- Член од
- 22 февруари 2007
- Мислења
- 7.076
- Поени од реакции
- 1.940
Ако е најдобра македонска атлетичарка (уфф колку ми е мизерно ова) таа си добила како шо гледам учесва на Балкански/Европски првенства. Да не ја искривуваме сликата, типката била поддржувана многу повеќе од други „професионалци “ во други професии во Македонија. Значи да сумирам, била најдобра, атлетската федерација ја пуштила да не претставува лево десно каде што имала пласман, никаде не била осакатена, видете профил на фб била хелсинки или стокхолм и шо ти знам каде. Е сега ако не била способна да си исполни норма за олимпијада то е нејзин проблем.Никој не рекол дека Рожман е професионална атлетичарка, напротив, самиот факт дека не остварила олимписка норма говори повеќе од доволно дека не е професионална атлетичарка, но ти прво измери за колку време ќе ги истрчаш тие 100 метри и ако ги истрчаш за повеќе од 12.92 секунди, тогаш таа е ПОДОБАР АМАТЕР, А НЕ ИСТ АМАТЕР колку и ти, а доколку ги истрчаш тие 100 метри за помалку од 12.92 секунди, е тогаш ти би бил подобар аматер од Рожман, а не ист колку и таа.
Трагично, но вистинито, аматер или како сакаш нарекувај ја, официјално, Ивана Рожман е најдобра македонска атлетичарка, достави доказ дека тоа не е така и јас веднаш ќе се согласам со тебе околу тоа дека таквите како нејзе не треба да се праќаат на Олимпијада.
п.с ми текна една идеја ај прајме репрезентација во Карлинг. Глава клавам дека ќе бидиме најдобри не само во Македонија туку и на Балканот. По логиката на типкава ако не фатиме норма ќе лапниме некоја вајлдкарта.