Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Значи и после 7 години без трофеј Арсенал е изедначен на анкетното прашање со Челзи , и двата тима имаат по 40 гласа.

Едно хипотетичко прашање, да речеме дојде обратна ситуацијата, колку од тие што сега гласале за Челзи (а најголем дел од тие што гласаат се во најмала мера барем малку симпатизери кон клубот) пак ќе гласаат, или ќе се префрлат на некој нов проект и експеримент?

S

Stivie G

Гостин
Демек тие што сега навивааат за Челзи во моментот кога Челзи ќе престане да освојува трофеи тие ќе престанат да навиваат за Челзи и ќе почнат да навиваат за друг тим. Глупости на квадрат.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
A зошто изигра само една?
Веројатно затоа што доста добро се покажа во сезоната пред минатата.
:facepalm:
Па во која форма беше РВП ти шо мислиш некој друг повеке утакмици ке изиграше

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Демек тие што сега навивааат за Челзи во моментот кога Челзи ќе престане да освојува трофеи тие ќе престанат да навиваат за Челзи и ќе почнат да навиваат за друг тим. Глупости на квадрат.
Си слушнал за glory hunters??? , упс заборавив вие немате причина за да имате такви фанови (зато повеќе ги ценам 21 глас на анкетата за Ливерпул отколку 40 за Челзи)

S

Stivie G

Гостин
Си слушнал за glory hunters??? , упс заборавив вие немате причина за да имате такви фанови (зато повеќе ги ценам 21 глас на анкетата за Ливерпул отколку 40 за Челзи)
Глори хантери има секоја екипа не само Челзи. Немој да мислиш дека Ливерпул и Арсенал не загубиле навивачи во овој период во кој не освојуваат трофеи. Истото важи и за Јунајтед откако ја загуби битката против Сити ова година.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Глори хантери има секоја екипа не само Челзи. Немој да мислиш дека Ливерпул и Арсенал не загубиле навивачи во овој период во кој не освојуваат трофеи. Истото важи и за Јунајтед откако ја загуби битката против Сити ова година.
Па затоа реков, шансите да има некој таков во тие 21 што гласале на анкетата се минимални, и затоа ја имаат мојата почит.

S

Stivie G

Гостин
Па затоа реков, шансите да има некој таков во тие 21 што гласале на анкетата се минимални, и затоа ја имаат мојата почит.
Од тоа шо видов сите 21 не се фанови на Ливерпул, има и такви кои се излажале и веруваат во паролата СЛЕДНАТА Е НАША :sneaky:.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Добро бе нели гледаш дека навивачиве на Арсенал се "искомплексирани". Не од другите туку од самите себе.
Квалитетно засилување немаат земено некое време.Еве сега се залажуваат дека Жиру и Подолски се спасители ама ништо.
Неможат да изградат шампионски тим и само тапкаат во место па дури и назадуваат додека екипи како Јунајтед и Челзи вложуваат во иднината.
И сега криво им е што и тие не можат да трошат (а не дека немаат пари) и тука ја исфрлаат нервозата.
Единствено можат до некаде да се носат со Ливерпул последниве години и затоа последниве страни беа Арсенал вс. Ливерпул
omg...ние се залажуваме со Жиру, Подолски и Казорла, а вие не со Хазард, Марин и Оскар а? Не приметивте дека веќе ви го нема Дрогба, човекот убедливо најзаслужен за тактичките победи во лига на шампиони? Хазард ќе го замени? Кај па ти си го гледал Хазард против силни одбрани како ќе се докаже? Ако е во Франција, Жиру беше прв стрелец таму. По еден куп експерти Жервињо, кој не го извади од уста, беше сметан за најзаслужен играч за титулата на Лил во Франција. Не ви беше играта очај во Премиер па за да не ви требаат вас "спасители"?

Ако Арсенал и Ливерпул се на исто ниво и поради тоа дискусијата се водела помеѓу овие два тима, за кој к*р ти па најде да се мешаш? Сакаш да се спуштиш на нивно ниво или и вашето тимче е уствари на нивно ниво?

Многу јасно, не викаме ние дека не е така. Комерцијален е клубот и се лепат спонзори. Вие исто така се фалевте на темава дека имате рекорден договор за дресови од американска фирма, Вориор Спортс нели? Епа ова е рекорден договор за спонзор за дрес.

Ако некој не сака клубот да му е таков, нема што да наоѓа замерки за други клубови, нека си го гледа неговиот да не му стане таков тогаш. Целиот спорт станува комерцијала и тоа е тоа, мора сите да се снаоѓаат. Само да ги прашам некои што им пречи ова. во пречи финансирање од шеик и сопственик (сити и абрамович), ви пречи финансирање од големи фирми (џенерал моторс и Манчестер). Што не ви пречи? Продавање играчи за пари? Договор со Емирејтс за нов стадион?
А од каде излезе тоа дека на нас(навивачите на Арсенал) ни смета тоа и не можеме да спиеме? Или пак сме опседнати со Јунајтед? Поради некои Англиски блогери? Такви блогери кои што се замараат за секоја работа има насекаде и ги има навивачи буквално на секоја екипа без исклучок на Јунајтед. Или пак заклучи од тоа јас што го напишав? Океј тогаш, и така се извинив што се убацив у прекрасната дискусија, па слободно нека се продолжи. И онака голем дел од членовиве се кадарни само за таква дискусија. А во мојот коментар никаде не се гледа опседнатост од Јунајтед, а ниту некаква завист, затоа што јасни ми се какви се работите во фудбалот. Барем јас како навивач на Арсенал знам дека све се работи за пари затоа што Арсенал е еден од ретките клубови кои прават пари. И не гледам причина зошто да не се напише тоа во темава исто како на пример што можевте да пишете дека Газидис влегол во ФА или пак како што напишавте дека Јунајтед склучил рекорден договор со ГМ. Ама ок, изгледа поинтересни ви се муабетите "Арсенал е појак...не Ливерпул е појак...не Челзи е појак...не Манчестер е најјак и има најголем", па коефициенти, комплекси и какви не срања...

Ај не прави се многу паметен ок?
--- надополнето: 6 август 2012 во 01:44 ---

A зошто изигра само една?
Веројатно затоа што доста добро се покажа во сезоната пред минатата.
Затоа што Ван Перси беше здрав цела сезона и даде 30 гола а? Ич да не се размислувало, само да се пишело нешто...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
omg...ние се залажуваме со Жиру, Подолски и Казорла, а вие не со Хазард, Марин и Оскар а? Не приметивте дека веќе ви го нема Дрогба, човекот убедливо најзаслужен за тактичките победи во лига на шампиони? Хазард ќе го замени? Кај па ти си го гледал Хазард против силни одбрани како ќе се докаже? Ако е во Франција, Жиру беше прв стрелец таму. По еден куп експерти Жервињо, кој не го извади од уста, беше сметан за најзаслужен играч за титулата на Лил во Франција. Не ви беше играта очај во Премиер па за да не ви требаат вас "спасители"?

Ако Арсенал и Ливерпул се на исто ниво и поради тоа дискусијата се водела помеѓу овие два тима, за кој к*р ти па најде да се мешаш? Сакаш да се спуштиш на нивно ниво или и вашето тимче е уствари на нивно ниво?

А од каде излезе тоа дека на нас(навивачите на Арсенал) ни смета тоа и не можеме да спиеме? Или пак сме опседнати со Јунајтед? Поради некои Англиски блогери? Такви блогери кои што се замараат за секоја работа има насекаде и ги има навивачи буквално на секоја екипа без исклучок на Јунајтед. Или пак заклучи од тоа јас што го напишав? Океј тогаш, и така се извинив што се убацив у прекрасната дискусија, па слободно нека се продолжи. И онака голем дел од членовиве се кадарни само за таква дискусија. А во мојот коментар никаде не се гледа опседнатост од Јунајтед, а ниту некаква завист, затоа што јасни ми се какви се работите во фудбалот. Барем јас како навивач на Арсенал знам дека све се работи за пари затоа што Арсенал е еден од ретките клубови кои прават пари. И не гледам причина зошто да не се напише тоа во темава исто како на пример што можевте да пишете дека Газидис влегол во ФА или пак како што напишавте дека Јунајтед склучил рекорден договор со ГМ. Ама ок, изгледа поинтересни ви се муабетите "Арсенал е појак...не Ливерпул е појак...не Челзи е појак...не Манчестер е најјак и има најголем", па коефициенти, комплекси и какви не срања...

Затоа што Ван Перси беше здрав цела сезона и даде 30 гола а? Ич да не се размислувало, само да се пишело нешто...
Не знам за другите ама јас не се залажувам.Од оваа година Челзи почнува нова ера. Ќе треба време новиве играчи да се вколопат во тимот. Така да оваа сезона јас би бил задоволен со пласман во топ 4.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Од тоа шо видов сите 21 не се фанови на Ливерпул, има и такви кои се излажале и веруваат во паролата СЛЕДНАТА Е НАША :sneaky:.
Tочно, сигурно сите што гласале не се фанови , ама во најмала рака или се симпатизери на клубот, или мислат дека тој ќе освои или пак сакаат тој да освои и сл ;)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не знам за другите ама јас не се залажувам.Од оваа година Челзи почнува нова ера. Ќе треба време новиве играчи да се вколопат во тимот. Така да оваа сезона јас би бил задоволен со пласман во топ 4.
Ок, а ме интересира, не требаше Челзи да ја почне новата ера лани со АВБ? Нели требаше да мења генерации, да мења игра и ред други работи кои се направија така? Што ако РДМ продолжи со слабите резултати во Премиер и Абрамовиќ на полусезона реши да го избрка? Повторно нова ера? Онака чисто ме интересира зошто и кај вас работите не се најсјајни...Среќа вие го имате моментално најважниот фактор, пари, па можете да барате и инстант успех. Дека тој е најважен може да се заклучи и според последната изјава на Ван Перси каде што кажува дека нема да потпише договор. Демек Арсенал немал амбиции, а не му било за парите...Арсенал немал амбиции?? Купува докажани играчи како Подолски и Казорла, купува одличен бекап шпиц, испраќа понуда за Сахин, има одличен склоп на фудбалери кои би играле во секоја екипа, и Арсенал нема амбиции?? Или причината е што Арсенал му нуди 150 илјади, а Сити 250 илјади..:)

F

fantomX

Гостин
Читам нешто тек-тук, во глобала се тешки бљувотини во врска со Челзи, ги разбирам искрено луѓево, онаква смрдеа и отров не се чува внатре оти е штетно.
Ама за новите засилувања на Челзи се во право. Јас во ниеден момент нема да го прифатам Хазард се додека не покажи дека тоа го заслужил, па човече бре, и брат му е купен заради него! Малуда и Дрогба не можеа истото да го направат со нивните браќа?
Нови ери и револуции, па не научивме досега? Такво нешто нема. Гол е гол, победа е победа, се друго е небитно. Зарем треба Челзи да се прилагодува на извикани „екстра таленти“ ко Марин и Хазард? Да не треба обратно? Нова ера, абај.
--- надополнето: 6 август 2012 во 02:44 ---
Што ако РДМ продолжи со слабите резултати во Премиер и Абрамовиќ на полусезона реши да го избрка? Повторно нова ера?
Добро прашање.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Ок, а ме интересира, не требаше Челзи да ја почне новата ера лани со АВБ? Нели требаше да мења генерации, да мења игра и ред други работи кои се направија така? Што ако РДМ продолжи со слабите резултати во Премиер и Абрамовиќ на полусезона реши да го избрка? Повторно нова ера? Онака чисто ме интересира зошто и кај вас работите не се најсјајни...Среќа вие го имате моментално најважниот фактор, пари, па можете да барате и инстант успех. Дека тој е најважен може да се заклучи и според последната изјава на Ван Перси каде што кажува дека нема да потпише договор. Демек Арсенал немал амбиции, а не му било за парите...Арсенал немал амбиции?? Купува докажани играчи како Подолски и Казорла, купува одличен бекап шпиц, испраќа понуда за Сахин, има одличен склоп на фудбалери кои би играле во секоја екипа, и Арсенал нема амбиции?? Или причината е што Арсенал му нуди 150 илјади, а Сити 250 илјади..:)
Требаше АВБ да го направи истото ама играчите не се сложуваа со тоа и издејствуваа негова смена.
Е сега второво е што би било кога би било прашање ама мислам дека тоа нема да се случи бидејќи РДМ е легенда во Челзи и има авторитет во клубот за разлика од АВБ (кој што впрочем беше помлад од некои од играчите).
За РВП не знам ама покрај парите сигурно дека веќе му здосадило од каузата "Следната сезона е наша". Со ова не викам дека тоа е тоа што вие како навивачи го тврдите ама сигурно Венгер за да го задржи РВП му го продавал ова демек : Еве донесовме играчи сега ќе ни тргне.

