Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
Се сомнителни фаци ова новиве играчи, Еден Хазард не можам да го сварам а со оглед на тоа шо очигледно условувал да се донеси и брат му, то е страшно нешто.
Го изгледав то видеото за Оскар, против олимписки состав на Хондурас (абај?!), и шо?

Кој од сите овие извикани измачувачи на топката има појма од игра во дефанзива? Гледајќи ги пријателските, Марин и Хазард апсолутно не. Сомнителен е и овај бразилецов. Зошто се игра бедната тактика со висока дефанзивна линија, па она е одвратно, не само шо Тери е спор, ни Луиз и Кејхил нема да се снајдат напред на теренот. Максимум искористување на простор се бара, мал фудбал е на терен со мали димензии, ова не е мал фудбал, ја стварно не знам кој верува и ги форсира овие бајки за „брза и флуидна игра“. Арсенал минатава сезона почна да ја напушта таа бедотија од игра, сега Челзи ќе ја презема? Барселона или Реал Мадрид не би требало да ги спомнам, на секоја изгубена топка се загнуваат ко нешетани песој за да ја вратат назад. А Марин и Хазард чекаат одбранбените да им ја вратат, истите тие кои стојат на 40 метри од Чех. :facepalm:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
За незалагањето нека е до тоа, добро.

Што е со поставеноста? Ако не АВБ нека се врати, бар тој е доволно луд да верува во успешност на одбрана која стои на средина на теренот и „дриблерски ѕвезди“ на втора финта ја губат топката и абер немаат да пробаат да ја вратат назад. :facepalm:
Ај да не продолжиме во темата за ЕПЛ па тука.

Рано е да се збори за сезоната.
Знам ти дека се негативно гледаш на работите (и сега ќе ми реплицираш дека не е негативно туку е реално и до некаде во право ќе бидеш)
Сезоната уште не е почната и РДМ експериментира со составот.
Лани имавме лоша игра па накрај ем ФА куп ем ЛШ земавме.
Сега за сега единствено нешто што барам од тимов за сезонава е освојување на Клупско СП и топ 4 пласман во ЕПЛ.
Да се сложувам дека Хазард е малку оверрејтед ама факт е дека ова му е 4ти натпревар со тимот и ќе му треба време да се навикне на англискиот фудбал пошто дојде од франција а има разлика од француски и англиски фудбал.

Ќе имаме супер тројка зад Торес - Мата-Хазард-Марин/Оскар. Овој напаѓачки состав ќе биде многу опасен ама ќе треба поприлично време да се разигра.
Така да оваа сеозна ја сметам како подготвителна за следните во кои што би требало да освојуваме титули во ЕПЛ.
Не дека нема шанси и оваа сезона да бидеме конкурентни во ЕПЛ ама не ми се верува дека бргу ќе се воигра тимов.

F

fantomX

Гостин
Сезоната уште не е почната и РДМ експериментира со составот.

Лани имавме лоша игра па накрај ем ФА куп ем ЛШ земавме.

Сега за сега единствено нешто што барам од тимов за сезонава е освојување на Клупско СП и топ 4 пласман во ЕПЛ.
Да се сложувам дека Хазард е малку оверрејтед ама факт е дека ова му е 4ти натпревар со тимот и ќе му треба време да се навикне на англискиот фудбал пошто дојде од франција а има разлика од француски и англиски фудбал.

Ќе имаме супер тројка зад Торес - Мата-Хазард-Марин/Оскар. Овој напаѓачки состав ќе биде многу опасен ама ќе треба поприлично време да се разигра.
Така да оваа сеозна ја сметам како подготвителна за следните во кои што би требало да освојуваме титули во ЕПЛ.
Не дека нема шанси и оваа сезона да бидеме конкурентни во ЕПЛ ама не ми се верува дека бргу ќе се воигра тимов.
Добро е да беа само експерименти. Ама тоа шо истото го гледав во сите дуели (освен вс Милан, не гледав тогаш), мати сметки.

Каква лоша игра? Мислиш, не ја гмечевме топката и бевме директни? Тоа е лоша игра? Често бевме несигурни, е то е, зошто не знам.

Шо да се воигра тимот? Уште невоигран можам да ти кажам против игра за нивната „идна воиграност“, знам јас аматер, а треба да зборуваме дали знаат врвни професионалци по Јунајтед, Сити, Реал Мадрид, Баерн Минхен, Милан....? Ова е за на видео игра, иако и таму е дискутабилно како ќе поминиш со одбрана поставена на средина на терен).
Да почниме од Торес, човекот е контранапаѓачки шпиц, му треба простор, не знае да ја лепи топката и да ја врти низ нозете. А кој простор со загушените нови ѕвезди на средина, притиснато од одбраната која е на средина на теренот? Значи поентата е во искористувањето на просторот, а не дали Хазард ќе помина двајца па третиот ќе му ја земе топката, или само еден а вториот играч ќе му ја земе; сето тоа на 25 метри од голот на противникот, додека Торес на 15 метри се фрустрира со тројца одбранбени околу него.

Го знаеш тимот на Арсенал кој во 2016 ќе ја растураше Европа? Прогуглај. Види го од денешна перспектива.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
OSCAR TO WEAR 11 :confused:
--- надополнето: 6 август 2012 во 14:19 ---
"There will not be radical changes. We will try to make some changes. With the integration of these new players, inevitably we will change how we play a bit.
"But I never said we were going to play attacking football, we will play to try and win games."

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
OSCAR TO WEAR 11 :confused:
--- надополнето: 6 август 2012 во 14:19 ---
"There will not be radical changes. We will try to make some changes. With the integration of these new players, inevitably we will change how we play a bit.
"But I never said we were going to play attacking football, we will play to try and win games."

Тапа.
Да 11 е само број ама сепак..
Прво Оскар само што дојде и веднаш му го даваат бројот на играчот што на клубот му донесе титула во ЛШ.
Второ 11ка е број на напаѓач.Можеа на Оскар да му дадат друг број и 11ката да ја чуваат во случај да дојде некој напаѓач или да му ја дадат на Лукаку/Стариџ.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Marseille president Vincent Labrune has confirmed they have had a "serious approach" from Chelsea for Azpilicueta.

Изгледа ќе го земеме за десен бек, а се збори дека и за Мозес сме испратиле понуда од 7 милиони фунти. Се очекувало двата трансфери да се реализираат до крајот на неделава и играчите да му се придружат на тимот од наредна недела. Со тоа мислам дека ќе заврши пазарењето на Челзи летово.

А за бројката на Оскар, само бројка е. Мене не ми значи ништо тоа. Дрогба не беше само еден број, беше многу повеќе од тоа.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Се е супер ова ама нели Мозес е крило?А ако се остварат шпекулациите дека Лукаку ќе иде на позајмица ќе останеме само со Торес и Стариџ во нападот:facepalm:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Marseille president Vincent Labrune has confirmed they have had a "serious approach" from Chelsea for Azpilicueta.

Изгледа ќе го земеме за десен бек, а се збори дека и за Мозес сме испратиле понуда од 7 милиони фунти. Се очекувало двата трансфери да се реализираат до крајот на неделава и играчите да му се придружат на тимот од наредна недела. Со тоа мислам дека ќе заврши пазарењето на Челзи летово.

А за бројката на Оскар, само бројка е. Мене не ми значи ништо тоа. Дрогба не беше само еден број, беше многу повеќе од тоа.
Да и јас исто прочитав дека за Аспиликуета е можно до крајов на неделева да се заврши трансферот а веќе од другата недела и да биде официјално.
За Мозес не е до толку сигурно ама е сепак блиску до договор.
Наводно Виган прифатиле 8милиони од Челзи.

H

HoT IcE

Гостин
Во меѓувреме Кол здраво ги трола Арсенал, не само што демантирал на Твитер дека барал 200к неделно, туку и си правел сеир со фановите на Арсенал.
‘Arsenal fans get over it, I left I won,’ he tweeted, followed by the hash-tag ‘ihaveastaronmyshirtnow’, in reference to Chelsea’s Champion League win in May.
article-1344177771978-14655578000005DC-130272_466x251.jpg
:icon_lol:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Ќе треба и да се продаде некој. Мислам дека еден од Малуда и Бенајун сигурно ќе си оди, а можно е и двајцата.
Не сум видел како стоиме сега со бројот на играчи, треба и на тоа да се пази. Странци, home grown.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе треба и да се продаде некој. Мислам дека еден од Малуда и Бенајун сигурно ќе си оди, а можно е и двајцата.
Не сум видел како стоиме сега со бројот на играчи, треба и на тоа да се пази. Странци, home grown.
Мозес ви е home grown :)

Kajgana Shop

На врв Bottom