Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
За десен бек во ПЛ според мене најдобри се Џонсон и Мика Ричардс. Џонсон порано беше слаб во дефанзива, али тие што го гледаа претходната сезона видоа колку е подобрен. Ричардс од друга страна е многу константен и тешко пробирлив во дефанзива. И во офанзива коа иде си гази често. Едино му фали искуство за луѓето да го гледаат како еден од најдобрите десни бекови. Сања е исто топ, али е некое ниво испод овие двајца според мене.
Де бе да му ебам мајката...Пораснаа пилци,поебаа квачки.
Еј,гледате ли се..Слушате ли се?? Глен Џонсон?

хахахахахахахахахахахахахахахахахахаха.....Лека ноќ ;)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
За десен бек во ПЛ според мене најдобри се Џонсон и Мика Ричардс. Џонсон порано беше слаб во дефанзива, али тие што го гледаа претходната сезона видоа колку е подобрен. Ричардс од друга страна е многу константен и тешко пробирлив во дефанзива. И во офанзива коа иде си гази често. Едино му фали искуство за луѓето да го гледаат како еден од најдобрите десни бекови. Сања е исто топ, али е некое ниво испод овие двајца според мене.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

А иванович бе пиле?
Ричардс бил најдобар а дечкото неможе да избори место покрај Забалета.
Играше за Велика Британија против Бразил, незнаеше гзот кај му е и пеналот мислам он го напраи.

И Кајл Вокер е подобар од Ричардс бар сезонава што помина,

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Абе каков црн Мика Ричардс! (pun intended :icon_lol: )
Како прво, тој принудно игра на бековска позиција, централен му е природна.
Второ, добар е на дефанзивните задачи, но само затоа што е атлетско градено животно, булдожер е, и затоа тешко се поминува.
Во секоја друга област важна за бекови е лош, нема брзина, лошо нафрлува топки, технички е инвалид, се позиционира катастрофално (главна причина што Рафаел не е во топ 5 бекови), единствено го вади неговата градба, ништо друго нема. Забалета е многу подобар бек од него.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.257
Џонсон ти е дупе невидено!!!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ај пак ќе си се цитирам пошто ова е вашата сурова вистина.

Ако освојувањето на мики маус купот ве чини среќни ондак браво за вас, мене на пример многу повеќе ми е мерак да ве мочаме вас секоја сезона отколку да го освоиме мики маус купот :icon_lol:
Тоа што шампионскиот саат на Ливерпул застана пред 20тина години е поразителен факт за тим од голем калибар. Меѓутоа, да не можеш ни да му се приближиш во успех додека му застанал шампионскиот саат е уште покатастрофално. Така да, секоја заебанција со YNWA или било што поврзано со Ливерпул испорачана од тим ко Арсенал, нема некоја (голема) вреднос = не треба да се есапи.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Абе каков црн Мика Ричардс! (pun intended :icon_lol: )
Како прво, тој принудно игра на бековска позиција, централен му е природна.
Второ, добар е на дефанзивните задачи, но само затоа што е атлетско градено животно, булдожер е, и затоа тешко се поминува.
Во секоја друга област важна за бекови е лош, нема брзина, лошо нафрлува топки, технички е инвалид, се позиционира катастрофално (главна причина што Рафаел не е во топ 5 бекови), единствено го вади неговата градба, ништо друго нема. Забалета е многу подобар бек од него.
Обратно е друже, принудно игра некад центар-бек. Ја нема достигнато таа доволна висина за да биде класичен центар-бек и затоа примарна позиција му е десно. И затоа кажав дека во дефанзивна смисла он е најбољи, тешко се пробива. Во офанзивна секако има бољи. Сања и Џонсон се подобри од него во офанзива.
--- надополнето: 26 јули 2012 во 20:31 ---
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

А иванович бе пиле?
Ричардс бил најдобар а дечкото неможе да избори место покрај Забалета.
Играше за Велика Британија против Бразил, незнаеше гзот кај му е и пеналот мислам он го напраи.

И Кајл Вокер е подобар од Ричардс бар сезонава што помина,
Да, моја грешка го заборавив Иванович, и он е бољи од Сања ;)

А Вокер сеуште е проспект, има време за него. Сега засега треба уште леб да јаде, иако не негирам дека е на одличен пат.
--- надополнето: 26 јули 2012 во 20:35 ---
Де бе да му ебам мајката...Пораснаа пилци,поебаа квачки.
Еј,гледате ли се..Слушате ли се?? Глен Џонсон?

хахахахахахахахахахахахахахахахахахаха.....Лека ноќ ;)
Џонсон ти е дупе невидено!!!
Стварно не ви го сфаќам реметов за Џонсон. Ај да кажеш сме го извадиле некој утепан од којзнае кај без никакво искуство шо никој не го знае... Али човекот е прв десен бек во Англија веќе долго време, и покрај се потешката компетиција у последно време. А и за нас е еден од поконстантните играчи што ги иаме у тимот. 123456 ти ако памтиш какво голче им шибна на Челзи претходнава сезона, толку само имам да ти кажам.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Обратно е друже, принудно игра некад центар-бек. Ја нема достигнато таа доволна висина за да биде класичен центар-бек и затоа примарна позиција му е десно. И затоа кажав дека во дефанзивна смисла он е најбољи, тешко се пробива. Во офанзивна секако има бољи. Сања и Џонсон се подобри од него во офанзива.
--- надополнето: 26 јули 2012 во 20:31 ---

Да, моја грешка го заборавив Иванович, и он е бољи од Сања ;)

А Вокер сеуште е проспект, има време за него. Сега засега треба уште леб да јаде, иако не негирам дека на одличен пат.
--- надополнето: 26 јули 2012 во 20:35 ---

Стварно не ви го сфаќам реметов за Џонсон. Ај да кажеш сме го извадиле некој утепан од којзнае кај без никакво искуство шо никој не го знае... Али човекот е прв десен бек во Англија веќе долго време, и покрај се потешката компетиција у последно време. А и за нас е еден од поконстантните играчи што ги иаме у тимот. 123456 ти ако памтиш какво голче им шибна на Челзи претходнава сезона, толку само може да ти кажам.
И Сања е прв десен бек во Француската репрезентација, па што?
Не знам колку го гледаш Арсенал, но треба да знаеш дека не им елесно на бековите кај нас. Играме со доста пфензивни бекови и многу им е тешко да ги извршуваат задачите во нападот и да покриваат назад, а Сања тоа одлично го прави. Второ, Арсенал не игра со нафрлени топки па таа силна страна на Сања не доаѓа во израз.
Според мене, а сигурен сум и според многу други луѓе кои многу повеќе се разбираат од англискиот фудбал ќе кажат дека моментално Сања е најкомплетниот десен бек во Премиер Лигата.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не знам колку го гледаш Арсенал, но треба да знаеш дека не им елесно на бековите кај нас. Играме со доста пфензивни бекови и многу им е тешко да ги извршуваат задачите во нападот и да покриваат назад, а Сања тоа одлично го прави. Второ, Арсенал не игра со нафрлени топки па таа силна страна на Сања не доаѓа во израз.
Според мене, а сигурен сум и според многу други луѓе кои многу повеќе се разбираат од англискиот фудбал ќе кажат дека моментално Сања е најкомплетниот десен бек во Премиер Лигата.
Да, можеби е. Може и јас би го констатирал истото. Меѓутоа, да се „згазиш од смеење“ кога се споредиле двајца исклучително добри бекови кои се стартери во премиерлигашки клубови, како и за своите репрезентации, е далеку од нормално, што, всушност, ја поттикна оваа расправија.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Епа ај ако не направи анкета, шо да ти кажам. Ја не викам дека не е добар, тука е меѓу најдобрите секако али според мене има и бољи.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Koj muabet se tera na temava ej.
Se raspravaat navivaci na ekipa sto nemat osvoeno titula vo posledni 7 godini so navivaci sto nemaat osvoeno EPL titula vo posledni 25 godini.
Isto kako da gledam diskusija na navivaci na Norvic i KPR :pos:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.257
ти ако памтиш какво голче им шибна на Челзи претходнава сезона, толку само имам да ти кажам.
ја колку што памтам беше играч на Челзи, најголем киксер што може да постои, да беше добар ке останеше во Челзи а не во некој друг тим како портсмут.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Se raspravaat navivaci na ekipa sto nemat osvoeno titula vo posledni 7 godini so navivaci sto nemaat osvoeno EPL titula vo posledni 25 godini.
Не знаевме дека дискусиите се ексклузивитет за екипи кои имаат освоено титула.
Или пак само тропаш глупости штом ти се даде шанса да потенцираш дека твојот платенички клуб има освоено титула.
Изгледа немаш свој живот освен мерењето к*рови на фудбалски план.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
А ја па гледам навивач кој им се смее на најтрофејните клубови во ПЛ,а неговиот клуб е во друштво со Тотенхем,КПР,Миделсбор етц етц кога се во прашање трофеите:pos:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Не знаевме дека дискусиите се ексклузивитет за екипи кои имаат освоено титула.
Или пак само тропаш глупости штом ти се даде шанса да потенцираш дека твојот платенички клуб има освоено титула.
Изгледа немаш свој живот освен мерењето к*рови на фудбалски план.

:pos:
Komentarot bese za toa sto tapa vi se muabetive. Eden vika nie sme podobri posto imame osvoeno Karling. Drugiov mu vika dzabe sto ste ovoile KK koga ste tapa. I seto toa se vrti 4 strani po red.

Boldot: Izvini ne znaev deka ovie od drugive ekipi igraat za bes pari

Italicot:Ocigledno imam posto dodeka jas si go ziveev zivotot vie tuka si gi merevte posto najverojatno ste nemale popametna rabota od merenje na penisi na fudbalski plan
--- надополнето: 26 јули 2012 во 21:21 ---
А ја па гледам навивач кој им се смее на најтрофејните клубови во ПЛ,а неговиот клуб е во друштво со Тотенхем,КПР,Миделсбор етц етц кога се во прашање трофеите:pos:
A ja pa gledam navivac koj me citirase a negoviot klub e vo drustvo na Skendija,Milano,Turnovo i Renova koga se vo prasanje LS trofei :pos:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
ја колку што памтам беше играч на Челзи, најголем киксер што може да постои, да беше добар ке останеше во Челзи а не во некој друг тим како портсмут.
Да, кај вас коа играл уште не бил созреан ко што треба. Затоа сеа по 5 години ве пердаши на секој меѓусебен дуел шо го играме. А ние нашите истрошените играчи ги пуштаме у Челзи да си играат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom