GTA IV

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Па убаво ти пишува... :D
- Кажи што графичка иимаш.
- Пробај Ре-инсталирај го DirectX-от.
- Ре-инсталирај ги драјверите за графичката. Прво избриши ги, па инсталирај ги.
--- надополнето: 8 јули 2012 во 19:48 ---

Епа ај замисли ја играта каква ќе биде ако умираш на секое паѓање од мотор. :D
Ќе ми се одигра за 4 минути. :D

Кај се глеаше тоа за графичка, преку Еверест програмчето или како?
Да не е ова?: Capture.PNG

Најголемиот проблем на IV беше што се обидуваше да биде пререална и сива, а со тоа доби нереална крута физика на колите и депресивна “длабока“ приказна, која што типичните играчи на GTA не ја бараат во ваков тип на игри.

Знаеш зошто San Andreas беше добра? Физиката на колите беше тотално нереална, ама беше тотално аркадно забавна, и приказната беше солиден “rags to riches“ кој ти дава некој вид на прогрес и успех.

Сега може некој ќе ми каже, ако сакаш неозбилен забавен аркаден sandbox играј Saints Row, ама пак таму све е страшно претерано. GTA секогаш го имаше правилниот баланс измеѓу тие два елемента.

Да се надеваме дека ги послушале повеќето од фановите и дека ќе се вратат на старите корени со 5-ката.

Нема врска, физиката во оваа ГТА е најдобра до сега, возењето е супер забавно, а и воопшто целата физика е каде каде подобра од Сан Андреас. Се надевам дека во петката ќе ја задржат истата физика од четворкава, а ќе ги додадат сите елементи што ги имаше во Сан Андреас а недостасуваа овде.

Со Сан Андреас се мачев цел месец можеби а оваа за 3-4 дена ја завршив....Дали има помалце мисии или е полесна ни сам не знам. Како и да е претходната беше подобра o_O

Истото и ја го мислев на почеток, ама оваа ја имаат напраено намерно таква затоа што после неа издадоа уште два дела. Симни ги и изиграј ги, и ќе ја добиеш комплетната приказна и целосното ГТА4 искуство (се дознава што се десило со дијамантите и други работи).

Епа ај замисли ја играта каква ќе биде ако умираш на секое паѓање од мотор. :D
Ќе ми се одигра за 4 минути. :D

Па да, но некој запна била многу реална.

Па да, но некој запна била многу реална.

Реална во смисла реална физика, damage system и сл., не реална во смисла да умираш од еден пук, или да скршиш нога од паѓање од мотор... Прај разлика помеѓу симулација и акциона игра.

Тоа е, и нема шанси да ја играш GTA IV со оваа конфигурација.

Во иднина не отворај посебни теми за секој проблем.

Џабе ја симнував, ама нека си седат цедињата за друг компјутер. И јас си го помислив истото зошто лап-топот не е толку практична и способна машина за вакви тешки игри. Сепак, пред некој ден си ја симнав Fifa 11 и нејзе си ја играм, а ГТА нека одмара. Неколку пати успеав да ја уклучам со обичниот крак(што беше во цедето) ама улиците беа невидливи, како да возев во воздух. :D :pos: Морам да признаам дека играва е малце... не малце, туку МНОГУ ГЛУПА за инсталирање за разлика од Сан Андреас. Се надевам дека ГТА 5 нема да биде ваков ШИТ.

дечки ПОМАГАЈТЕ !!! епа вака:
симнав ја играта од "thepiratebay.se", ја инсталирав играта, инсталирав пач и копирав крак кој беше вклучен во фолдерот. е сега, уклучувам ја играта преку шорткатот, и пробувам да сменам резолуција, ефекти итн. и неможам. добро, пробувам да уклучам играта со најслаба резолуција и играта се уклучува, арно ама згради, и се друго е проѕирно, и неможам да ја играм. најдев како да сменам резолуцијата и ефектите вака: копирав го "launchgtaiv.exe" на десктоп и во "properties" кај "target" додавам на крај " -norestrictions" и одам ОК, и ја отварам играта преку тој "launchgtaiv.exe" шорткат и можев да ја сменам резолуцијата и ефектите. и одам на "start game", почнаа да ми се вртат личностите и музиката на "loading screen", арно ама играта не ја подига (музиката си врте цело време и престанува, а ликовите се вртат бесконечно). можда претходно го има некој пишано ова, ама има многу страни и треба многу време додека да најдам решението (ако има воопшто)
ако може некој да ми каже како да го решам овој проблем, или некој кој го е имал овој проблем
за перформанси, имам 8 гига RAM, i5 процесор 2.40 гигахерци
и графичка:
graficka.png

дечки ПОМАГАЈТЕ !!! епа вака:
симнав ја играта од "thepiratebay.se", ја инсталирав играта, инсталирав пач и копирав крак кој беше вклучен во фолдерот. е сега, уклучувам ја играта преку шорткатот, и пробувам да сменам резолуција, ефекти итн. и неможам. добро, пробувам да уклучам играта со најслаба резолуција и играта се уклучува, арно ама згради, и се друго е проѕирно, и неможам да ја играм. најдев како да сменам резолуцијата и ефектите вака: копирав го "launchgtaiv.exe" на десктоп и во "properties" кај "target" додавам на крај " -norestrictions" и одам ОК, и ја отварам играта преку тој "launchgtaiv.exe" шорткат и можев да ја сменам резолуцијата и ефектите. и одам на "start game", почнаа да ми се вртат личностите и музиката на "loading screen", арно ама играта не ја подига (музиката си врте цело време и престанува, а ликовите се вртат бесконечно). можда претходно го има некој пишано ова, ама има многу страни и треба многу време додека да најдам решението (ако има воопшто)
ако може некој да ми каже како да го решам овој проблем, или некој кој го е имал овој проблем
за перформанси, имам 8 гига RAM, i5 процесор 2.40 гигахерци
и графичка:
graficka.png
baraj nov crack

абе најдев и друг крак, ама неможам да си сменам резолуција и ефекти, џабе е. со начинот шо го пишав, додавањето на " -norestrictions", можам да менувам, ама играта не ми ја подига после "loading screen". јас мислев да не е проблемот во перформансите, ама мислам дека со тие перформанси треба да работи играта (да можам да ја играм како шо треба). толку еб*вања не сум имал со некоја игра у животот како со оваа :cautious:
--- надополнето: 27 јули 2012 во 04:16 ---
решив проблемот :)

абе најдев и друг крак, ама неможам да си сменам резолуција и ефекти, џабе е. со начинот шо го пишав, додавањето на " -norestrictions", можам да менувам, ама играта не ми ја подига после "loading screen". јас мислев да не е проблемот во перформансите, ама мислам дека со тие перформанси треба да работи играта (да можам да ја играм како шо треба). толку еб*вања не сум имал со некоја игра у животот како со оваа :cautious:
--- надополнето: Jul 27, 2012 2:16 AM ---
решив проблемот :)

Како го реши, и мене ми немаше згради, па мислев дека е графичката.
Кој пач го стави, како го стави и дали сега има згради и све?! Кажи како да направам и ја плиз!!! :vozbud:

Како го реши, и мене ми немаше згради, па мислев дека е графичката.
Кој пач го стави, како го стави и дали сега има згради и све?! Кажи како да направам и ја плиз!!! :vozbud:

и ти ли неможеш да смениш резолуција и ефекти на појако ниво ?
ако ти е и на тебе тоа проблемот, иди у опциите кај "graphics" и кажи ми најдоле дека има бројки пр. 250 / 59, колку ти пише од десната страна т.е. вториот број шо ти пишав на примерот

и ти ли неможеш да смениш резолуција и ефекти на појако ниво ?
ако ти е и на тебе тоа проблемот, иди у опциите кај "graphics" и кажи ми најдоле дека има бројки пр. 250 / 59, колку ти пише од десната страна т.е. вториот број шо ти пишав на примерот

Види другар, јас прво ја инсталирав ГТА 4 и не можев да ја пуштам нели бараше кеј(да не го знаеш случајно кејот?) и некако чепкав и ја пуштив(без пач-без пачот од razor 1911) ама кога ја уклучив почнав да играм и кога ја возев колата кочеше и после кога идев по улиците возев како по облаци, улицине не се гледаа. А пачот на razor 1911 кај мене не сакаше и се појавуваше нешто error texp 70 и се урнуваше играта. Кој пач го имаш и кажи ми како да средам(секако ако е можно, зошто можеби и графичката ми е слаба- Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family)?

Види другар, јас прво ја инсталирав ГТА 4 и не можев да ја пуштам нели бараше кеј(да не го знаеш случајно кејот?) и некако чепкав и ја пуштив(без пач-без пачот од razor 1911) ама кога ја уклучив почнав да играм и кога ја возев колата кочеше и после кога идев по улиците возев како по облаци, улицине не се гледаа. А пачот на razor 1911 кај мене не сакаше и се појавуваше нешто error texp 70 и се урнуваше играта. Кој пач го имаш и кажи ми како да средам(секако ако е можно, зошто можеби и графичката ми е слаба- Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family)?

за пачот да, го користам тој од razor 1911, ама јас го имам 1.0.3.0
битно за резолуцијата и графиката да си ја зголемеш, ќе направиш вака:
отвори "notepad" и пиши во него:
-norestrictions
-availablevidmem 20.0

зачувај го под име "commandline" и снимај го во фолдерот каде шо ти е инсталирана играта. кај ова второто (-availablevidmem 20.0) можеш да пишеш и поголема бројка пр. 30.0
али мислам дека нема потреба оти јас со 20.0 како шо пишав ги ставив скоро сите ефекти на максимум.
ако се оди како шо треба, ќе можеш да си ја играш како шо треба (да си зголемеш резолуцијата и ефектите)
се надевам дека ти помогнав :)

за пачот да, го користам тој од razor 1911,
еве ти го за симнување http://thepiratebay.se/torrent/5600044/ ама јас го имам 1.0.3.0
битно за резолуцијата и графиката да си ја зголемеш, ќе направиш вака:
отвори "notepad" и пиши во него:
-norestrictions
-availablevidmem 20.0

зачувај го под име "commandline" и снимај го во фолдерот каде шо ти е инсталирана играта. кај ова второто (-availablevidmem 20.0) можеш да пишеш и поголема бројка пр. 30.0
али мислам дека нема потреба оти јас со 20.0 како шо пишав ги ставив скоро сите ефекти на максимум.
ако се оди како шо треба, ќе можеш да си ја играш како шо треба (да си зголемеш резолуцијата и ефектите)
се надевам дека ти помогнав :)

А зошто кога го инсталирав пачот razor 1911 1.0.7.0 ми викаше Error Texp 70? Тоа е овој: http://www.youtube.com/watch?v=r8hXcRFzuGs Скоро многу луѓе го имале овој ерор. Да не треба тој 1.0.3.0 да го ставам?

А зошто кога го инсталирав пачот razor 1911 1.0.7.0 ми викаше Error Texp 70? Тоа е овој: http://www.youtube.com/watch?v=r8hXcRFzuGs Скоро многу луѓе го имале овој ерор. Да не треба тој 1.0.3.0 да го ставам?

незнам да ти кажам, ја вчера ја инсталирав и играта и пачот кој беше вклучен во фолдерот, тој од razor 1911 верзија 1.0.3.0 и нема ми се покажувано тоа шо го викаш ти. пробај со 1.0.3.0

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom