Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Diki Bojadzi preporacuvase supa da se jade pred trka , taka na vremeto negovo pravele :pos:
Супа (чорба), ама со икра од крап, или од пастрмка. Мене да ме скорниш од спајне и да ми речиш имат чорба со икра, уффффф

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Инаку да ви кажам лично што сум видел, еднаш годишно идат кај нас бугарските веслачи, ги тренира некогашна светска првенка, седат по 2,3 дена секоја година овде. Заедно ќе појдевме на тренинг во 9 сабајле, јадеа макарони со слатко(бљак) ми вика оваа тренеров да ти дам и тебе пред тренинг, не не и викам ќе си чекам Хамбургерот да се направи.:D Влагаме у чамци, они веслаат по патека од 4км, 2 сата без престан ја врват:eek: а јас влагам веслам 1 км и излагам од чамец. Кој сакаш да има резултати?
Ама кој лапна хамбургер после? :ROFLMAO:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Или со Цедевита само :D
Имаат доктори и нутриционисти да им спремат диети, едни работи јадат во период на тешки тренинзи, друго јадат во период на здобивање со фитнес, трето јадат во taper период (период пред големо натреварување). Цела наука е тоа а САД одвојуваат голем дел од буџетот за спортот.
А баш ме интересира, колку тренинзи и каков тип на храна се потребни за да се оствари норма за Олимписки игри... Вака од некој кој се занимавал со тоа.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Море Русиве слаби на серва колку се. :facepalm:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Тунижаниве автограми бараат од Американциве.Едвај чекаа да заврши утакмицата па да се поздрават.Па одма сите се испоредија кај Леброн и Коби.:) :) :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
А баш ме интересира, колку тренинзи и каков тип на храна се потребни за да се оствари норма за Олимписки игри... Вака од некој кој се занимавал со тоа.
pa voglavno najdobra ishrana e taa sto ti dava najvise energija a ne ti e tesko posle na organizmot. Vo toa spaga oriz, pilesko, vareni kompiri, sekakvi testenini, sirenje, grasok, morkov, brokuli, jogurt, kiselo mleko, banani, smokvi, urmi - se sto spaga pod suvo ovosje, mleko, pienje voda mnogu, razni supi od zelencuk...
Ako se cuvstvuva istostenost i zamor vo muskulite se pijat kalcium, magnezium, vitamini, elektroliti, ama vo razvienive zemji cesto im zemaat krv i gledaat sto im fali i im kazuvaat periodov ke jades toa toa i toa, zaboravi na toa, toa i toa. Duri nekogas i toa e slabo, ete Felps anemija fati posle Peking a vnesuva po 12,000 kalorii na den. Posle Peking imase vo USA esensko drzavno prvenstvo i go imaa fateno kako si zadremal na skokalnicata. Mora da se pazi mnogu na ishranata.

Alkohol ni pod tocka razno. Gi susi kletkite, so toa go zamoruva organizmot i edno pijanstvo posle ke plivas kako Erik Jagulata.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
на кој датум почнува џудото ??
едвај чекам рака да видам деформирана :P

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.209

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не знам дали го има поназад пишано ова, ама квалитетно ме расположи написов.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Kajgana Shop

На врв Bottom