Најголемо дерби

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
603647_463736253646208_1261139907_n.jpg

Јувентус - Торино абе ајде.Кога Јувентус владееше во Серија А не знам еднаш да имаа победа против Торино цело време им ги пуштаа дека има требаа на Торино поени да не отидат во втора лига.

Јувентус - Торино абе ајде.Кога Јувентус владееше во Серија А не знам еднаш да имаа победа против Торино цело време им ги пуштаа дека има требаа на Торино поени да не отидат во втора лига.
Не сум баш сигурен во ова. Познато ми е дека локалното дерби на Торино уште е познато како derby della Mole. Не знам дали им пуштале да не идат втора лига. И Еспањол ја победуваше Барселона(и на Камп Ноу) кога се бореше за опстанок, ама не значи дека им пуштале.

Торино долго време нема победа против Јуве (средината на 90 тите). Знаеле Торино да извадат некоја неочекувана нерешена ама во поново време нема победа против Јуве.

Неможе да кажете дела Интер - Реал или Челзи - Барселона е најголемо дерби кога не се у лига и може да не играат 20 години ако не се паднат у ЛШ. За мене најголемо дерби е Барселона - Реал Мадрид, не дека сум за Барса ама таму има се. Голови, игра... тотално све што треба да има едно дерби. Oд аспект на навивање балканскиве како Олимпијакос - Панатинаикос, Хајдук - Загреб, Вардар - Пелистер се добри... Исто добри се и Ривер Плата - Бока, Селтик - Ренџерс и секако турските.

Од аспект за навивање Ѕвезда-Партизан...нема подобро од ова реално..не дека го разбираме спрскиот ама искрено толку навивање за инает на другите немам видено па и преполни трибини со невидени кореографии што нема кога се игра ова дерби...иначе од комплетна слика Рома-Лацио според мене нема подобро

Тешко да се издвои едно, но..
Реал-Барса
Фенер-Галата
Олимпиакос-Пана
Партизан-Звезда
Јуве-Милан
Бока-Ривер
Баерн-Дортмунд
Јунајтед-Арсенал

Барса-Реал, како најпознато светско дерби, затоа што овие две екипи се сигурно на врвот во светот по популарност. Да не спомнуваме и од други аспекти(политика..)
Селтик-Ренџерс, како вековно ривалство, не само фудбалско, туку и религиозно(Католици vs Протестанти).
Бока-Ривер, Латиноамериканска верзија на Ел Класико.
Рома-Лацио, огромна омраза помеѓу навивачите, едвај чекаат да дојде дерби и двете страни.
Фенер-Галата, само заради ПЕКОЛОТ на трибините.

Веројатно ова се најголемите 5 дербиња(по мој избор), барем од оние кои се попознати.
Англиското дерби, Ливерпул-Манчестер, некако нема толку жар како претходните 5.

Не заебавај, Ливерпул со Manure да нема жар ко римското дерби.

За мене инаЌе, Ренџерс - Селтик, иако следниве неколку години ќе го подзаборајме малку, за жал.

Како бе немало жар Ливерпул - Манчестер? Сеа нема тепачки меѓу менаџери :icon_lol: ама дека нема жар тешко. Од римското дерби само името остана.

Челзи-Милвол дефинитивно ! :LOL:

Србија - Хрватска :P

. Од римското дерби само името остана.

Имаш гледано едно од претходните дерби????.зошто тврдиш кгоа ги немаш гледано???..па во римското дерби минатите утакмици имаше буквално се на теренот и на трибините..играчите внатре се искинаа на теренот..стартој фрчеа на сите страни,дуели еден куп,тенззи меѓу играчите не знам да можеа ќе се истепаа..како можиш вакво нешто да тврдиш кгоа е смешно..па на трибините навивачите уште малце ќе го запалеа стадионот...Рома-Лацио е пример за тоа како треба да изгледа едно дерби и лапсузно е едно англиско дерби како Ливерпул-Манчестер или Тотенхем-Расенал да се споредва со римското...не тврдам дека тие не се интересно но како Римското нема друго

Hahaha Dzoni poleka be chill :D Bas poslednite 3 derbinja gi gledav i pointeresni mi bea od poranesnite sezoni, dali so padot na Serie A , ne znam, takov vpecatok imam dobieno :D Ne gledam zasto bi bilo lapsuzno Manchester - Liverpool da go sporeduvas so rimskoto derbi, dvata najtrofejni angliski kluba koi proizleguvaat od gradovi kade zapocnala industrijata vo UK i se prvo kako gradovi rivali za prevlast na industrijata, posle kako klubovi.

Ne vikam deka e krs rimskoto derbi, ama momentalno so site propratni desavki (osvojuvanjeto na 19kata, slucaite so rasizmot, rckite na teren) The Fixture e mnogu podobro derbi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom