Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
За такво не ги бива...Јас земав од get ready за неколку месеци ми се скинаа..
Многу си го напнал :).Башка многу скапи се во гет 1300ден за обичен ластик .Јас ќе земам од гладијатор за 500 ден со отпор од 8.5кг .

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Многу си го напнал :).Башка многу скапи се во гет 1300ден за обичен ластик .Јас ќе земам од гладијатор за 500 ден со отпор од 8.5кг .
Епа ако вежбаш вежбај јако ако не ич не почнувај...Сум дал 1300 за да вежбам а не да ги пазам и да ги мислам дали ќе се скинат..Иначе моите беа со отпор од 15 до 20кг..

Komita Skopje

Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Ме интересира дали е добро пола саат пред теретана да се мавнат две банани изматени со 200мл млеко??

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Ме интересира дали е добро пола саат пред теретана да се мавнат две банани изматени со 200мл млеко??
Едно време пиев белки миксани со мелеко многу добрар енергенс е :).А за бананиве мавнувај ги ич не прашувај само моја препорака е да додадеш и мед многу добра комбинација е.:)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
не. 2 саата пред теретана јадење, пола саат не.
мада зависи шо ти е целта

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Само што се вратив од одмор, сум паднал едно 2-3 кила, се глеам на огледало многу сув изгледам,... како побрзо да ги качам тие 2-3 кила ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Само што се вратив од одмор, сум паднал едно 2-3 кила, се глеам на огледало многу сув изгледам,... како побрзо да ги качам тие 2-3 кила ?
Веројатно не си вежбал додека си бил на одмор и воспалението од мускулите ти е повлечено затоа си паднал 2-3 кг. Земи пак да вежбаш ќе видиш дека во сила немаш ич паднато т.е. мускулите ти се тука само треба да ги активираш :D
--- надополнето: 8 август 2012 во 16:15 ---
Млеко пред теретана никако, барем сат и нешто пред неа. Ќе имаш чуство на надуван стомак цело време особено затоа што пиеш вода за време на вежбање или не дај боже нешто да имаш ставено и во водата.
Продавам XTEND амино-киселини (БЦАА+глутамин+Citrulline Malat+B6) вкус на лимон. Купени се од Гет Реди за 3200 денари 1120гр пакување од кои ми се останати 600грама. Ги давам за 1000денари и лесно можам да ви ги пратам по Карго. Цената мислам дека е одлична затоа што 400 грамското пакување се продава за 1240 денари. Инаку станува збор за најпродаваните и најпопуларни аминокиселини во САД со одлична оценка од 9,0 од 10,0 можете да проверите на bodybuilding.com
900 денари, последна цена :D

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Веројатно не си вежбал додека си бил на одмор и воспалението од мускулите ти е повлечено затоа си паднал 2-3 кг. Земи пак да вежбаш ќе видиш дека во сила немаш ич паднато т.е. мускулите ти се тука само треба да ги активираш :D
вежбав на одмор... склекови, згибови секој втор ден

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Целта ми е дефиниција
Дефиниција? Мислиш слабеење? Има слабеење или булкање. (или maintenance) Не постои “дефиниција“.
Сепак, дефинитивно не. Имај си го дифолт оброкот (сложени ЈХ и протеин) 2 саата пред вежбање, и имај еден мини оброк (сложени ЈХ и протеин) 30 мин после вежбање. Овие оброци број си ги во твоите 5-6 оброка, не како бонус. И внимавај на калориите.

Член од
23 април 2012
Мислења
17
Поени од реакции
2
Ima li nekoj sto vezba vo teretanata atleta? Ako ima, kako e zadovolen od tamu? Fala vi odnapred

Komita Skopje

Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Дефиниција? Мислиш слабеење? Има слабеење или булкање. (или maintenance) Не постои “дефиниција“.
Сепак, дефинитивно не. Имај си го дифолт оброкот (сложени ЈХ и протеин) 2 саата пред вежбање, и имај еден мини оброк (сложени ЈХ и протеин) 30 мин после вежбање. Овие оброци број си ги во твоите 5-6 оброка, не како бонус. И внимавај на калориите.
Под мини оброк мислиш намалена количина??Јас мислам дека баш после тренинг треба да ни биде најобилен и најголем оброкот...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Под мини оброк мислиш намалена количина??Јас мислам дека баш после тренинг треба да ни биде најобилен и најголем оброкот...
Па намален број на калории, а поголемиот дел од нив од протеин. Бидејки кога одмараш после вежбање мускулот бара храна и ти му ја даваш. А обилен не. Нема потреба. Ризикуваш да изедеш повеќе од шо си потрошил и да ти се наталожи.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Јас би ти рекол после вежбање да го изедеш тоа + оброкот што го имаш испланирано.. Може само тешко да ти биде за време на вежбањето со тоа.. Пред тренинг пробај кафе ;)
--- надополнето: 9 август 2012 во 13:16 ---
Па намален број на калории, а поголемиот дел од нив од протеин. Бидејки кога одмараш после вежбање мускулот бара храна и ти му ја даваш. А обилен не. Нема потреба. Ризикуваш да изедеш повеќе од шо си потрошил и да ти се наталожи.
Ако ги пази калориите нема врска тоа дека ќе му се наталожи .. Телото не функционира од 1 оброк.. или од 2 оброка.. туку се гледа што јадеш во текот на подолг период.. 24 часа,1 недела.. ако секој ден јадеш по 2.000 калории нема врска кој оброк ти бил најголем а кој најмал.Таа е енергијата..Неможеш да ја зголемиш или намалиш ако ги конзумираш различно оброците..
--- надополнето: 9 август 2012 во 13:17 ---
Целта ми е дефиниција
Како што ти пиша членот над мене.. запазиги калориите ништо поише.. И едино ако вежбаш подолго време и имаш некоја солидна мускулатура запазиги и протеините што ги внесуваш.. Ма да ако си почетник ова не ти е толку битно..

Kajgana Shop

На врв Bottom