Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Што му објаснуваш толку знаат, од дома не излегле :tapp:
Јас мислам и Башкими дека си имаа еден стадион, сигурно се во лоша состојба, ама можат да се играат утакмици, за сали, Кумановци ја имаат една од поубавите сали во Македонија, само и требаа реновирање...Браво Кумани одлично навивање, пред околу еден месец забележав доста натписи и некои убави графити во Куманово (y)

Убаво би било градот да се заинтересира и за фудбалскиот клуб Куманово :)
Па како што сам информирана у МКД после СЦБТ Куманово има најголему салу.Стање е подношљиво,ама треба реновирање страшно.Градски е у надлежност на општину.Трае акција за плаво бело Куманово бш искочи нов графит пред 2-3 д'на.Е убаво би било да се заинтересира.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
Што му објаснуваш толку знаат, од дома не излегле :tapp:
Јас мислам и Башкими дека си имаа еден стадион, сигурно се во лоша состојба, ама можат да се играат утакмици, за сали, Кумановци ја имаат една од поубавите сали во Македонија, само и требаа реновирање...Браво Кумани одлично навивање, пред околу еден месец забележав доста натписи и некои убави графити во Куманово (y)

Убаво би било градот да се заинтересира и за фудбалскиот клуб Куманово :)
Милано Арена е бившиот стадион на Башкими. Сега во трета лига играат на истиот стадион.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Милано Арена е бившиот стадион на Башкими. Сега во трета лига играат на истиот стадион.
Не сум баш сигурен, одам често во Куманово, се мислам дека се три стадиони, али можеби грешка сум нешто, не сум баш сигурен, можно е да е така, изгледа во право си :)

Па како што сам информирана у МКД после СЦБТ Куманово има најголему салу.Стање е подношљиво,ама треба реновирање страшно.Градски е у надлежност на општину.Трае акција за плаво бело Куманово бш искочи нов графит пред 2-3 д'на.Е убаво би било да се заинтересира.
Штета е што не е реновирана и нема некој убав изглед, да е посовремена како ,,Борис Трајковски'' би била и најјубава сала во Македонија :) Дека е втора по капацитет во државава сигурен сум..Како и да е среќно Кумановци само напред и на спортски и на навивачки план...:)

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Не сум баш сигурен, одам често во Куманово, се мислам дека се три стадиони, али можеби грешка сум нешто, не сум баш сигурен, можно е да е така, изгледа во право си :)

Штета е што не е реновирана и нема некој убав изглед, да е посовремена како ,,Борис Трајковски'' би била и најјубава сала во Македонија :) Дека е втора по капацитет во државава сигурен сум..Како и да е среќно Кумановци само напред и на спортски и на навивачки план...:)
Два стадиона су.Како и да е фала ке ни треба (y)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
Незнам дали има три битно Башкими игра на Милано арената а порано тоа се викаше Башкими арена :D

Има уште една екипа Карпош се вика, може во населбата Карпош има уште еден стадион, или па тој е тој градскиот (не сум сигурен).

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Незнам дали има три битно Башкими игра на Милано арената а порано тоа се викаше Башкими арена :D

Има уште една екипа Карпош се вика, може во населбата Карпош има уште еден стадион, или па тој е тој градскиот (не сум сигурен).
Дојдите у Куманово па пребројте ги :D

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
па чим си од скопје што не си ги спречил да навиваат на градски..
А мислиш мене убаво ми е да ме пцујат во сред центар? Ама кога живееш во држава каде терористи се во парламент , цела полиција е корумпирана и каде ако си албанец смее што сакаш да правиш - Што можеме ја и ти како обични смртници да смениме?
Јас одамна се откажав

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.458
Поени од реакции
8.591
Не знам оти ама инцидентот се ми изгледа како да беше исцениран исто како и претходно на кале на протестите итн.. Дали ова мерење на партиите(за полужвањето венец и законот за бранители) преку групите или случајно се најдоја камерите на тв.шител кај возот не знам ама глупост голема е направена сега пак ќе има забрана на навивачите и пак само некој ќе ги пуштаат да гостуваат а другите нема ни на нет ниту на радио да ги следат нивните клубови а со тоа и ќе го решат превенството уште по 5-6 кола како и секоја измината сезона ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
Не знам оти ама инцидентот се ми изгледа како да беше исцениран исто како и претходно на кале на протестите итн.. Дали ова мерење на партиите(за полужвањето венец и законот за бранители) преку групите или случајно се најдоја камерите на тв.шител кај возот не знам ама глупост голема е направена сега пак ќе има забрана на навивачите и пак само некој ќе ги пуштаат да гостуваат а другите нема ни на нет ниту на радио да ги следат нивните клубови а со тоа и ќе го решат превенството уште по 5-6 кола како и секоја измината сезона ...
Нема везе друже, си го имаа убаво испланирано нападот.
Имале луѓе и во Сарај на станицата, ама таму имаше војска и затоа не не каменуваа.
Ама затоа на нивнава станица, подобра ситуација неможеа да имаат. Друго е кога возот е во движење, ама сосема различно е кога возот СТОИ.
Имаше тројца џандари, прво ги нападнале нив и они се повлекле. Албанци беа и они, на едниот му ја имаа дупнато главата.
Е сега кој им кажал во кој вагон сме незнам...
Мада овој воз не беше со купиња, туку вагоните беа како автобуси. Тоа ја направи ситуацијата уште полоша, пошто од двете страни имаше прозори. Плус некои прозори ни беа отворени.
А најлошо беше што воопшто не ги видовме ради одблесокот од светлото. Кога е жива темница тој што е внатр гледа само одблесок на стаклото, а тие надвор гледаат се.
И така за нападот станавме свесни откако улетаа камењата... Дел спиеја, уморни бевме немавме ни спиено ни ништо. Си седиш и одеднаш летаат камења на сите страни.
Не беше ништо наместено. Тоа што не пратија дополнителна полиција, и што кога ја збркавме помалата група што дојде од подалеку тргнаа по нас со пендреци е МАКЕДОНСКАТА РЕАЛНОСТ пошто и џандарите беа иста националност со нив...

Сител не дојдоа изненадно, беа повикани од страна на некој од дсругите патници во возот. Не бевме сами во возот, страшна глетка беше, стари луѓе, дечиња помали плачат... Среќа не гаѓаа по нив...

За жал сега сигурно ова ќе го искористат за забрана на гостувања :mad:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Нема везе друже, си го имаа убаво испланирано нападот.
Имале луѓе и во Сарај на станицата, ама таму имаше војска и затоа не не каменуваа.
Ама затоа на нивнава станица, подобра ситуација неможеа да имаат. Друго е кога возот е во движење, ама сосема различно е кога возот СТОИ.
Имаше тројца џандари, прво ги нападнале нив и они се повлекле. Албанци беа и они, на едниот му ја имаа дупнато главата.
Е сега кој им кажал во кој вагон сме незнам...
Мада овој воз не беше со купиња, туку вагоните беа како автобуси. Тоа ја направи ситуацијата уште полоша, пошто од двете страни имаше прозори. Плус некои прозори ни беа отворени.
А најлошо беше што воопшто не ги видовме ради одблесокот од светлото. Кога е жива темница тој што е внатр гледа само одблесок на стаклото, а тие надвор гледаат се.
И така за нападот станавме свесни откако улетаа камењата... Дел спиеја, уморни бевме немавме ни спиено ни ништо. Си седиш и одеднаш летаат камења на сите страни.
Не беше ништо наместено. Тоа што не пратија дополнителна полиција, и што кога ја збркавме помалата група што дојде од подалеку тргнаа по нас со пендреци е МАКЕДОНСКАТА РЕАЛНОСТ пошто и џандарите беа иста националност со нив...

Сител не дојдоа изненадно, беа повикани од страна на некој од дсругите патници во возот. Не бевме сами во возот, страшна глетка беше, стари луѓе, дечиња помали плачат... Среќа не гаѓаа по нив...

За жал сега сигурно ова ќе го искористат за забрана на гостувања :mad:
Ете ти го одговрот бе брат

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Saber Rider , колку лица бевте во возот , и зошто пак сакаш да ги претставиш тие од твојата група суперменци.

Ова е втор пат што не ги гоните напаѓачите низ Чаир како што го правевте тоа во Нерези , што е работата ?

Само немој да ми речеш дека тројца полицајци ве спречија (од кој едниот со дупната глава).

И клучното и најважно во целата ствар :

Се фалеше дека низ Кичево сте влегле низ албанските улици , вие онакој како група од стотина лица , сте пееле навредливи песни и никој ништо не ви можел.

Ова покажува какви провокатори сте. Ова покажува дека ако би прошле низ Чаир со воз , потоа ќе велевте , еее кај сте бе Шверцери , ви поминавме низ Чаир ништо не ни можевте.
Исто како што им рековте на Балистите : Очекувавме да не нападнете во Тетово , но ве немаше нигде.

Дали ова што ви се деси во Скопје Север може да има наслов :

“Го бараа во Кичево , го најдоа во Скопје“

=

Дај ве молам бидете малце посериозни , во последно време не личите на навивачка група , со начинот на однесување и особено вашите оправдувања.

Вие сте магнет за насилство , или причинувате сами насилство (пример Кичево , каде сте имале инциденти и со албанци и со македонци) , или пак сте жртви на насилство.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom