Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
WIn 8?

1. Катастрофа
2. Просек
3.Солиден

Која е оцената?
Јас пак давам оцена “солиден.“
Побрз и по оптимизиран е од седмица.
Не сум имал проблем со ниту еден програм или апликација.
Супер перформанси при гејмање.
Ептен брзо се пали/гаси.
Не знам шо сакаат овие.

Един даунсајд, нема аеро и метро стартот (шо го решив со classic shell)

WIn 8?

1. Катастрофа
2. Просек
3.Солиден

Која е оцената?
За Win7 која е оценката?
Мене ми е баш ОК осмицата, 90% од оние кои плукаат се филмаат со тоа добра верзија - лоша верзија, не оти знаат зошто мислат дека е лоша. Да ги седнеш на компјутер без да знаат дека има 8 на него ке ти кажат "која верзија на Win7 ти е ова, многу е добра".
Е сега пошто е нова некој (многу многу ретко) може да има проблем со драјвери али и тоа ке се среди во брзо време. Гигабајт веке вклучија драјвери за мојата плоча пред 2-3 дена али сепак ке почекам со инсталирање.

П.С Уште крак да извадат и топ ке биде.

Сега ќе го форматирам компјутеров т.е. планирам да ја реинсталирам седмицава. Дајте некоја верзија на осмица од која сте задоволни да пробам каков е, можеби и ќе го задржам. :)

Демек повеќе фремови имаш со Windows 8 сакаш да ми кажеш ? :eek:
Да. На ЛоЛ само можам да го кажам ова, не сум играл друго нешто.
Имав негде 59~80 а сеа 65~84. Мал процент али повеќе е него претходно.

Има тестови по интернетов побарајте, дефинитивно 8-мицава е подобрена во перформанси насекаде. Искрено ме изненадува IE 10 колку е брз.

Спуштив вин8 од замунда ама неам сериал дајте некој ако имате за да можам да го инсталирам.

Спуштив вин8 од замунда ама неам сериал дајте некој ако имате за да можам да го инсталирам.
Абе по грешка да ѕирнеше да темава малце?
Се на тацна да се барало.
едит: да ти олеснам сепак, нема

Не очекувајте асален крак за 8 уште некое време ама се ми се чини дека нема ни да испадне активација за стално новиот метод за активирање на мајкрософт е многу зезнат ке имаа активација само за 180 дена и после пак ке треба да се активира па пак 180 дена и се така...

Не очекувајте асален крак за 8 уште некое време ама се ми се чини дека нема ни да испадне активација за стално новиот метод за активирање на мајкрософт е многу зезнат ке имаа активација само за 180 дена и после пак ке треба да се активира па пак 180 дена и се така...
Да се најде некој паметен да смисли некако да правиме виртуелен кмс сервер...

Ќе има активација и за win 8, само не во скоро време, се чека да почнат да испаѓаат OEM хардвер парчиња за да можат тој дел од активацијата да го анализираат, како што тргнала работата пред септември-октомври кога ќе испадне официјално за сите, тешко дека ќе има добар активатор.

Се ми изгледа дека најдобра опција за сега е да се симне trial верзијата од enterprise и да се вози таа 90 дена, додека да истечат тие 90 дена би требало и активатор да испадне.
--- надополнето: 18 август 2012 во 15:49 ---
Го има серверот да се симне, ама не ти вреди без KMS key.

Тешка работа може да се најде понатаму само Windows 8 pre cracked само тој може да работи за стално го немам уште ни пробано а и не сум во план во блиска иднина да го ставам пошто немам потреба од него ама по пријателиве што го имаат инсталирано ми имаат кажано како функционира и активацијата е истата со онаа на Office 2010 што го прави многу зезнато сесема нов метед на активирање кој е уште и тест на мајкрософт за тоа ке треба уште некое време да се почека па вајда ке најдат некој начин и за тоа
--- надополнето: 18 август 2012 во 15:53 ---
Ќе има активација и за win 8, само не во скоро време, се чека да почнат да испаѓаат OEM хардвер парчиња за да можат тој дел од активацијата да го анализираат, како што тргнала работата пред септември-октомври кога ќе испадне официјално за сите, тешко дека ќе има добар активатор.

Се ми изгледа дека најдобра опција за сега е да се симне trial верзијата од enterprise и да се вози таа 90 дена, додека да истечат тие 90 дена би требало и активатор да испадне.
--- надополнето: 18 август 2012 во 15:49 ---

Го има серверот да се симне, ама не ти вреди без KMS key.

На овој Windows не може да се активира со лепење SLIC ОЕМ клучеви како што беше тоа со Vista и 7

Е баш сакав да го инсталирам :/.Ама како и да е мајкрософт нема да го направи истиот пропуст со вин8 како што беше со вин7 од самиот почеток со Windows Loader и немаш криза.
И на мајкрософт Consumer preview серискиот не работи ://///

можно е, јас имам 6-7 машини со Виста Офис лиценцирани на US Army - секои 180 дена морам да ги активирам. Можда го прошириле и за обични корисници. зборам за легална Виста на легални машини и легални инсталации.
изгледа ќе се купуваат лиценци и во мк, м? колку ќе е вин8, патем?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom