Power 90 Xtreme - Workout program

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

vidi tipov dali topi masti ili stava muskul na nego
sakam da kazam ovoj nutri plan sto e od programva e za namaluvanje na tezina jas si napraviv poinakov nutri plan i mesto da mi se smaluva muskulov mi raste normalno nema da mi ripnuva kako da sum u teretana so 150 kg teg ke mi raste i ke se zacvrstnuva i ke dobijam na definicija i pogore sakav da kazam ne moze nekoj so 50 kg da ima muskuli kako Arnold jas sum 190 cm visok imam 83 kg sakam da nakacam uste 2 do 3 kg i ke bidam top i ke imam i muskul i definicija i cvrsto telo ke i mam kondicija i tako dalje ,dali ti e muskulot golem zavisi od telesnata tezina
Дааа и види после 90 дена на П90Х какви резултати дава

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Еве ви еден пример од мене и се ќе ви стане јасно . . ..
http://www.youtube.com/watch?v=Qk-FhorD9dM
Мускулна маса некоја голема нема, грбот е како цефка. За дефиниција и оцртаност немам коментар.
Се си има свое така и оваа програма, но ако главниот акцент не се стави на исхраната утепај се од вежбање нема да напредуваш.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Дајте тоа нутрициониот план од програмава, не успеав да го најдам

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
денес почнав и се согласувам со едно од претходните мислења на sajSiGa ама ај ке и дадам шанса зашто толку многу ја фалат иако не ми е нешто посебно

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Јас само едно ќе кажам...

направете добар план за исхрана,исфрлете ги сите срања од исхраната,вежбајте ги сите вежби,земете повеќе вида на килажи за да не сјебете нешто(како мене) пошто правев со иста килажа сите вежби,не скокајте ништо,следете го планот за вежбање,не скокајте ниту една единствена вежба,и оставете си ја младоста на вратилото...резултати,100%.

јас ја правев 2 месеци,и Господ го видов...мноооооогу ме рашири во рамења,каде што бев најслаб...градите не ми ги среди,меѓутоа неможам да судам,не ја правев до крај...но,и за ова сум и преблагодарен.

секој што сака атлетско тело-одлична е.

од суплементи,тие што имаат ептен вишок-карнитин и протеин,останатите доволно е протеинче,и нема зима :D

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.290
Јас само едно ќе кажам...

направете добар план за исхрана,исфрлете ги сите срања од исхраната,вежбајте ги сите вежби,земете повеќе вида на килажи за да не сјебете нешто(како мене) пошто правев со иста килажа сите вежби,не скокајте ништо,следете го планот за вежбање,не скокајте ниту една единствена вежба,и оставете си ја младоста на вратилото...резултати,100%.

јас ја правев 2 месеци,и Господ го видов...мноооооогу ме рашири во рамења,каде што бев најслаб...градите не ми ги среди,меѓутоа неможам да судам,не ја правев до крај...но,и за ова сум и преблагодарен.

секој што сака атлетско тело-одлична е.

од суплементи,тие што имаат ептен вишок-карнитин и протеин,останатите доволно е протеинче,и нема зима :D

Зошто ја прекина? Ја едвај чекам да дојде септември и како што треба да ја извежбам до крај.

денес почнав и се согласувам со едно од претходните мислења на sajSiGa ама ај ке и дадам шанса зашто толку многу ја фалат иако не ми е нешто посебно
Не можеш да кажеш дека не е нешто посебно само од гледање, мора да ја пробаш. Јас ја вежбав само 3-4 недели, значи само првата фаза од програмата ја извежбав, и тоа не следев исхрана, не зимав суплементи и скокав јога и кенпо а ептен ме стегна, стабилноста највеќе ми се зголеми, нозете ми се појачаа за 100%, а накачив и килажа.
Еве слики пред и после 4-тата недела:

Значи пак ќе спомнам, ова е само првата фаза, што е практично само почеток, за жал не можев да ја довршам, али од септември ИДЕМЕЕЕ :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Зошто ја прекина? Ја едвај чекам да дојде септември и како што треба да ја извежбам до крај.

Не можеш да кажеш дека не е нешто посебно само од гледање, мора да ја пробаш. Јас ја вежбав само 3-4 недели, значи само првата фаза од програмата ја извежбав, и тоа не следев исхрана, не зимав суплементи и скокав јога и кенпо а ептен ме стегна, стабилноста највеќе ми се зголеми, нозете ми се појачаа за 100%, а накачив и килажа.
Еве слики пред и после 4-тата недела:

Значи пак ќе спомнам, ова е само првата фаза, што е практично само почеток, за жал не можев да ја довршам, али од септември ИДЕМЕЕЕ :D

Почнав класика теретана...

иначе добар си :)

Член од
19 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
85
Оваа програма сега стана многу популарна во САД поради тоа што кандидатот за потпретседател од републиканската партија, Пол Рајан, е фитнес фанатик и тренира по оваа програма веќе долго време. Инаку е и добар пријател со креаторот на истата.
Колку што гледам супер е се што сте напишале, но бидејќи и така и така ќе ги крадете програмите, зошто не одите прво Power 90 , па потоа ако мислите дека сте доволно добри, Power 90 master series па на крајот p90x ? Некако ми е бесмислено да одиш одма на p90x , тоа е многу тешка програма. Инаку, ако некој (што не верувам) го надминал p90x , има и p90x2 , која има додадено вежби за мускулите во јадрото на телото, како и Insanity која исто доби на популарност бидејќи Пол Рајан вежба хибрид p90x / Insanity. Јас лично ја правев прво Power 90 два пати, па Power 90 master series два пати и на крајот отидов на p90x. Изгледа многу, но се работи за нешто помалkу од година дена.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Оваа програма сега стана многу популарна во САД поради тоа што кандидатот за потпретседател од републиканската партија, Пол Рајан, е фитнес фанатик и тренира по оваа програма веќе долго време. Инаку е и добар пријател со креаторот на истата.
Колку што гледам супер е се што сте напишале, но бидејќи и така и така ќе ги крадете програмите, зошто не одите прво Power 90 , па потоа ако мислите дека сте доволно добри, Power 90 master series па на крајот p90x ? Некако ми е бесмислено да одиш одма на p90x , тоа е многу тешка програма. Инаку, ако некој (што не верувам) го надминал p90x , има и p90x2 , која има додадено вежби за мускулите во јадрото на телото, како и Insanity која исто доби на популарност бидејќи Пол Рајан вежба хибрид p90x / Insanity. Јас лично ја правев прво Power 90 два пати, па Power 90 master series два пати и на крајот отидов на p90x. Изгледа многу, но се работи за нешто помалkу од година дена.
Многу си се спремал ти бе друже...јас одма отидов п90х и за месец дена ги постигнав нивниот максимум,освен на вратило.Али блиску бев и до вратилото,ако најдам листовите по дома ќе кажам :)

Член од
19 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
85
Многу си се спремал ти бе друже...јас одма отидов п90х и за месец дена ги постигнав нивниот максимум,освен на вратило.Али блиску бев и до вратилото,ако најдам листовите по дома ќе кажам :)
Муабетот ми беше дека тоа е замислено како скалило... прво Power 90, па потоа наредна скала е Power 90 master series па p90x и на крајот ако си ептен маж p90x2/ Insanity. Ти си бил веќе подготвен, најверојатно си бил спортист/ или си бил во теретана претходно, па ти било релативно лесно.
Само не ми е јасно зошто луѓето на форумов напишале ете ја завршив/не ја завршив програмата и сега толку е. Оваа програма може да се вежба цел живот, тоа и е поентата. Во интервјуто Рајан кажува дека вежба по оваа програма веќе година и пол.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Муабетот ми беше дека тоа е замислено како скалило... прво Power 90, па потоа наредна скала е Power 90 master series па p90x и на крајот ако си ептен маж p90x2/ Insanity. Ти си бил веќе подготвен, најверојатно си бил спортист/ или си бил во теретана претходно, па ти било релативно лесно.
Само не ми е јасно зошто луѓето на форумов напишале ете ја завршив/не ја завршив програмата и сега толку е. Оваа програма може да се вежба цел живот, тоа и е поентата. Во интервјуто Рајан кажува дека вежба по оваа програма веќе година и пол.
Е тоа да...а Insinity е само за топење масти,другата за подобрување брзина/скок и тако даље...нема благе везе со п90х.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Продавам 4 тега од по 5 кила(значи вкупно 20) и 2 бучици со осигурачи,малку користени...купени од Орка.

ако има заинтересирани,нека ми пишат ПП.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Што значи ова? Достигнување на нивен максимум е дигање на истите тежини во фул тренинг без плус паузи. Ако успеа во тоа, стварно секоја чест :)
Не знам што имам претходно коментирано за програмава, ама гром е. Најтежок ден ми е Chest & Back, кога се што правиш е push and pull, или склек и вратило. Ги прават со толку мали паузи, страшно :). Иначе од 17ти ќе ја почнам, она фул со запишување, и со мислата дека секој тренинг што си направил <= од претходниот е изгубен тренинг. Ќе ги вежбам главните вежби од понеделник/среда/петок + стомачни, без оние помеѓу. Ако идеш на максимум, немаш време да одмориш во тој еден ден, а не па да скокаш кенпо или не знам што :). И уште нешто, цело време му се чудев на Нортон на тие неговите "55ки", ама прееска ми текна дека тоа е во lbs, што значи тоа се 25кг, што е нешто многу пореално :)

Kajgana Shop

На врв Bottom