И кога сме веќе кај РВП што бидна со шпекулацииве некако замреа. На крај да не ќе остане со Арсенал?
--- надополнето: 6 август 2012 во 02:54 ---
Нови ери и револуции, па не научивме досега? Такво нешто нема. Гол е гол, победа е победа, се друго е небитно. Зарем треба Челзи да се прилагодува на извикани „екстра таленти“ ко Марин и Хазард? Да не треба обратно? Нова ера, абај.
Па нова ера во стил дека костурот на тимот не е ист со тој од пред неколку години.
Сакал нејќел тоа е.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
Фала и јас те сакам тебе.
А бе немаш појма колку сум искомплексиран од Арсенал.
На тема за финале за ЛШ лани цело време цело време за вас зборев и за тоа како не сте заслужиле да влезете во финале.
На тема за тоа кој го уништи фудбалот цело време за вас зборев и не гледав дека имало 20 големи трансфери пред тоа.
А бе од уста не ве вадам еј...... или чекај тоа ти беше?

Дај постови каде викам дека не сте заслужиле да влезете во финале..:Ајде , ајде давај да видам...И немој со глупи изговори како е сеа кај да терам игла у песок ил не знам....Кога збориш,дај ги фактите.

А на тема кој го уништи фудбалот,ДА,тоа е Челзи.(во врска со трансферите)

F

fantomX

Гостин
Требаше АВБ да го направи истото ама играчите не се сложуваа со тоа и издејствуваа негова смена.
Е сега второво е што би било кога би било прашање ама мислам дека тоа нема да се случи бидејќи РДМ е легенда во Челзи и има авторитет во клубот за разлика од АВБ (кој што впрочем беше помлад од некои од играчите).
--- надополнето: 6 август 2012 во 02:54 ---
Па нова ера во стил дека костурот на тимот не е ист со тој од пред неколку години.
Сакал нејќел тоа е.
За легенди има соодветни обележја.
Награди, споменици, именување на клупите со нивно име, проштални натпревари, итн....

Роберто Ди Матео не е легенда на Челзи, тој е тренер на сениорскиот состав, ГЛАВЕН И ОДГОВОРЕН.

Каква врска има тоа што костурот на тимот се менува со смешната поставеност на теренот од високо поставената одбрана до губењето на „ѕвездите“ Марин и Хазард низ противничките одбрани; како и уште посмешното (не)залагање, па од страна на цел состав? Луиз нема да спречи контра ако е на 40 метри од Чех, не пак Тери или Кејхил. Тука се враќаме на главниот и одговорен. Имам надеж за него, логичната одлука со оглед на опциите да Бертран стартува во финалето на ЛШ го дава тоа, ама ќе видиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom