Ко ќе се споредам со вас, навистина не сум политички обоен. Никогаш не сум бил член на ниту една партија, ниту некогаш ќе бидам, зошто сакам да мислам со своја глава. Јас барем сум искрен и отворено велам дека сум “симпатизер“ на ДПМНЕто зошто мислам дека се помало зло (ако бираме веќе од две зла) и само и единствено поради ставот за името/националноста/јазикот и односите со албанската заедница.Не знам дали ова е воопшто и симпатизерство, зошто друг интерес немам од власта, ниту пак имам потреба да се мешам во политика.
СДСМ нека има ист став за името како и народот и нека ги штити македонските национални интереси и во однос на албанските преголеми апетити, бидете сигурни дека јас прв ќе гласам за нив на следните избори.
Да не беше проблемот со името и да не беа проблематични односите со Албанците, НИКОГАШ не би дискутирал за политика.
--- надополнето: 12 август 2012 во 00:49 ---
Добро де, па не можеме ние етничките Македонци да бидеме ко Ѓеропулос, Сашу, баба Сумбула, Тељ-ма, Άλφα (Αα - првата грчка буква во грчката азбука), ама почитувам различни мислења и право секој да си го каже сопственото мислење слободно и јавно, макар тоа соодвествувало дури и со политиката на Самарас.
Од кога човековото право на мисла и јавно изразување е перење мозок? Забораваш дека Р. Македонија не е Грција, која не ги почитува ниту основните човекови права на етничките Македонци. Во Македонија сите ние ги уживаме сите напишани и ненапишани човекови права, па затоа постои и Сител, и Јанко, Мирка, и А1Он и Дневник и Алфа...