Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

S

Stef Bachatero

Гостин
и според мене само не седмица она во гтц до бариста што е жужу бругер мислам се вика и и hard core тренинг боље нема :)
Супер е тоа кога сакаш да ставиш маса,не чист мускул.Затоа има dirty bulk и clean bulk.Секогаш второто е подобро ем за здравје ем после кога ќе сакаш да чистиш е полесно нормално помалку масти имаш за топење.Плус ако се базираш на брза храна имаш ризик за холестерол,нема никаква хранлива вредност последиците краткотрајни се супер но долготрајни се посета на доктор,скапи лекови и триста глупости.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Со кои движења најмногу се активираат овие два мускули - Trapezius и Deltoid ?

Оф топик еден ,после "бурна ноќ" ,како можеш најбрзо да се исчистиш ,опоравиш ,тоа токсините да ги исфрлиш ? 7 месеци немав пробано алкохол поради здраствени причини и фала богу поминаа па морав да прославам :)

http://lmgtfy.com/?q=trapezius+and+deltoids+training

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Ок, советувај ги децата да се пумпаат со помош на хемија, само после да не ги носиш на душа.
Дечко ти си отиден
--- надополнето: 4 август 2012 во 14:21 ---
Колку серии вкупно треба да имам во еден тренинг еве на пример за рамо??

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Продавам XTEND амино-киселини (БЦАА+глутамин+Citrulline Malat+B6) вкус на лимон. Купени се од Гет Реди за 3200 денари 1120гр пакување од кои ми се останати 600грама. Ги давам за 1000денари и лесно можам да ви ги пратам по Карго. Цената мислам дека е одлична затоа што 400 грамското пакување се продава за 1240 денари. Инаку станува збор за најпродаваните и најпопуларни аминокиселини во САД со одлична оценка од 9,0 од 10,0 можете да проверите на bodybuilding.com

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Колку серии вкупно треба да имам во еден тренинг еве на пример за рамо??
Јас вежбам 6 серии за предно раме (3х дворачен + 3х еднорачни), 6 за средно (3х француска + 3х еднорачни) и 3 за задно (3х машина)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Darko_Ribar имаш опомена пред перманентен принуден одмор на моја сметка од темава доколку не престанеш да контрираш на сечие мислење и со сигурност да тврдиш дека само ти си во право и тоа да го правиш вулгарно на начинот на кој веќе го применуваше.
Ова исто важи и за оние кои очајно пробуваат да се докажуваат со горенаведениот член.

Ќе почитувам доколку секој примерно го искаже своето мислење и прифати совет од друг, без притоа да ствара никаква тензија.

Уште неколку дена ми останаа од одморот, оставете ме на раат да ги поминам :icon_mrgr:

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Здраво на сите. Ме интересира некој да ме насочи кон некоја добра теретана во карпош бидејки кај што идев све живо украдоа и нема тегови за вежбање :) . И исто така некој да ми каже дали има вежбано на ластик и дали има ефекти од вежбањето.

S

Stef Bachatero

Гостин
Здраво на сите. Ме интересира некој да ме насочи кон некоја добра теретана во карпош бидејки кај што идев све живо украдоа и нема тегови за вежбање :) . И исто така некој да ми каже дали има вежбано на ластик и дали има ефекти од вежбањето.
Ја гледаш сликата 8 месеци без теретана и со ластици и згибови :)

Член од
20 декември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
2
брат јас имам ама ке ти кажам дека со ластици највеке би можел рамо да вежбаш ...и бицепс можда доколку си почетник а доколку си некој веке набилдан ова нема многу да ти врши работа
ке ти препорачам да вежбаш со ластици,склекови,подигнувања на шипка и слично и ке имаш резултати

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Ја гледаш сликата 8 месеци без теретана и со ластици и згибови :)
Добро тело си направил јас вежбам година дена но слабо со резултати.Можам да се пофалам само со симнување на килажа. И да те прашам дали земаш некоја хемија (протеин,глутамин).
брат јас имам ама ке ти кажам дека со ластици највеке би можел рамо да вежбаш ...и бицепс можда доколку си почетник а доколку си некој веке набилдан ова нема многу да ти врши работа
ке ти препорачам да вежбаш со ластици,склекови,подигнувања на шипка и слично и ке имаш резултати
Па затоа ги сакам да земам за вежбање на бицепс, рамо, и гради.

S

Stef Bachatero

Гостин
Добро тело си направил јас вежбам година дена но слабо со резултати.Можам да се пофалам само со симнување на килажа. И да те прашам дали земаш некоја хемија (протеин,глутамин).

Дефинирај хемија и ќе ти кажам дека и обичниот шеќер што го јадеш дома е хемиски процес.Земам само протеин од сурутка и гледам да бидам во дефицит од 500 калории.Дневно трошам 1000 мојот BMR е 2000 калории.Имам 90 кг и диетата ми е клучот зашто успевам.Некогаш знам да забушавам но сепак комбинациите од висок интензитет и интервален тренинг ми дадоа најдобри резултати.Не е за секого но си го потам гзот на топлово.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Ластиците се одличен избор ако си во брзање и немаш време да се подготвиш да одиш во теретана туку ти треба експлозивно вежбање во домашни услови за 15-20минути. Со ластици можеш и бицепс, трицепс, рамо. гради, грб, јадро скоро цело тело. И јас се размислувам да земам еден пар заедно со еднорачниот тег од 15кг дома што го имам, добра алтернатива се за денови кога немам време за теретана.

Kajgana Shop

На врв Bottom