Диши диши посрана посрана, диши диши посрана посрана! или диши диши од страна од страна, сеедно...
Сериозно, саундтраков е ептен епик...
А саундтракот од кога ќе биде во пештерата и ќе се искачува по тоа бунарот го знаеш?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Диши диши посрана посрана, диши диши посрана посрана! или диши диши од страна од страна, сеедно...
Сериозно, саундтраков е ептен епик...
Па истата е, Deshi Basara.А саундтракот од кога ќе биде во пештерата и ќе се искачува по тоа бунарот го знаеш?
.. тука и завршува приказната? 4 дел нема?
Ќе има. И тој ќе биде последен. Но изгледа нема да го режира Нолан.И Кристијан Бејл нема да го глуми Бетмен.
значи вчера го изгледав филмот и ја имав истата констатација.This is the movie what we need, but not the one we deserves. И у смисла дека добивме филм за кој очекувавме повеќе.
Акцијата - 10, тука немам коментар освен дека брилијантно си ја завршиле работата. Атмосферата и кастингот брилијантен, Ен Хетвеј пријатно ме изненади како добро си ја обработи својата улога. Приказната беше ок, очекувана сепак но ок. Не добивме Марвел крај но не добивме и Нолан крај, го добивме у минатите 2 дела.
Проблемот е во другото. Изработката на ликовите. Низ целиот филм имав чувство дека нешто фали во дејствието. Нешто не ми е објаснето до крај. Се дур сфатам дека ликовите не се до крај обработени и објаснети. Како да се гребнати сите по малце на површина и толку, со тоа мора да се задоволиме. Пример со Catwoman. Зашто она постоеше во филмов, освен да биде девојка на Бетмен? Уствари, зашто се поврзува со мачки? Иако го знаеме тоа од старите филмови, сепак требаше тоа да се објасни и тука. Потоа емоционалниот дел на падот и нели, издигнувањето, на Брус беше многу слабо објаснето. Скршена кичма, си ја опраи, се издигна и го истепа. Не видовме ниту еден момент на подлабоки чувства од Брус кон сето тоа, туку едноставно многу лесно го прифати тој факт и почна да се крева преку дупката. Дали овие дупки во карактерите е зашто имаше премногу ликови или пак не доволно време за сите - не знам.
Моја оценка е 8/10.
Како јас гледам на работите, сите негативни работи во филмот се компензирани со присуството на
![]()
и според тоа нема што ја да бамбурам многу многу.
арна беше кетвомен според мене, имаше добри моменти иначе кој сакаше да експолдира бомбата со бетмен заедно во готам ??Е, добро шо ме потсети, единствениот момент кога ме заинтересира Кетвоман беше кога се навали на моторот таму негде при крај, убав кадар имаше![]()