Komita Skopje
Скопје Обединето за Вардар!!!
- Член од
- 14 декември 2011
- Мислења
- 107
- Поени од реакции
- 27
За такво не ги бива...Јас земав од get ready за неколку месеци ми се скинаа..Ја гледаш сликата 8 месеци без теретана и со ластици и згибови
За такво не ги бива...Јас земав од get ready за неколку месеци ми се скинаа..Ја гледаш сликата 8 месеци без теретана и со ластици и згибови
Многу си го напнал .Башка многу скапи се во гет 1300ден за обичен ластик .Јас ќе земам од гладијатор за 500 ден со отпор од 8.5кг .За такво не ги бива...Јас земав од get ready за неколку месеци ми се скинаа..
Епа ако вежбаш вежбај јако ако не ич не почнувај...Сум дал 1300 за да вежбам а не да ги пазам и да ги мислам дали ќе се скинат..Иначе моите беа со отпор од 15 до 20кг..Многу си го напнал .Башка многу скапи се во гет 1300ден за обичен ластик .Јас ќе земам од гладијатор за 500 ден со отпор од 8.5кг .
Едно време пиев белки миксани со мелеко многу добрар енергенс е .А за бананиве мавнувај ги ич не прашувај само моја препорака е да додадеш и мед многу добра комбинација е.Ме интересира дали е добро пола саат пред теретана да се мавнат две банани изматени со 200мл млеко??
не. 2 саата пред теретана јадење, пола саат не.Ме интересира дали е добро пола саат пред теретана да се мавнат две банани изматени со 200мл млеко??
Веројатно не си вежбал додека си бил на одмор и воспалението од мускулите ти е повлечено затоа си паднал 2-3 кг. Земи пак да вежбаш ќе видиш дека во сила немаш ич паднато т.е. мускулите ти се тука само треба да ги активирашСамо што се вратив од одмор, сум паднал едно 2-3 кила, се глеам на огледало многу сув изгледам,... како побрзо да ги качам тие 2-3 кила ?
Млеко пред теретана никако, барем сат и нешто пред неа. Ќе имаш чуство на надуван стомак цело време особено затоа што пиеш вода за време на вежбање или не дај боже нешто да имаш ставено и во водата.Ме интересира дали е добро пола саат пред теретана да се мавнат две банани изматени со 200мл млеко??
900 денари, последна ценаПродавам XTEND амино-киселини (БЦАА+глутамин+Citrulline Malat+B6) вкус на лимон. Купени се од Гет Реди за 3200 денари 1120гр пакување од кои ми се останати 600грама. Ги давам за 1000денари и лесно можам да ви ги пратам по Карго. Цената мислам дека е одлична затоа што 400 грамското пакување се продава за 1240 денари. Инаку станува збор за најпродаваните и најпопуларни аминокиселини во САД со одлична оценка од 9,0 од 10,0 можете да проверите на bodybuilding.com
вежбав на одмор... склекови, згибови секој втор денВеројатно не си вежбал додека си бил на одмор и воспалението од мускулите ти е повлечено затоа си паднал 2-3 кг. Земи пак да вежбаш ќе видиш дека во сила немаш ич паднато т.е. мускулите ти се тука само треба да ги активираш
--- надополнето: 8 август 2012 во 16:15 ---
Целта ми е дефиницијане. 2 саата пред теретана јадење, пола саат не.
мада зависи шо ти е целта
Дефиниција? Мислиш слабеење? Има слабеење или булкање. (или maintenance) Не постои “дефиниција“.Целта ми е дефиниција
Под мини оброк мислиш намалена количина??Јас мислам дека баш после тренинг треба да ни биде најобилен и најголем оброкот...Дефиниција? Мислиш слабеење? Има слабеење или булкање. (или maintenance) Не постои “дефиниција“.
Сепак, дефинитивно не. Имај си го дифолт оброкот (сложени ЈХ и протеин) 2 саата пред вежбање, и имај еден мини оброк (сложени ЈХ и протеин) 30 мин после вежбање. Овие оброци број си ги во твоите 5-6 оброка, не како бонус. И внимавај на калориите.
Па намален број на калории, а поголемиот дел од нив од протеин. Бидејки кога одмараш после вежбање мускулот бара храна и ти му ја даваш. А обилен не. Нема потреба. Ризикуваш да изедеш повеќе од шо си потрошил и да ти се наталожи.Под мини оброк мислиш намалена количина??Јас мислам дека баш после тренинг треба да ни биде најобилен и најголем оброкот...
Јас би ти рекол после вежбање да го изедеш тоа + оброкот што го имаш испланирано.. Може само тешко да ти биде за време на вежбањето со тоа.. Пред тренинг пробај кафеМе интересира дали е добро пола саат пред теретана да се мавнат две банани изматени со 200мл млеко??
Ако ги пази калориите нема врска тоа дека ќе му се наталожи .. Телото не функционира од 1 оброк.. или од 2 оброка.. туку се гледа што јадеш во текот на подолг период.. 24 часа,1 недела.. ако секој ден јадеш по 2.000 калории нема врска кој оброк ти бил најголем а кој најмал.Таа е енергијата..Неможеш да ја зголемиш или намалиш ако ги конзумираш различно оброците..Па намален број на калории, а поголемиот дел од нив од протеин. Бидејки кога одмараш после вежбање мускулот бара храна и ти му ја даваш. А обилен не. Нема потреба. Ризикуваш да изедеш повеќе од шо си потрошил и да ти се наталожи.
Како што ти пиша членот над мене.. запазиги калориите ништо поише.. И едино ако вежбаш подолго време и имаш некоја солидна мускулатура запазиги и протеините што ги внесуваш.. Ма да ако си почетник ова не ти е толку битно..Целта ми е дефиниција