Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.875
Saber Rider , колку лица бевте во возот , и зошто пак сакаш да ги претставиш тие од твојата група суперменци.

Ова е втор пат што не ги гоните напаѓачите низ Чаир како што го правевте тоа во Нерези , што е работата ?

Само немој да ми речеш дека тројца полицајци ве спречија (од кој едниот со дупната глава).
42 тргнавме од Скопје, на враќање да сме биле +- 50.

Кој рече дека не ги гоневме?
Излеговме одма чим престана каменувањето, ама од нив веќе немаше ни трага ни глас. Ги повикувавме, ама не се појавија. Се гледаа само силуети во далечината, а повторно се појавија дел од нив после пола саат. Тогаш им се пуштивме, ама избегаа.
Полицијата се пушти по нас со пендреци...

Нерези беше денски, се гледаше теренот, овде не се гледаше скоро ништо и од сите страни имаше ридчиња и грмушки. Тргни ти па јади пак камења може?
За малце камен ќе испиеше и оној водителон од Сител, Сарма :D
Е тој камен којзнае од кај долета. Удри во задниот дел од возот, саат време по главното каменување.
Им вика на џандариве, Абе свесни ли сте дека летаат камења од сите страни, а вие едвај тројца сте :LOL:
--- надополнето: 20 август 2012 во 22:02 ---
А што беше она на фб, одмаздата почнува вечерва...?:D
За кого како, некој треба да работи и во 22 да е во кревет :icon_mrgr:

Ако ако ќе дојде денот кога и они ќе осетат наплив од камења. Ја па будала ќе се тепам, абе наполни џебот со камења и гаѓај па после кидни си :LOL:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
42 тргнавме од Скопје, на враќање да сме биле +- 50.

Кој рече дека не ги гоневме?
Излеговме одма чим престана каменувањето, ама од нив веќе немаше ни трага ни глас. Ги повикувавме, ама не се појавија. Се гледаа само силуети во далечината, а повторно се појавија дел од нив после пола саат. Тогаш им се пуштивме, ама избегаа.
Полицијата се пушти по нас со пендреци...

Нерези беше денски, се гледаше теренот, овде не се гледаше скоро ништо и од сите страни имаше ридчиња и грмушки. Тргни ти па јади пак камења може?
За малце камен ќе испиеше и оној водителон од Сител, Сарма :D
Е тој камен којзнае од кај долета. Удри во задниот дел од возот, саат време по главното каменување.
Им вика на џандариве, Абе свесни ли сте дека летаат камења од сите страни, а вие едвај тројца сте :LOL:

Само тројца полицајци ве запреле?!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.875
Тие неможеа да се помрднат од што беа дебели па камоли да не запрат :pos:

Уште кога почнавме да трчаме по нив едвај се гледаа дека беа на пристојн а далечина, кога ги изгубивме од вид, престанавме да ги бркаме, пошто таму можеше да налетаме во уште една заседа :D

Абе кога не го знаете местото ќутетеси :D
Светло доаѓа само осд булеварот кој е позади тоа грмушките каде што е станицата. Од другата страна некој и на десет метри од возот да стои нема да го видиш пошто е мртва темница :D
Едино имаше некаква видливост позади возот, ради светлата од самиот воз, и таму ги видовме тие што се подвратија на местото...
Т.е. сигурен сум дека цело време и биле таму, а полицајците ги спомнав поѓшто врз нас се обидоа да употребат сила а за овие иако знаеа кај се, не се претргнаа многу ;)

Едните што гаѓаа од страна накај станицата сигурно киднале накај Чаир, ама другите што гаѓаа од страна на пустелијата сто посто се криеа некаде во тоа грмушките и ридовите...

П.с. да напоменам дека во возот беше само помлада екипа, од 15-18 години, плус неколку членови меѓу 20 и 24 години :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Не бе два и пол.

И најважно биле 50 лица (има вагони што собираат 66 патници , не знам дали бил полн и дали бил од тие).

И јас сум бил во Прилеп , на Градски во Скопје итн ... но не можам да речам дека јас и моите другари сме биле хулигани и дека ни се плашеле 2000 или 10.000 Комити или Мајмуни.

Не можам да речам дека среде Прилеп сум навивал и никој не ми можел ништо.

Е тоа го прават Комити , стотина од нив пееле низ Кичево против албанците и се фалат со тоа.

Со самото фалење , тие ги предизвикуваат другите друг пат да реагираат.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.875
Прави се наудрен, објаснив во постот зашто ги сдпомнав џандарите.

Зошто не го поставиш прашањето поинаку, ЗОШТО ШВЕРЦЕРИ НЕ ВЛЕГОА ВО ВОЗ ДА СЕ ТЕПАМЕ, ЗОШТО МЕСТО ДА ВЛЕЗАТ НИЗ ОТВОРЕНАТА ВРАТА НА ЗАСТАНАТИОТ ВОЗ ПОЧНАА ДА ГАЃААТ СО КАМЕЊА.
Замисли прва екипа на Шверцери сред Чаир, ние заспани незнаеме ни кај сме ни ништо (кажав да не фрлеа камења, немаше ни да дознаеме дека некој напаѓа, можеа комотно да влезат во вагонот и да започнат тепачка), и они место да искористат момент сепак се решаваат за камења :(

Од кого избегаа? Зар се исплашија одн тие 3 џандари или се потрошија камењата па ќе требаше физички да се пресметаме?

Многу прашања ќе останат неодговорени, а имаа шанса да не посрамотат за цел живот или па да ни дадат шанса да ги расформираме тотално :D

Кој ќе добиеше ферски фајт нема никад да дознаеме, пошто знаеш секогаш е полесно да удриш со камен, да прободеш со нож, отколку да дојдеш да се тепаш со некој...

Нашето го направивме. Излеговме од вагон, ги повикувавме, 3-ца џандари ги спречија да дојдат? Не викам дека сме ги тепале, да беа они ќе измислеа сто приказни. Не викам ни дека сме ги бркале по Чаир, бркавме до каде што можеше да го видиме теренот каков е, али не сме глупи да се излажеме во нова заседа и тоа ПОВТОРУВАМ БЕВМЕ СО ПОМАЛИ ЧЛЕНОВИ.
На крај краева СААТ И ПОЛ БЕВМЕ ТАМУ...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Прави се наудрен, објаснив во постот зашто ги сдпомнав џандарите.

Зошто не го поставиш прашањето поинаку, ЗОШТО ШВЕРЦЕРИ НЕ ВЛЕГОА ВО ВОЗ ДА СЕ ТЕПАМЕ, ЗОШТО МЕСТО ДА ВЛЕЗАТ НИЗ ОТВОРЕНАТА ВРАТА НА ЗАСТАНАТИОТ ВОЗ ПОЧНАА ДА ГАЃААТ СО КАМЕЊА.
Шверцери биле 20 лица според очевидци (можно е да биле помалку) , а вие сте биле најмалку 50. (уште ако ми кажеш дека имало навивачи кои стоеле , па ќе ти зголемам бројка одма).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.875
Шверцери биле 20 лица според очевидци (можно е да биле помалку) , а вие сте биле најмалку 50. (уште ако ми кажеш дека имало навивачи кои стоеле , па ќе ти зголемам бројка одма).
Не беше полн вагонот, реков околу 50...
Според очевидци биле 20? Според полицијата над 30, според новинарите кои веројатно земале податоци од полицијата меѓу 30 и 40.
Друже прва екипа на една навивачка група зошто мислиш дека се нарекува така?
Памтиш дека само дел од нашата прва екипа им се врати на мостот на толпа разулавени Нережани кои ги бркаа со секири?
Прва екипа дојде на ред да се плаши од група средошколци во своја населба, група која нема ни идеа дали напаѓачите се 10 или 1 000???
Далеку си ти момак од навивачкиот свет, задржи си се на статистиката.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Епа ако си мангуп ако почнуваш прв доврши а не да бегаш како посран.Сега можам да ти дојдам до пред врата и да ти искршам прозор и да избегам..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Епа ако си мангуп ако почнуваш прв доврши а не да бегаш како посран.Сега можам да ти дојдам до пред врата и да ти искршам прозор и да избегам..
Се наполнија Шверцери со кривични.

Не беше полн вагонот, реков околу 50...

Според очевидци биле 20? Според полицијата над 30, според новинарите кои веројатно земале податоци од полицијата меѓу 30 и 40.
Според информациите на СВР-Скопје, бројката на напаѓачите се движи меѓу 15 и 20 лица.

Дај еднаш бидете искрени.

Прва екипа дојде на ред да се плаши од група средошколци во своја населба, група која нема ни идеа дали напаѓачите се 10 или 1 000???
Легенда си еј.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.875
Се наполнија Шверцери со кривични.

Според информациите на СВР-Скопје, бројката на напаѓачите се движи меѓу 15 и 20 лица.

Дај еднаш бидете искрени.

Легенда си еј.
Кој дел од тоа дека од внатре неможеш да ги видиш тие што се надвор од одблесокот не го свати?

Бројката ја кажав според џандарите кои беа таму. Они ми рекоа меѓу 20 и 30. После на некој од порталите пишуваше меѓу 30 и 40 според информации од СВР. Сите портали излегоа со различна бројка, ти си пастирал од некој портал што ставил најмала бројка ;)
Според мене верувам дека биле околу 30. После кога се навратија некои беа меѓу 10 и 15.

Прашај ги твоите што значи прва екипа на една навивачка група, кога ќе ти објаснат врати се.
Да ги видевме кои се јас лично ќе одев и по име и презиме ќе ги пријавев, пошто ваков пичкарски напад не спаѓа во навивачко ферско пресметување. Али ете не ги видов а со шпекулации не се занимавам. Сепак дел од нив веќе сами се пофалија дека биле таму (првата екипа нивна), али јбг на тие и онака никој од полиција ништо не им може пошто се дел од партии (сети се на цадење лисици на Кале), бар другите да се издадеа како нив...

М

Мартин`

Гостин
Абе што си губите време и се замарате со Дарданов заостанат во времето.. и самите знаеме како „јунаците“ напаѓаат а тоа е или од заседа (типично за нив на пример во 2001) или пак ако имаат некаква предност како нож, камења итн (Кале, сега итн). Да имале муда ќе се пресметале и ќе ве нападнеле и физички по каменувањето, да мавнеш со камен и да избегаш можат и 10 годишни деца посебно кога нападот е извршен во вечерни саати каде што шансите да те видат и да те фатат се 0.00001 %

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Ситуација 15 вс 50 сакаат да го претворат во своја полза , што све нема да читаш тука.

Ајде да завршувам со вас , работата е јасна како ден , не ме замарајте со дриблинзи на празно , кога цела ваша навивачка група фрлаше со камења кон деца на плоштадот , тоа ви беше навивачки успех. (100 вс 5)
Кога фрлавте со камења во Тетово (500 вс 1) и тоа ви беше ОК.

Сега кога имате 15 вс 50 (пак вие повише) , тоа не било ОК.

Јас да би бил Комита би се запрашал , што не е во ред со нас , кој тоа цело време не мести да страдаме , зошто два пати за еден месец не носат низ Чаир , зошто секогаш нашите воџи не се со нас туку во своите автомобили , не оставаат на милост и немилост на 15 Шверцери , да не сме ние само нечии курбани.

Мангупскиот живот не е лесен , мене никогаш не ми бил интересен , а кој го прифатил тој стил , тогаш нема што да кука.

Интересниот дел од вас ми е што на пример во ист ден кога ви се можело , сте се мавале со кичевчани , сте провоцирале граѓаните македонци и албанци , а потоа после некој саат го викате Сител да кукате колку страшно било тоа во Скопје и колку добри момци сте биле вие.

И малите деца имаат еден табиет , кога прават некој зулум и ги тепа некој на сокак , молчат ... но тоа кај вас не е така , ем правите зулуми ем се жалите кај јавноста.

Поштовање за вистинските навивачи од сите страни , таквите кои пред се навиваат , а по потреба и нешто друго.
Да не биде тоа , 3 инциденти и едно навивање.
Барем обидете се да бидат 3 навивања и еден инцидент.

Пошто потоа се жалите зошто ве нарекуваат хулигани и зошто не ви се полни стадионот во град од 600.000 жители.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.907
кога цела ваша навивачка група фрлаше со камења кон деца на плоштадот , тоа ви беше навивачки успех. (100 вс 5)
Кога фрлавте со камења во Тетово (500 вс 1) и тоа ви беше ОК.
Od koga Komiti se 10-20 deca ?
Zasto manipuliras ?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Od koga Komiti se 10-20 deca ?
Zasto manipuliras ?
Имаше една видео снимка на интернет , не знам дали е сеуште , таму имав видено поголема група некои фрлаа со камења и предмети , а други трчаа. Се на се , барем 10-20 не беа , ако не 100.

Дали ги имате исфрлано тие 10-20 деца од навивчката група ? Нешто како казна за не-навивачко однесување ?

Ако не , тогаш што се буниш ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom