PES 2013

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Графиката на ФИФАе супер, но играчите како целина им се некако на лик анорексични, плус дресовите се катастрофа. Да споредиш real-life дрес со оној на фифа ќе се „разочараш“ што се вика. И кога трчаат, изгледа како да се набилдани во грбот како Арнолд во Мистер Олимпија.
Графиката на фифа е како во ДрагонБол,а гејмплејот е фантастичен

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Графиката на фифа е како во ДрагонБол,а гејмплејот е фантастичен

Фифа Гејмплеј + ПЕС играчи = Страшна игра. Ваљда ќе видиме некогаш барем приближна ваква игра.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Значи и оваа година ќе се игра ПЕС :).
Уназад според мене ја јади фифа без проблем. Општо графика, гејмплеј, движење. Е сега од секога ме нервира тоа што мастер лигата нема крај, али нема гајле. Фифа одат во многу графика, општо прават игра за поддршка од појаки машини, а само шлакнатки боички онадат и то е то.
Ми се допаѓа како изгледа. (y)
Pes ja jadese Fifa samo koga ne se vikase Pes.
Fifa e poim. Mislam deka e dosta pristapna za prosecni masini, a kade kade podobar gameplay.

Go igrame demovo nedelava so brat mi, ama.. slabo. Ke videme mesecov demovo od fifava.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Pes ja jadese Fifa samo koga ne se vikase Pes.
Fifa e poim. Mislam deka e dosta pristapna za prosecni masini, a kade kade podobar gameplay.

Go igrame demovo nedelava so brat mi, ama.. slabo. Ke videme mesecov demovo od fifava.
Мене фифа ми е катастрофа во графиката. Движењето на играчите, подавањето (како со мачнина) шутирањето, боите во графиката како пастелни распрскани далеку од реални. Инаку не е достапна за просечни машини, еве јас на постариот компјутер пример 11ката со мачнина ја играв, 12ката скроз тешко ја стартоваше па морав кај братучет ми да ја проверам, додека песот нема проблем си тера на послаба резолуција.
Фифа за мене до кај 2005та беше, од 2006та со револуцијата во Пес па наваму, си стојам на ставот околу тие две. EA Sports се фокусираа повеќе на некои други игри, спортот го запоставија во купувањето.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Мене фифа ми е катастрофа во графиката. Движењето на играчите, подавањето (како со мачнина) шутирањето, боите во графиката како пастелни распрскани далеку од реални. Инаку не е достапна за просечни машини, еве јас на постариот компјутер пример 11ката со мачнина ја играв, 12ката скроз тешко ја стартоваше па морав кај братучет ми да ја проверам, додека песот нема проблем си тера на послаба резолуција.
Фифа за мене до кај 2005та беше, од 2006та со револуцијата во Пес па наваму, си стојам на ставот околу тие две. EA Sports се фокусираа повеќе на некои други игри, спортот го запоставија во купувањето.
Mislam deka ne si ja igral dovolno, i sekoja igra so malce igranje ostava vpecatok kako losa, deka nenaviknat.
Idi pusti na 42" na ps3 i vidi kolku fifata e realna i odlicna od sekoj aspekt vo sporedba so pesot.

2006ta pak za mene pesot bese kaj sto go dostigna vrvot.
Baska redifiniraj si prosecna masina, ako mozam jas so mojava prosecna da igram na 22' full sve, znaci ostarele nekoi delovi druze.
I mislam deka samo oti pesot e poveke pristapen za postari pc-a, ne ja pravi podobra igra.

Za vakvi raboti sekogas velam deka e do navika, ama imam igrano i pes dosta, a eve nedelava i demovo go ubivme so brat mi..

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Mislam deka ne si ja igral dovolno, i sekoja igra so malce igranje ostava vpecatok kako losa, deka nenaviknat.
Idi pusti na 42" na ps3 i vidi kolku fifata e realna i odlicna od sekoj aspekt vo sporedba so pesot.

2006ta pak za mene pesot bese kaj sto go dostigna vrvot.
Baska redifiniraj si prosecna masina, ako mozam jas so mojava prosecna da igram na 22' full sve, znaci ostarele nekoi delovi druze.
I mislam deka samo oti pesot e poveke pristapen za postari pc-a, ne ja pravi podobra igra.

Za vakvi raboti sekogas velam deka e do navika, ama imam igrano i pes dosta, a eve nedelava i demovo go ubivme so brat mi..
Можи си во право за ова :)
Обично ете повеќе ми легнал уназад песот, па така и секоја година со мала надограднба го бичам истиот. За на Ps3 сум видел дека фифа е далеку подобра, но ете немам дома такво чудо за да би играл постојано фифа. Сум и се пробал неколку пати, не бивало, најбитно е да ти легни играта и филмче некое да ти се врзи па си тераш.
Мене ме зафркава единствено од компјутерот едно Mobile Chipset Family, за игри е срање, другото сето си е ок........Ајде 13киве нека излеза сега, па да видиме шо имаат да понудат. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
SECOND PES DEMO WILL BE AVAILABLE NEXT WEEK Tuesday 28.08.12

An improved demo will be available on all next gen platforms

The new and improved PES 2013 demo will be available for download on Xbox 360 on August 28th, and on PlayStation 3 on August 29th. A Windows PC version will be available later in September.
Thanks to the feedback received from all our fans who tried our first demo and those who played our gamescom version, our new second demo is packed with improvements.

Not only has the balance between offense and defence been equalised, but our fans will be able to see the improvements made in pass targeting and trajectory, shot speed, blocking actions by defenders and even on the referee AI.

Our new demo will include 11 fully licensed teams and the possibility to play 10 minute matches. Also new anthems have been implemented for the starting line-ups and fans will have the possibility of experiencing for the first time our brand new training trials.
So get ready for our new demo and keep an eye on our site for further news heading your way!

Да видиме што подобриле сирациве, но тоа подоцна кога ќе излезе.

п.с.Тие што имаат ПЦ се црнци!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
Не знаев дали во темата за ПЕС или ФИФА па ај тука ќе го ставам:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Не знаев дали во темата за ПЕС или ФИФА па ај тука ќе го ставам:
Jесте да е Руни претерано грд, и да малите немирни дечиња во модерно време наместо со Баба Рога ги плашат со него, но овие ја претерале некако :confused:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Тимовите во второто демо за ПЕС се ваљда следниве. Нека потврди некој кој го симнал. За ПЦ уште не е излезено, али би требало неделава.
  • Manchester United,
  • Barcelona,
  • Real Madrid,
  • Athletic Bilbao,
  • Bayern Munich,
  • Juventus,
  • Santos,
  • Corinthians,
  • Boca Juniors, and
  • Chivas Guadalajara.

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Тимовите во второто демо за ПЕС се ваљда следниве. Нека потврди некој кој го симнал. За ПЦ уште не е излезено, али би требало неделава.
  • Manchester United,
  • Barcelona,
  • Real Madrid,
  • Athletic Bilbao,
  • Bayern Munich,
  • Juventus,
  • Santos,
  • Corinthians,
  • Boca Juniors, and
  • Chivas Guadalajara.
Да да тие се јас пред малку го симнав.Инаку има вежби некој за дриблинзи,шут и друго а мечевите се играат на Сантијаго Бернабе :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Да да тие се јас пред малку го симнав.Инаку има вежби некој за дриблинзи,шут и друго а мечевите се играат на Сантијаго Бернабе :)
Кажи ми, има ли некои разлики од првото? На Пес Србија едни викаат било боље, други викаат го заебале второво.

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Кажи ми, има ли некои разлики од првото? На Пес Србија едни викаат било боље, други викаат го заебале второво.
Е незнам не изиграв утакмица сеа ќе играм па ќе кажам иако не го играв првото демо многу многу...

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Е незнам не изиграв утакмица сеа ќе играм па ќе кажам иако не го играв првото демо многу многу...
Изиграј и на двете по еден натпревар и пиши разлики и импресии.

Kajgana Shop

На врв Bottom