Пфф....ма немој да ме јебеш бре, со кој во топ три? Нема гол кој да ни даде, со Бонера во одбрана знаеш колку се може, најголемите аматери голови ќе ни даваат.
Не претерувај.Да кажеш дека за во Европа немаме тим да те разберам ама дека немаме тим за во мизерново Калчо...не знам.Составот за во Серија А е на место само повредите да стојат подалеку од клубот и ќе имаме тим за скудето.Ако на овој тим се додае Кака + стопер тогаш сигурно ќе имаме квалитетен тим што ќе може да биде пречка и за оние што фрлаат по 100м за еден играч.
Абијати
Абате Мексес Нов* Сеедно
Фламини
Ночерино Монтоливо
Боатенг Кака*
Пато
Како што кажав...ако повредите не заобиколат ова е еден добар тим што би бил послаб само на позициајта на Силва но подобар на позицијата зад напаѓачите и позицијата што ќе ја игра Монтоливо.Кога ќе се размисли подобро за тоа како се губеше Ибра на големите утакмици тогаш убеден сум дека здрав Пато може да изигра многу подобро од Ибра но ако се повреди тогаш ќе треба да се молиме Робињо да проработи или па Касано да стане убица во шеснаесетник.Во формацијава што ја пишав во случај на повреда на Боа/Кака нивното место може да биде пополнето од Касано/Робињо па и Шарави.Кога би дошло до повреда кај Монтоливо таму се враќа Боатенг,а на негово место доаѓа еден од Касно,Робињо,Шарави.На клупа ќе имаме играчи како Емануелсон и Констант па на послабите утакмици ќе може да се ротира и првотимците да земат одмор.
Ситуациајта не е толку лоша како што изгледа на прв поглед (ако не заобиколат повредите) но најважно од се ќе биде воигрувањето на играчите,а за да се воиграат тие што планираат да ги донесат најдобро ќе биде тоа да го направат што е можно побрзо.Веќе сме и кнап со време па тие што мислат да ги донесат нека ги носат што е можно побрзо зошто еве го дојде Август па за 1 месец почнува Серија А и за таму ни треба воигран тим.
п.с Јасно е дека ќе немаме тим каков што имавме пред 5-6 години но сега ситуацијата е таква и најдобро за вас ќе биде да се навикнувате на овој Милан.Не дека мене ми се допаѓа ова што се случува но дојде такво време па мора да се навикнуваме на оваа генерација и овој Милан.