Ивана Рожман: Одлуката на МОК ме уништи и ме натера да се откажам од атлетиката

Статус
Затворена за нови мислења.
http://www.telegraph.co.uk/sport/olympics/8453553/London-2012-Olympics-Athletics-qualification.html

Ти си многу неписмен човек кој не ги ни чита моите постови и можеш до утре сабјле да се вртиш во круг за критериумите ко изгубен !

Освен Ивана Рожман која ем не ја бива ем сака да е на екскурзија во Лондон и ти други изгубени нема. Освен тебе друг што врти во круг нема.
Има бива и не бива.

А стандард 11,29
Б стандард 11,38

Ивана Рожман 12,01
Тука не бива :pos:

Освен Ивана Рожман која ем не ја бива ем сака да е на екскурзија во Лондон и ти други изгубени нема. Освен тебе друг што врти во круг нема.
Има бива и не бива.

А стандард 11,29
Б стандард 11,38

Ивана Рожман 12,01
Тука не бива :pos:
Не прави вакви грешки те молам, 12.01 пред една година.
Најдоброто време во 2012 и е 12,86 речиси секунда и половина послабо од нормата. Греота е бе да се брука со такво време по Олимпијади. :D

свежи лица, млади лица , пушење, пиење , шанси, бонтон, нека извади норма ..........................

бла бла бла бла на repeat 24/7 ............инаетење и вртење ко прдеж в гаки без аргументи !

Ти се храниш од коментарите на facebook за пушење o_O

Девојче, па ти чмаеш на форумов и ми се инаетиш и ми реплицираш ама БЕЗ НИКАКВА СУШТИНА и аргуметни i факти=САМО КОЛКУ ДА СЕ РеПЛИЦИРА ..............фурај си го тој филм, ама не ме замарај со никакви реплики кога немаш веза од работиве и ниту се трудиш малку да се едуцираш па да имаме квалитетна дискусија. Ти не си заинтересирана за темава ама ич!

Ти ако сакаше ке научеше од моите постови многу работи а не дури и на непрочитани текстови на секоја моја запирка ми реплицираш со една иста "стихотворба" што си ја научила за WILD карта и млади и нови лица и шанси и таа па таа и последнава реплика ми одише ептен 360 офтопик со ПАРИВЕ од што немаш што да кажеш :place::facepalm: !!!!!!!

Кој кого убедува тука со празни 20000 постови и филозофирање ??!!!!!!

Оди Марјан Лазовски нека те лаже дека во Каракас биле кошевите пониски:pos: и такви бајки оти гледам дека лагиве многу добро врват во Македонија, како онааа на другиов атлетичар , на чии коментари ти баш за пушењево се фати и го ОТУПЕ !

Како капак на се си МОДЕРАТОР :tapp: ?!!!!!!!!!!

trt123trt,
Дај бе човек во еден краток пост напиши каде пишува дека еден човек може два пати да оди на Олимпијада со вајлд карта...
И зошто Ивана Рожман е најдобра атлетичарка на Македонија...
И зошто не може за секунда и пол да ја оствари нормата, тоа не е малце.

Едно многу едноставно прашање. Ако МОК и АФМ ги прекршиле правилата на ИОК и ИААФ, зошто не се казнети?

Уште поедноставен одговор= Ситуацијата е ептен тазе (пред 2-3 недели целата ујдурма) и дали некој ке поведе истрага (пред се тужба од страна на девојчетото, Ивана, друг да се замара тешко, бидејки таа е оштетената страна ) или судски спор, времето ке покаже !

Дали IOC ке реагира на некоја пресуда(дали ке се води кај нас или странство) па ке превземе нешто против MOK, или пак зависно од тужбата биде инволвирана IAAF па таа да ги казни AFM не сум правник и тешко е да се каже ! Но ако има пресуда би требало или МОК или АФМ (може и двете ) да ги казнат да јадат некои пенали (што и како не знам) Пример може да се одземат Wild картите за атлетика за наредните 1-2 олимпијади итн итн

Кај АФМ се е регуларно и не ги има прекршено правилата (на почетокот, пред последното собрание) и се водела по критериумите на IAAF како што и треба и го избрала девојчето , бидејки е членка на IAAF и под нејзина закрила игра и постапува (во соопштението на http://www.afm.org.mk/ од 24 јуни )

Согласно циркуларното писмо од ИААФ М/35/11 од 31.10.2011, кое се однесува за Летните Олимписки Игри – Лондон 2012

учествуваат атлетичар-ка со најдобар резултат (според ИААФ табелата)

Согласно горенаведеното АФМ до Македонскиот Олимписки Комитет (надлежен за испраќање на пријава до ИОК

МОК само ги проследува листите од националните федерации и не се меша во изборот на спортисти(така е по правилата на IOC процедурата)
МОК нема никаква врска со атлетика , многу просто, нити било кој друг спорт во поглед на изборот на спортисти !

НЕ ПОСТОИ ТОА МИСТЕРИОЗНО ПРАВИЛО ЗА кое другиот атлетичар тврди дека било правило на IOC (нема нигде такво правило !) а ни тој не приложи ни линк ни овластен документ да потврди од некој статут или правилник на IOC тој и тој член вика вака и вака . МОК одлучиле така=контра IAAF !

од писмото на ИВАНА

МОК донел одлука, (поточно директорот Владимир Богоевски како што тој кажува дека тоа било негова одлука) еден спортист кој учествувал еден пат на Олимписки игри со вајлд карта, да не може да учествува по втор пат на ОИ ако нема олимписка норма, па макар и да е апсолутно најдобар во својот спорт или да е со резултат и на само една стотинка до олимписката норма.

АКО СЕ СТАВИ КАКО ЈАГОДКА НА ШЛАГОТ и се искористи дополнително за судски спор ДЕКА

Во Статутот на АФМ во член 5 стои: АФМ се зачленува во МОК и при тоа си го задржува правото да го одреди олимпискиот тим. Согласно овој член Извршниот одбор на АФМ на ден 5 јуни 2012 донесе одлука на ОИ во женска конкуренција да биде пријавена Ивана Рожман за трката на 100 м, во машка конкуренција Кристиан Ефремов за трката на 400 м, а тренер да биде Ѓорги Вучков - тренер на Рожман и на Ефремов. Во истата одлука се вели доколку МОК не ја пријави Рожман, тогаш во женска конкуренција да не учествува друга атлетичарка.
Бидејки пријавувањето до ИААФ за ОИ оди преку Националните Олимписки комитети, а врз основа на оваа одлука, АФМ испрати званична пријава до МОК. Како одговор на пријавата МОК писмено одговори дека поради таа нивна одлука Ивана Рожман не може да биде пријавена до ИААФ и на нејзино место АФМ да пријави друга атлетичарка.

МОК не само што ги прекрши правилата на ИААФ, туку го прекрши и Статутот на АФМ

и се е тука јасно , крај на приказната, еден куп работи се прекршени, кој ке биде казнет и дали ке биде ...........................

IAAF и IOC може и да се прогласат за ненадлежни (незаинтересирани во целиот спор, што не верувам)=едноставно им е гајле за тоа кој спортист ке ја претставувал Македонија. Нека си ги вадат очите Македонците. Ваков спор, ако има , е многу комлициран каде се инволвирани многу страни. Ако се тера надвор (каде има правен систем кој функционира) со добар тим кој знае што прави , може и да испадне нешто покрупно со пенали за нашата држава !

И ние ја тужевме Грција за спорот, па пресудата нема никакво фајде и никој не ја зема предвид !

Каква фама сакаат да кренат чиниш се работи за атлетичарка која може да освои медал, а уствари таа е на секунда ипол подалеку од олимписка Б норма :pos:
Треба да е благодарна на МОК ја спаси од резил

trt123trt
Дај не се зезај со циркуларни писма, Ивана Рожман на државниот куп едвај победила девојче родено во 1994 година, а не ќе срушува рекорди во шопинг во Лондон. Или веќе и била подготвена тетратката да собира автограми па затоа и е сеа криво. И никаде нема правило дека wild картата треба да ја добие најдобриот атлетичар, за атлетикава правилата не можеш никаде да ги најдеш па затоа ќе споредам со wild картите кои се даваа за СП во кошарка. Таму требаше да се исполнат три услови... последен настап на континенталното првенство, добра лига и популарност на кошарката помеѓу народот на таа земја. Никаде не пишуваше правило wild картите ќе се доделат на најдобро рангираните репрезентации во моментов. Т.е. во превод FIBA (во нашиов случај МОК) може на кој сака да ги даде wild картите, по некои си нивни критериуми... Во овој случај критериумот бил добитникот на wild картата да нема ист таков настап на претходна Олимпијада.

trt123trt
Дај не се зезај со циркуларни писма, Ивана Рожман на државниот куп едвај победила девојче родено во 1994 година, а не ќе срушува рекорди во шопинг во Лондон. Или веќе и била подготвена тетратката да собира автограми па затоа и е сеа криво. И никаде нема правило дека wild картата треба да ја добие најдобриот атлетичар, за атлетикава правилата не можеш никаде да ги најдеш па затоа ќе споредам со wild картите кои се даваа за СП во кошарка. Таму требаше да се исполнат три услови... последен настап на континенталното првенство, добра лига и популарност на кошарката помеѓу народот на таа земја. Никаде не пишуваше правило wild картите ќе се доделат на најдобро рангираните репрезентации во моментов. Т.е. во превод FIBA (во нашиов случај МОК) може на кој сака да ги даде wild картите, по некои си нивни критериуми... Во овој случај критериумот бил добитникот на wild картата да нема ист таков настап на претходна Олимпијада.

Наумче, наумче................. сине............ама загреови си :cuc: и многу работи мешаш !

не ми мешај кошарка и ФИБА со критериуми на IAAF . Екипен со индивидуален спорт ми мешаш и рангирањето во FIBA и ИААF се небо земја разлика ! Имаме една екипа во кошарка а индивидуалци во разни спортови многу така да тоа е една разлика ради која не се споредува!

FIBA I IAAF FIFA t.e интернационалните светски федерации ги носат критериумите и правилата за квалификации i wild карти, а не олимиските национални комитети (NOC).........националните спортски федерации КФМ, АФМ ги бираат екипите/индивидуалците а не МОК !

FIBA дава wild карта на Македонија, КФМ (КОШАРКАРСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МК) ГИ БИРА РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИТЕ ВО СОСТАВОТ А НЕ МОК........НЕКА ТИ ВЛЕЗЕ У ТОА ТИМБАТА.........

АНАЛОГИЈА =ИААФ ДАВА WILD ЗА АТЛЕТИКА НА МК................АФМ (АТЛЕТСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МК) ГИ БИРА ИНДИВИДАЛЦИТЕ А НЕ МОК.....................сега појасно ли ти е!

ИМА и ИСКЛУЧОЦИ,КОГА ФИБА ДАВА WILD ЗА ЕКИПА НА ОГРАНИЗАТОР НА EVENT , ПРИМЕР ОВАА ГОДИНА БИДЕЈКИ GREAT BRITAIN ГИ ОРГАНИЗИРА ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ УЧЕСТВУВААТ НА ОЛИМПИЈАДАТА БРИТАНЦИТЕ СО ЕКИПА ВО КОШАРКА .......ИНАКУ НЕМА ШАНСА ДА СЕ КВАЛИФИКУВА БРИТАНИЈА i ради промоција на кошарката во GB!

Initially, basketball was the only discipline in which the host country was not to be automatically awarded entry. This was because the Great Britain basketball teams did not exist until 2006, and FIBA, the world governing body of basketball, was concerned about the future of the unified British teams after 2012, as well as the claimed total lack of competitiveness of British basketball. However, in a meeting held in Lyon,France, on 13 March 2011, the FIBA Executive Board agreed to allow the British teams to qualify automatically

http://en.wikipedia.org/wiki/Basketball_at_the_2012_Summer_Olympics

ДОКУЗОВСКИ И КФМ КОГА КЕ ЈА ПРАВИ ЕКИПАТА КЕ ГИ ЗЕМЕ НАЈДОБРИТЕ (ПО НЕГОВА ПРОЦЕНА ) И ТОЈ КЕ ГО ФОРМИРА ТИМОТ а не МОК И МОК НЕМА НАДЛЕЖНОСТ НИ ПРАВО ДА КАЖУВА ДАЛИ ДАРКО КЕ ОДЕЛ ИЛИ НИКОЛОВСКИ !!!!!

ИСТО И КАЈ АФМ........ГО БИРААТ НАЈДОБРОТО ВРЕМЕ ЕДНО МАШКО ЕДНО ЖЕНСКО СО WILD И НЕМА ШТО МОК ДА СЕ МЕША !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Read the International Association of Athletics Federations' (IAAF) official qualification targets for athletes wishing to participate on the London 2012 Games.

http://www.telegraph.co.uk/sport/olympics/8453553/London-2012-Olympics-Athletics-qualification.html

6. Non-Qualified Athletes
a. NOCs for which no male or no female athlete has reached the required qualification standard will be allowed to enter their best male athlete and their best female athlete in one athletic event each, with the exception of the Combined Events, 10,000m and 3000m Steeplechase.

However, in Olympic and World Championship competitions in track and field and swimming, nations are automatically allowed to enter two competitors
http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_card_(sports)
===========================================================================
официјално на http://www.afm.org.mk/ имаш сите документи на насловна страна и од собранија и одлуки за избор !

БИВА ЛИ БЕ ТОЛКУ ДА ТЕ МРЗИ ДА ГИ ЧИТАШ ТЕКСТОВИВЕ МОИ ИЛИ СИ ептен ГЛУП да не разбереш !!!!

бла бла бла бла на repeat 24/7 ............инаетење и вртење ко прдеж в гаки без аргументи !

Ти се храниш од коментарите на facebook за пушење o_O

Девојче, па ти чмаеш на форумов и ми се инаетиш и ми реплицираш ама БЕЗ НИКАКВА СУШТИНА и аргуметни i факти=САМО КОЛКУ ДА СЕ РеПЛИЦИРА ..............фурај си го тој филм, ама не ме замарај со никакви реплики кога немаш веза од работиве и ниту се трудиш малку да се едуцираш па да имаме квалитетна дискусија. Ти не си заинтересирана за темава ама ич!

Ти ако сакаше ке научеше од моите постови многу работи а не дури и на непрочитани текстови на секоја моја запирка ми реплицираш со една иста "стихотворба" што си ја научила за WILD карта и млади и нови лица и шанси и таа па таа и последнава реплика ми одише ептен 360 офтопик со ПАРИВЕ од што немаш што да кажеш :place::facepalm: !!!!!!!

Кој кого убедува тука со празни 20000 постови и филозофирање ??!!!!!!

Оди Марјан Лазовски нека те лаже дека во Каракас биле кошевите пониски:pos: и такви бајки оти гледам дека лагиве многу добро врват во Македонија, како онааа на другиов атлетичар , на чии коментари ти баш за пушењево се фати и го ОТУПЕ !

Како капак на се си МОДЕРАТОР :tapp: ?!!!!!!!!!!

Дечко, барем моите постови се јасни и гласни, за разлика од твоите постови од 1000 збора во кои многу пишуваш, а ништо не кажуваш.
Моето мислење е мое мислење и уште 10 пати да ме цитираш, 10 пати истото ќе ти го кажам.
Нема таа што да бара пак на Олимпијада освен ако не исполни норма.
Ти тоа што сите ги цитираш и на сите истото им го кажуваш е твоја работа, иако не гледам како не сфаќаш дека само ти си веруваш во работите што ги кажуваш.
Никаде не отидов оф-топик, секаде си бев на темата, туку ти во недостиг на аргументи пробуваш да спинуваш. Тоа што не ти одговара тоа што сум го напишала не значи дека сум оф-топик, туку ти не сакаш да ме разбереш.
Не го мешај Марјан Лазовски во муабетов. Тој си беше соодветно критикуван за неговата улога во квалификациите. И те молам не ми споредувај индивидуални спортови со екипни. Посебно не ги мешај кошаркарите овде. Кошаркарите ќе бидат и ќе останат наши национални херои, затоа што замисли ПОКАЖАЛЕ резултати, гинеле на терен и заради нив Македонија е меѓу најдобрите 4 репрезентации во Европа. И покрај тоа што не се квалификуваа на Олимпијада, тие направија и покажаа НЕШТО. А Ивана НЕ ПОКАЖАЛА ништо.

Да, за пушењето нормално дека ќе се фатам, кога еден спортист што се смета себеси за професионална спортистка, се однесува недолично, некултурно и се фали со тоа дека има нездрав и неспортски живот. И што, треба да ја пратиме во Лондон за да седи во паб, да пие и пуши цигари?

Јас имам мој став и тој нема да се промени уште 20000 километражни постови да напишеш. А ти можеш до утре тука да не убедуваш сите, Олимијадата си тече, си врви и не верувам дека Ивана им недостига на организаторите, нека им пише мејл да им објасни на ИОК дека е најдобра во Македонија, иако пуши цигари, да видиме како ќе и одговорат (ако уопште се потрудат да го направат истото).;)

И за твоја информација, не сум модератор, супермодератор сум. ;)

И ова е последно твое мислење на кое реплицирам, затоа што дискусијата тука е без никаква цел, очигледно.

Јебига, некој е глуп, ама некој копира што му одговара. Во линковите што ги постираш има и една реченица:
The IAAFshall subsequently confirm, in writing to NOCs, with a copy to LOCOG and IOC Sport, the approval or otherwise of the entry of the specified athlete(s).
Значи од IAAF потврдиле дека Христина Ристеска е најдобра атлетичарка во Македонија, за разлика од Ивана Рожман, најдобрата спринтерка на која 90% од резултатите на 100 метри и се над 13 секунди. Не трча на 100 метри со пречки мајка му стара. Па желка да беше побрзо ќе трчаше. Ајде одјеби сеа... Спортски поздрав.

Каква фама сакаат да кренат чиниш се работи за атлетичарка која може да освои медал, а уствари таа е на секунда ипол подалеку од олимписка Б норма :pos:
Треба да е благодарна на МОК ја спаси од резил
а демек таа што ке иде на нејзино место ке извади подобар резултат? :ROFLMAO:
да Ивана е спасена од резил додека другата платила дебело за резилот што ја очекува (y)

а демек таа што ке иде на нејзино место ке извади подобар резултат? :ROFLMAO:
да Ивана е спасена од резил додека другата платила дебело за резилот што ја очекува (y)
Зошто некој би платил за да биде последен? :pos:

Зошто некој би платил за да биде последен? :pos:
претпоставвам за јачање меѓу високите кругови на татичко со својата принцеза... видете ја мојата мала учествува на олимпијада :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom