AlternativeF
госпожата од втори
- Член од
- 1 мај 2006
- Мислења
- 4.830
- Поени од реакции
- 7.575
Ми треба за греење/ладење на две споени соби (со врата), вкупната површина е околу 35 квадрати, во стан, стара градба, станот е на втор спрат, значи има и под и над мене спрат.Tuka gledam Panasonicot e 12 a Samsungot 9 btu, vsusnost sto ti treba, kolkava klima, za ladenje ili i za greenje, koja kvadratura, stan ili kuka itn...
Vo princip, kolku pari tolku muzika.
Gore citam Energija imaat popust, kolkav popust i na koi klimatizeri, nekoi od Toshiba imaat dvostruk rotacionen klipen kompresor, taka da ne mozeme da se vrzuvame samo za brend tuku konkretno za koj model stanuva zbor.
Taka da najskapiot Opel e podobar od najeftiniot model na Mercedes, ali u princip Mercedes e podobar brend od Opel
Не ми е битен брендот, битно е да е квалитетна и трајна, колку што може да биде во тој ранг на цена.

Тоа е!
) и со таа ми се прегрева/преладува едната соба, а другата не е доволно згреана/разладена. Во едната седам јас по цел ден, другата е спална. Дали ако ја преместам 12ката во спалната, а си ставам 9ка во мојата соба ќе може понормално да се грее/лади? Зашто сега кога ја пуштам климата, ме смрзнува и плус не знам што и е, ама врти цело време, ни се гаси, ни ништо. На моите во спална не им смета, они се "у најбољим годинама", цело време им е топло летово 
но некаде на друго место можеби и би можело!? Дали е изведливо вакво нешто?