Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Прво , ваков коментар ни дете од 12 год. не би напишал, што значи ти мора да имаш окулу 10 (но годините не ја оправдуваат глупоста).
Второ, 2012 - Арсенал 3 место , Ливерпул 8 (со 17 поени разлика)
2011 - Арсенал 4 место Ливерпул 6 (со 10 поени разлика)
2010 - Арсенал 3 место Ливерпул 7 (со 12 поени разлика)

Менаџер - Арсенал А.Венгер, Ливерпул Бенитез, Хоџсон, Далглиш, Роџерс

Меѓусебни дуели Арсенал 3 победи , Ливерпул 1 нерешени 2

Како тоа истите играчи (плус минус некои што заминаа и што дојдоа) се послаби а три сезони по ред завршуваат над Ливерпул со двоцифрена предност во бодови, и се подобри во меѓусебните дуели???

Ти можеш се да кажеш ама статистиката не можеш да ја излажеш.
Не ми е јасно ова. Бенитез ни донесе титула у ЛШ, а кај нас беше само 5-6 сезони, додека Венгер кај вас е веќе колку... 15-16 години и уште ни блиску не сте до тоа. За Хоџсон океј, јасно ни е на сите. Кени во една и пол сезона ни донесе трофеј и не донесе до уште едно финале и тоа во сезона кога Венгер вас не ви донесе ништо. А Роџерс само што дојде во клубот, такада допрва ќе збориме за него...

И не ти ја сфаќам поентава со меѓусебниве дуели што ги спомнуваш. Вие на ништо не се радувавте претходната сезона, за ништо не кажавте "ете ова си го освоивме сезонава", не ни стигнавте до некакво финале. Убаво што сте завршиле пред нас, тоа не ви го земам, али гледам тоа ви е најдобриот аргумент "завршивме пред Ливерпул"...

Сите освоија нешто, вие завршивте пред Ливерпул (y)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Не ми е јасно ова. Бенитез ни донесе титула у ЛШ, а кај нас беше само 5-6 сезони, додека Венгер кај вас е веќе колку... 15-16 години и уште ни блиску не сте до тоа. За Хоџсон океј, јасно ни е на сите. Кени во една и пол сезона ни донесе трофеј и не донесе до уште едно финале и тоа во сезона кога Венгер вас не ви донесе ништо. А Роџерс само што дојде во клубот, такада допрва ќе збориме за него...

И не ти ја сфаќам поентава со меѓусебниве дуели што ги спомнуваш. Вие на ништо не се радувавте претходната сезона, за ништо не кажавте "ете ова си го освоивме сезонава", не ни стигнавте до некакво финале. Убаво што сте завршиле пред нас, тоа не ви го земам, али гледам тоа ви е најдобриот аргумент "завршивме пред Ливерпул"...

Сите освоија нешто, вие завршивте пред Ливерпул (y)
Оф леле, пак се фативте за тој лига куп освоен против третолигаш на пенали:tapp:.
Ако толку се фалите со него зошто не го ставиш него во потпис а не титула освоена пред 7-8 години ???
А за тоа што направил Венгер за Арсенал, колку титули освоил, како ги освоил, и што значи името Венгер во модерниот фудбал, немам намера да те учам. (ако инсистираш да дознаеш нешто повеќе за Венгер може да ти одржам некои часови, се разбира за добра сума:P)

А за меѓусебните дуели зборот ми беше , како тие играчи кои беа набројани за подобри од играчите на Арсенал имаат само 1 победа во последните 3 сезони???

п.с. И да за мене ако Арсенал освои трофеј само во лига купот, тогаш јас тоа не би го сметал , а уште помалку би се фалел со тоа, и би барал вистински трофеј

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Му се изнасмеав на сите споредби, ама умрев од смеење на Џонсон е подобар од Сања!
Priceless!
Смешно е да се спореди бакарот со стартен бек на англиската репрезентација. Мислам, ти се молам... ко да споредуваш Ламборџини со... Дуранго 95 :)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Сања подобар од Џонсон?
:pos::pos:
Никогаш нема да разберам оти пак ти стално се уфрлуваш у темата за премиер лигата неповикан и само со намера да провоцираш, тоа го имам приметено неколку пати, без оглед за кој тим да се дискутира.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.591
Поени од реакции
22.551
Никогаш нема да разберам оти пак ти стално се уфрлуваш у темата за премиер лигата неповикан и само со намера да провоцираш, тоа го имам приметено неколку пати, без оглед за кој тим да се дискутира.
Се извинувам, Ваша Екселенцијо, Госпотиде Bateman. Виза ми е потребно за оваа тема? :facepalm:
Ај, ако не отсега ќе чекам да ме повикаат за да коментирам тука. :icon_lol:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Се извинувам, Ваша Екселенцијо, Госпотиде Bateman. Виза ми е потребно за оваа тема? :facepalm:
Едно е да коментираш, друго е да испушташ само :гомце: од провокации без аргументи и без потреба.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.591
Поени од реакции
22.551
Едно е да коментираш, друго е да испушташ само :гомце: од провокации без аргументи и без потреба.
Ги немав прочитано последните 3-4 страни, сега ги прочитав на брзина. Можам да кажам дека на темава во последно време се пишуваат само глупости без аргументи.. Така да, ако мојот пост е :гомце: без аргументи и без потреба, тогаш одлично се вклопува во целата дискусија.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ги немав прочитано последните 3-4 страни, сега ги прочитав на брзина. Можам да кажам дека на темава во последно време се пишуваат само глупости без аргументи.. Така да, ако мојот пост е :гомце: без аргументи и без потреба, тогаш одлично се вклопува во целата дискусија.
Финтата е што Арсеналовци се привилегирани, за разлика од тебе. Ним им личи, за Арсенал навиваат.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Друже ако може утре у 5 саат да дојдеш на темава да оставиш коментар-два. Фала однапред, пријатно :D

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Чекајте само малку...Кур ме боли за тоа кого му е поголем,Ливерпул или Арсенал,него тоа интересното Глен Џонсон појак од Бакари Сања ?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
YNWA = You'll Never Win Anything :icon_lol:
Ај пак ќе си се цитирам пошто ова е вашата сурова вистина.

Ако освојувањето на мики маус купот ве чини среќни ондак браво за вас, мене на пример многу повеќе ми е мерак да ве мочаме вас секоја сезона отколку да го освоиме мики маус купот :icon_lol:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
За десен бек во ПЛ според мене најдобри се Џонсон и Мика Ричардс. Џонсон порано беше слаб во дефанзива, али тие што го гледаа претходната сезона видоа колку е подобрен. Ричардс од друга страна е многу константен и тешко пробирлив во дефанзива. И во офанзива коа иде си гази често. Едино му фали искуство за луѓето да го гледаат како еден од најдобрите десни бекови. Сања е исто топ, али е некое ниво испод овие двајца според мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom