Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Со фактот дека навиваат за Челзи, второто!

п.с. чест на исклучоци што пред роман навивале за клубот!
Дали ако сега тотенхем или њукасл го купи роман ќе биде вештачки клуб?

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Дали ако сега тотенхем или њукасл го купи роман ќе биде вештачки клуб?
Не баш вештачки, ама ако им помогне да освојат титули на некој начин би им помогнал!

За Њукасл да, Тотенхем и сега имаат богат газда ама политиката на клубот е тиња!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Со фактот дека навиваат за Челзи, второто!

п.с. чест на исклучоци што пред роман навивале за клубот!
чисто ме интересираше да ми кажат , како е да се радуваш на нешто што ти го купиле за разлика од нешто што сам си го заработил, ама како што гледам тоа им е болна страна за дискусија.

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
чисто ме интересираше да ми кажат , како е да се радуваш на нешто што ти го купиле за разлика од нешто што сам си го заработил, ама како што гледам тоа им е болна страна за дискусија.
Кажав во пост поназад, некои гледаат историја, некои само да се има богат газда и да се купува! Затоа залудни се сите дискусии понатаму:unsure:

L

Löwe

Гостин
Да ги прашам навивачите на Челзи само едно прашање, Дали подобро би се чуствувале кога би возеле ферари кои тие со пот би го заработиле, или ферари кои би им го купил татко им ?
А демек ТИ ги заработи парите за трансфери на Подолски/Жиру/Миру

A

Alexander Nevsky

Гостин
Да ги прашам навивачите на Челзи само едно прашање, Дали подобро би се чуствувале кога би возеле ферари кои тие со пот би го заработиле, или ферари кои би им го купил татко им ?
Јаја што логика фати на темава да има. Живееме во време каде парите се број 1 фактор за сите успеси,и Амерканците да не вложуваат толку во спортот немаше да освојат највеќе медали на Олимпијада,пред нив ќе беа Русите или Кинезите,до душа и тие вложуваат пари ненормални.

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
А зш се буните кога ние спомнуваме историја :icon_lol:?
Со вас на друга основа се провокациите!
А за историјата е дека долго време немате титула во ПЛ земено, и дај сега и со тебе не можам да се објаснувам, ме дупчиш те гледам:icon_lol:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Јас сигурно не сум ги заработил, ама ако толку те интересира отвори гугл и пролистај, финансиските извештаи секоја година се јавни во арсенал, и таму стои дека се што е заработено од клубот оди пак во клубот и ни фунта повеќе или помалку не доаѓа од други страни (читај sugar daddies)

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Абе све е тоа убаво што Роман го купил Челзи, овие шеициве Сити итн итн. Убаво е што се инверстира во Англија, што нивото на фудбал се зголемува. Ама глупото е тоа што тие истите што ги спомнав предходно колку што придонесуваат во фудбалот, 3-пати дупло го расипуваат. Во ред. Нека си купат тим, нека си купат и играчи, ама за РЕАЛНИ цени. За цени колку што секој играч не би бил преценет. А потоа за играта на тимовите пресудна да биде тактиката/менаџерот. Да не им се дава плата колку што ќе посакаат, да има критериуми. Целата поента е во тоа. А не во вештачки или невештачки клуб. Кој бе нормален клуб ќе даде преку 200.000 за еден копиљ од 18-19 год.? Тука работите излегуваат од колосек.

S

Stivie G

Гостин
Со вас на друга основа се провокациите!
А за историјата е дека долго време немате титула во ПЛ земено, и дај сега и со тебе не можам да се објаснувам, ме дупчиш те гледам:icon_lol:
Значи со едни така ќе се однесуваме а пак со други на друг начин. На оние ќе им ја спомнуваме историјата бидејки ја немаат а пак на оние кои ја имаат ќе им ја спомнуваме сегашноста. Што лицемери сте вие :LOL:.

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Кога веќе толку паметуваш, да поднесеме молба да ти направат еден паметник во склоп на Скопје 2014?

Гледам тука само провокации летаат, па ајде вака:
Чисто ме интересира да ми кажеш, подобро ферари од татко ти или да немаш леб да јадеш?

Што мислите вие „клубови богати со историја“, како сте ја изградиле таа историја и како сте ги освоиле тие титули? Само со играње фудбал и никаква политика и пари? Не, само што тогаш биле многу помали бројките во било кој сегмент. Целиот муабет што се дискутира во последниве 5-6 страни has no point. Гледајте и навивајте. Вистинските навивачи навиваат со срце и не одлучуваат они за кого ќе навиваат.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Јаја што логика фати на темава да има. Живееме во време каде парите се број 1 фактор за сите успеси,и Амерканците да не вложуваат толку во спортот немаше да освојат највеќе медали на Олимпијада,пред нив ќе беа Русите или Кинезите,до душа и тие вложуваат пари ненормални.
одговорот горе доле лежи во постот на Martin

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom