Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Требаше АВБ да го направи истото ама играчите не се сложуваа со тоа и издејствуваа негова смена.
Е сега второво е што би било кога би било прашање ама мислам дека тоа нема да се случи бидејќи РДМ е легенда во Челзи и има авторитет во клубот за разлика од АВБ (кој што впрочем беше помлад од некои од играчите).
За РВП не знам ама покрај парите сигурно дека веќе му здосадило од каузата "Следната сезона е наша". Со ова не викам дека тоа е тоа што вие како навивачи го тврдите ама сигурно Венгер за да го задржи РВП му го продавал ова демек : Еве донесовме играчи сега ќе ни тргне.

И кога сме веќе кај РВП што бидна со шпекулацииве некако замреа. На крај да не ќе остане со Арсенал?
--- надополнето: 6 август 2012 во 02:54 ---

Па нова ера во стил дека костурот на тимот не е ист со тој од пред неколку години.
Сакал нејќел тоа е.
Абе легенда, не легенда, ама што се вика јавна тајна е дека да не освоеше Челзи лига на шампиони, РДМ ќе леташе.

РВП не знам, шпекулации за Јуве, Јунајтед и Сити. Сити демек се откажале најверојатно поради сумата Арсенал што ја бара. Арсенал бара многу пари и го оправдувам тој потег. Демек Јуве му има поставено дедлајн до 7ми август, а се поголеми се шпекулациите дека ќе патува со Арсенал во Келн на 12ти август. Јас сум за Арсенал да не го продаде иако нема да потпише нов договор со тоа што РВП ќе мора да се труди пак да има одлична сезона иначе во спротивно ни Фулам нема да го сака на 30 години. Ако веќе го продаваат нека биде тоа во Сити и уште у втора утакмица нека скрши нога.

F

fantomX

Гостин
А на тема кој го уништи фудбалот,ДА,тоа е Челзи.(во врска со трансферите)
Кој фудбал е уништен? Тој да Венгер воајерско-педофилски ангажира деца за мала вреќа ореви и со истите да сака да освојува трофеи?
Да, тој фудбал го нема повеќе и Арсенал како едно од најголемите зла за денешната фудбалска индустрија треба да се преиспита: дали ќе инвестира во себе како секој нормален или само сака да ги извлече парите од бизнисот. Тоа е тоа.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Коа сме кај Арсенал никој не спомнува дека Арсенал изгради модерен стадион кој кошташе милиони и кој треба да се исплака а за тоа требаат пари,никој не спомна дека Арсенал е еден од клубовите шо работат со добивка а таквите клубови се ретки и покрај толку големи расходи шо ги има клубот успева да се одржи во живот и секоја сезона да игра во ЛШ никој не гледа и не памти дека Арсенал години наназад има рекорден број на повредени играчи и дека секоја сезона фали по некој од првиот состав заради долгорочна повреда.
Кога сме кај Арсенал малку знаат дека Арсенал имаше план да таа генерација која шо треба да освојува трофеи треба истото да го прави од сезоната 2011/2012 мегутоа се до оваа година Арсенал не дека немаше амбиции за 1 место едноставно ако го освоеше ке беше добредојдено мегутоа не и примарна цел.И шо се случи се појавија тимови шо почнаа да нудат астрономски договори и почнаа да пазарат во клубот кој шо не беше во ситуација да им нудит големи договори и сиот тој напор и генерација во која Арсенал вложуваше го заебаа некои страни тела кои или им даваа пари или ги факаа на носталгија.Овие копилјациве од Барселона уше шо не го пуштија овој Претседателов на Шпанија да дајт изјава Цеск дојди во Фарса дури и почнаа да му облекуваат дресови.
Шо мислите дали ако Арсенал ако ги зачуваше тие играчи шо му избегаа последниве 4-5 години ке беше далеку поконкурентен?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
За легенди има соодветни обележја.
Награди, споменици, именување на клупите со нивно име, проштални натпревари, итн....

Роберто Ди Матео не е легенда на Челзи, тој е тренер на сениорскиот состав, ГЛАВЕН И ОДГОВОРЕН.

Каква врска има тоа што костурот на тимот се менува со смешната поставеност на теренот од високо поставената одбрана до губењето на „ѕвездите“ Марин и Хазард низ противничките одбрани; како и уште посмешното (не)залагање, па од страна на цел состав? Луиз нема да спречи контра ако е на 40 метри од Чех, не пак Тери или Кејхил. Тука се враќаме на главниот и одговорен. Имам надеж за него, логичната одлука со оглед на опциите да Бертран стартува во финалето на ЛШ го дава тоа, ама ќе видиме.
Рано е за зборење.Не знам како може вакви работи да заклучиш од пред-сезона. Не е само Челзи што игра вака и другиве екипи во ЕПЛ не го даваат максимумот.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
Кој фудбал е уништен? Тој да Венгер воајерско-педофилски ангажира деца за мала вреќа ореви и со истите да сака да освојува трофеи?
Да, тој фудбал го нема повеќе и Арсенал како едно од најголемите зла за денешната фудбалска индустрија треба да се преиспита: дали ќе инвестира во себе како секој нормален или само сака да ги извлече парите од бизнисот. Тоа е тоа.

Не не не не...Грешка ме разбра друже.Челзи го уништи фудбалот од страна на трансферите,односно веќе по колку пари се плускаат за анонимци...

F

fantomX

Гостин
Рано е за зборење.Не знам како може вакви работи да заклучиш од пред-сезона. Не е само Челзи што игра вака и другиве екипи во ЕПЛ не го даваат максимумот.
За незалагањето нека е до тоа, добро.

Што е со поставеноста? Ако не АВБ нека се врати, бар тој е доволно луд да верува во успешност на одбрана која стои на средина на теренот и „дриблерски ѕвезди“ на втора финта ја губат топката и абер немаат да пробаат да ја вратат назад. :facepalm:
--- надополнето: 6 август 2012 во 03:14 ---
Челзи го уништи фудбалот од страна на трансферите,односно веќе по колку пари се плускаат за анонимци...
Челзи и плуснати пари за анонимец.

Бујрум пример. Башка од овај Оскар годинашниов, и мене не ми е јасно многу за него.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Е брат ми бе, dragonsky ме разочара ептен, жими се. Те мислев за поарен. Па, баш годинава и лани тро од тро купивме поарни играчи. Подолски ако не е име не знам кое е. +100 меча за Германија, +30ина гола. Жиру, најдбриот напаѓач и стрелец на шампионот на Франција. Казорла, години наназад репрезентативец на Шпанија. Нормално е да не игра коа конкуренција му се Иниеста, Чави, Фабрегас. Кој би играл покрај нив ? Не зборај така. Ако Арсенал не развива ѕвезди, не знам кој друг клуб. Јас бев прв, кој навиваше за Челзи во финалето. И најгласен бев во Портал. Јас.

И да, мене не ми е криво шо Јунајтед прај пари од спонзори. Вервај ме Ilumious. Синкир јас парите ќе ги земам. Ич не ми менва. Мене најпоќе ми е криво, шо Арсенал е акционерско друштво, без мнозински сопственик. Само тоа. Не знам дали има некој друг таков клуб во Европа, па и Светот од највисоко ниво.

F

fantomX

Гостин
Е брат ми бе, dragonsky ме разочара ептен, жими се. Те мислев за поарен. Па, баш годинава и лани тро од тро купивме поарни играчи. Подолски ако не е име не знам кое е. +100 меча за Германија, +30ина гола. Жиру, најдбриот напаѓач и стрелец на шампионот на Франција. Казорла, години наназад репрезентативец на Шпанија. Нормално е да не игра коа конкуренција му се Иниеста, Чави, Фабрегас. Кој би играл покрај нив ? Не зборај така. Ако Арсенал не развива ѕвезди, не знам кој друг клуб. Јас бев прв, кој навиваше за Челзи во финалето. И најгласен бев во Портал. Јас.

И да, мене не ми е криво шо Јунајтед прај пари од спонзори. Вервај ме Ilumious. Синкир јас парите ќе ги земам. Ич не ми менва. Мене најпоќе ми е криво, шо Арсенал е акционерско друштво, без мнозински сопственик. Само тоа. Не знам дали има некој друг таков клуб во Европа, па и Светот од највисоко ниво.
Вервај мене еве, жал ми падна шо те читам вака. :pos:

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Ми се присерува од коментари од типот '' овде веќе нема квалитетна дискусија.....'' е*аве експертите шо сте, за шо сакате да се прај муабет за ланскиот снег на вембли шо заврна. Нека се напрат 2 теми една за стручњаци друга за препукувачи ќе видите кај лежи зајакот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349

јбг ским си такав си :D
И ова муабетиве за трансфериве дали вредат (за сите екипи зборам) останува да ги правиме после сезона.
На пример кој очекуваше дека ЊуКасл би ги направиле најдобрите трансфери минатата сезона?

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
За незалагањето нека е до тоа, добро.

Што е со поставеноста? Ако не АВБ нека се врати, бар тој е доволно луд да верува во успешност на одбрана која стои на средина на теренот и „дриблерски ѕвезди“ на втора финта ја губат топката и абер немаат да пробаат да ја вратат назад. :facepalm:
--- надополнето: 6 август 2012 во 03:14 ---

Челзи и плуснати пари за анонимец.

Бујрум пример.
Идеш буквално,буквалистика у дискусија не е добредојдена.
Кажи ми вака,кој клуб беше прв кој од просечен го прави некој мултимилјардер шампионски? (и без лутиш зошто Челзи беше просечен пред Абрамович,колку и да несакате да ја признаете вистината)

Од таму иде потреба за 11 класа играчи,за кои мора под итно да се дојди и во која нема ценкање туку прашување на клубовите колку сакате за играчот,толку.Еве ви , фала пријатно.Ко на шопинг.Во првите години,газдите на другите клубови сеуште не беа уходени,но веќе кога видоа дека на овците можат да ги стрижат и тоа како,почнаа со набивање цена и до доаѓање на играчи ко Оскар да вредат 24М,Хазард 32,Лукас 32,Нејмар 50,Ганзо 40,Пасторе 42,Верати 14.

Сити тргна по примерот на Абрамович и Челзи , но уште поамбизиозно...Видоа дека парата може се да направи(а тоа веќе беше испробано и утврдено од Абрамович и Челзи)...И после у Анжи ќе иде Ето за 60 милиони-3 години кои ќе му ги дават шеиците за да си го лади у Русија...Ќе иде и некој Шеик у Малага,па случајно после година дена ќе му се здосади како што му здосадуваат тие курвите шо ги плаќа по 20 илјади евра за 1ипол минута ебање(јебига,толку можат) ќе го фрлат клубот и го гледаме клубот во финансиски проблем.

Некој ќе спомне Реал...Реал деца е кралски клуб,клуб со најбогата историја...Над 30 титули у Шпанија,9 ЛШ...2000 купови чудби. И Реал фрлаа пари за играчи ко Зидан,Фиго,Бекам,Дебели Роналдо,Манекен Роналдо,Кака...Играчи кои не е можно да си отидат од клубовите под таа цена за која беа купени...Ги купуваа буквално најголемите ѕвезди и најјаките играчи во тоа време...Реално гледано...Сега ако сакате да го браните вашиот клуб,океј,гледајте се право...лево десно нема...

Значи еве од каде се почнува.....Не дека сум против Челзи или слично,но реалност е реалност....Реалност која мора да се прифати.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Вервај мене еве, жал ми падна шо те читам вака. :pos:
Како оние од домот за сираци сум. Ама озбилно, барем сезонава Арсенал направи нешто, колку толку на пазарот. Оваа година заедно со Подолски, Жиру, Казорла па и Сахин ако дојде имаме солиден пазар. Лани купивме искуство во Артета и Мертесакер, па годинава Арсенал не ќе може да се вади на неискуство. Имаат тим.
--- надополнето: 6 август 2012 во 03:27 ---
јбг ским си такав си :D
И ова муабетиве за трансфериве дали вредат (за сите екипи зборам) останува да ги правиме после сезона.
На пример кој очекуваше дека ЊуКасл би ги направиле најдобрите трансфери минатата сезона?
Се заебавам па ти. Секој си има мислење. :D

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Само спредба на тоа колку пари фрлил Арсенал а Колку Челзи мојте и на другите тимови да напрајте
Челзи не направил може грешка за анонимец ама кога се ѕвезди во прашање направил и тоа многу
Филипс,Шевченко итн погледнете и утврдете и самите
http://www.transferleague.co.uk/premiership-transfers/chelsea-transfers.html
http://www.transferleague.co.uk/premiership-transfers/arsenal-transfers.html

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Таков фудбал не ни постоел, па така да не ни може да се уништи. ;)

Арсенал не е единствен клуб кој што прави пари, а ај што не е единствен, не е ниту меѓу првите 3 по големина. ;) Некој почнал многу порано од Арсенал, а Арсенал моментално им се приклучува.

Види, искрено да си кажам мене ми е мерак што го гледам напредокот на Арсенал. За почеток, уште пред неколку години кога Анри играше во Арсенал, по мечот со Цска Москва ми се чини, изјави дека Арсенал НЕ Е голем клуб. Неколку сезони претходно, во 2001, Виера го има ова кажано за Арсенал: http://www.dailymail.co.uk/sport/article-55834/Vieiras-Highbury-feud-turns-ugly.html Иако неколку месеци Арсенал освои двојна, сепак си остана на истото. Се започна трансформација на Арсенал во голем клуб. Голем клуб би требало да има убав и модерен стадион, многу фанови, голем прилив на пари и да биде столбот во репрезентацијата со што ќе има влијание и кај судиите. Се изгради нов убав стадион, се започна со проект на регрутација на млади англиски таленти (во борба со Јунајтед, Челзи и Ливерпул, така да тоа педофилството е малку смешно што се пишува) со што сега резултираше со неколку играчи спремни за во Англиска репрезентација. Мирните и идеални летни подготовки во Австрија се заменија со напорните натпревари по други континети се со цел да се зголеми приливот на пари како и фан базата. Се направија неколку маркетингшки зделки кои веќе беа познати за некои други клубови. Како така, се истрпија неколку години. Затоа што ситуацијата многу се подобри, од лани се почна поактивно и посериозно со внесување на нови потребни фудбалери. Некој ќе рече не дава над 20 милиони фунти...Претседателот на Рен изјави дека лани одбиле понуда од Арсенал за Мвила вкупно 28 милиони, а Венгер сам изјави дека имале одбиено висока понуда за Ројс. Останува уште да се средат заминувањата, а сигурен сум дека и тоа ќе се среди во иднина и најдобрите играчи нема да сакаат да си заминат.

F

fantomX

Гостин
Идеш буквално,буквалистика у дискусија не е добредојдена.
Кажи ми вака,кој клуб беше прв кој од просечен го прави некој мултимилјардер шампионски? (и без лутиш зошто Челзи беше просечен пред Абрамович,колку и да несакате да ја признаете вистината)

Од таму иде потреба за 11 класа играчи,за кои мора под итно да се дојди и во која нема ценкање туку прашување на клубовите колку сакате за играчот,толку.Еве ви , фала пријатно.Ко на шопинг.Во првите години,газдите на другите клубови сеуште не беа уходени,но веќе кога видоа дека на овците можат да ги стрижат и тоа како,почнаа со набивање цена и до доаѓање на играчи ко Оскар да вредат 24М,Хазард 32,Лукас 32,Нејмар 50,Ганзо 40,Пасторе 42,Верати 14.

Сити тргна по примерот на Абрамович и Челзи , но уште поамбизиозно...Видоа дека парата може се да направи(а тоа веќе беше испробано и утврдено од Абрамович и Челзи)...И после у Анжи ќе иде Ето за 60 милиони-3 години кои ќе му ги дават шеиците за да си го лади у Русија...Ќе иде и некој Шеик у Малага,па случајно после година дена ќе му се здосади како што му здосадуваат тие курвите шо ги плаќа по 20 илјади евра за 1ипол минута ебање(јебига,толку можат) ќе го фрлат клубот и го гледаме клубот во финансиски проблем.

Некој ќе спомне Реал...Реал деца е кралски клуб,клуб со најбогата историја...Над 30 титули у Шпанија,9 ЛШ...2000 купови чудби. И Реал фрлаа пари за играчи ко Зидан,Фиго,Бекам,Дебели Роналдо,Манекен Роналдо,Кака...Играчи кои не е можно да си отидат од клубовите под таа цена за која беа купени...Ги купуваа буквално најголемите ѕвезди и најјаките играчи во тоа време...Реално гледано...Сега ако сакате да го браните вашиот клуб,океј,гледајте се право...лево десно нема...

Значи еве од каде се почнува.....Не дека сум против Челзи или слично,но реалност е реалност....Реалност која мора да се прифати.
Челзи пред Абрамович е ко Тотенхем сега + по некоја титула. Значи нешто појќе од просечен. Многу пати имам кажано, Роман Абрамович го направи Челзи од клуб кој се мота при врвот, клуб кој игра ЗА САМИОТ ВРВ. И бескрајна благодарност за тоа.

Парите на Реал Мадрид од кралот од творевината која сега се смета за земја-свиња во ЕУ и плачи за пари од Германија, ако, тие в ред се.
Парите кои Абрамович, јебига стварно профитерски ги стекнал ама то е, ги има како ЛИЧНО негови, не се во ред шо ги троши како шо сака.
Чудна логика.

Питер Кенион добро кажа своевремено, баш конкретно за Арсенал и Манчестер Јунајтед и нивното плачење за конкуретниот Челзи: Тоа како кога две деца си играат со топка сами и во играта ќе се вклучи и трето дете. Порано на прстите на едната рака се броеа клубовите со финансиска моќ (а изворот на таа моќ е апсолутно нерелевантен ако нема незадовлни страни, стечаи, ликвидации). Сега не. Јебига, гужва. Deal with it.
--- надополнето: 6 август 2012 во 03:42 ---
Само спредба на тоа колку пари фрлил Арсенал а Колку Челзи мојте и на другите тимови да напрајте
Челзи не направил може грешка за анонимец ама кога се ѕвезди во прашање направил и тоа многу
Филипс,Шевченко итн погледнете и утврдете и самите
http://www.transferleague.co.uk/premiership-transfers/chelsea-transfers.html
http://www.transferleague.co.uk/premiership-transfers/arsenal-transfers.html
Му се можи бе човек. Тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom