уште толку резерви? Можеби еден фан на Арсенал беше пресреќен со тоа што Перси очигледно (според таквите критериуми) „го заќути“ светот со своите голови минатата сезона, ама јас знам дека би одбрал освоени ФА и ЛШ отколку некое „играчиште“ да заќутело некого.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Секако дека функционираше за тие кои можеа да си дозволат 30 милиони фунти (тогаш значајно поврдедни отколку денеска) за дефанзивец. Уствари не бе, Рио докажан беше, то е „реална цена и реална трансфер политика“. :pos:
Не велам дека тоа беа малку пари. Али и покрај тие дадени пари тоа не беше рекордот во Англија. Единствено мислам дека тоа со Верон го направија. Како и да е.. муабетот е дека и покрај тие 30м сигурно имало цекање и сл. и можеш слободно да ја видеш платата на Рио во тој период кога дојде. А сега?
-Колку пари е 19 годишњаков?
- 40м
- Ма еве ти 50. Еве му и него 200.000 неделна плата.
Пред шеиците и компанија ова го немаше. Имало такви гига странсфери и платите му биле високи на играчите што сварно го заслужуваат тоа. Па кој е овај Моура да зема бе повеќе пари од Нани, Тери, РвП(дур беше во Арсенал) итн итн? Дали е реално и дали ми ја сваќаш поентата на муабетот?

2

~2A

Гостин
What about Bosingwa and Paulo Fereira? o_O

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Јас како што гледам,криво им е на фановите на Јунајтед што добиваат конкуренција па тешко освојуваат.Ливерпул се у аут 20 години,Челзи ако не беше Абрамович или сличен како него не би биле тоа што се,да не беа шеиците Сити немаше да освои титула.Како да се привлечат играчи во некоја рандом екипа ако не му понудиш повисока плата ??(зборувам за помалите екипи и со не таква историја како на Јунајтед).Знаеме сите дека на недокажаните и младите играчи им се пренапумпани цените али за 10 милиони и плата до 50 илјади неделно,сигурно нема да ти трча ко коњ ако знае дека ќе извлече повеќе :) 99% нема да се согласат со ова,но сепак е мое мислење :) Гледам како просперираат екипи како Болтон,А.Вила,Стоук,Сандерленд и сл. Без пари ама ај може за 50тина години ќе им се удри од глава и ќе ја освојат на чесен начин титулата.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Кои идиоти се значи :facepalm: :pos:. Демек Фергусон паметен е ко Шенкли :pipi:.
Прегледај го приврзокот 47928
Јас никаде не сум чул Ферги ова да го има изјавен но сепак, поентата си е супер и јас ја подржувам во целост!
Инаку денес прв пат ја прочитав оваа изјава, ја дал ако не се лажам Bill Shankly!
Е па мора да кажам, иако не сум ја прочитал, 1000 пати сум го потенцирал тоа дека за клубот треба да навиваш и кога не победува и оваа изјава е чиста фудбалска!

F

fantomX

Гостин
Не велам дека тоа беа малку пари. Али и покрај тие дадени пари тоа не беше рекордот во Англија. Единствено мислам дека тоа со Верон го направија. Како и да е.. муабетот е дека и покрај тие 30м сигурно имало цекање и сл. и можеш слободно да ја видеш платата на Рио во тој период кога дојде. А сега?
-Колку пари е 19 годишњаков?
- 40м
- Ма еве ти 50. Еве му и него 200.000 неделна плата.
Пред шеиците и компанија ова го немаше. Имало такви гига странсфери и платите му биле високи на играчите што сварно го заслужуваат тоа. Па кој е овај Моура да зема бе повеќе пари од Нани, Тери, РвП(дур беше во Арсенал) итн итн? Дали е реално и дали ми ја сваќаш поентата на муабетот?
Апсулотно е реално.
Зошто?
Фергусон сакал и можел да го направи тој астрономски трансфер. И го направил.
Исто е и со нафташите сега. Сакаат-> можат -> прават. Тоа е реално.
--- надополнето: 22 август 2012 во 02:57 ---
What about Bosingwa and Paulo Fereira? o_O
Шо со нив?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А што толку е битно кој колку троши?

Може да дадеш 30 милиона и утре ден да испадне дека се дрогирал, ко Муту нешто или па да му отиде ногата и? Може и да не се вклопи а перфектно да се вклопи некој риџект за 1 милион купен. Релативно е тоа.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
10 страни празни муабети. Ако мислите дека парите не го вртат модерниот фудбал, тогаш заборавете на темава и на премиер лига и на било која лига и фудбал во светот. Времињата кога Бест и Кантона сами си ги чистеле колите кога ги наврнал снег сега се веќе бајки.
Парите се мерило за успехот на еден тим денес, за жал. Ама пак, за наша жал, замислете за колкава среќа на навивачите на Сити и Псж и уште неколку клубови кои допрва ќе бидат индустрија за пари.
Направете си реална споредба и размислете, дали ако утре еве... го купат Вардар, фрлаат милионски суми и тимот доживува успеси. Дали тогаш ќе ви биде важно кој колку пари вложил во тимот и колку троши?
На пазарот скоро и да се создава монопол и најверојатно за некоја година само неколку луѓе ќе ги диригираат цените на маркетот, не дека сега е нешто поинаку.
Исто така муабетите дека Сити и Челзи пред новите газди биле никој и ништо се детска градинка. Па нормално дека никој тим не почнал од ништо, а колку што проверив последно Сити поштено си ја зеде титулата во Премиер лига и Челзи во ЛШ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom