Останати фудбалски лиги

• Креатор на темата Stivie G
  • Време на започнување
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
ама и така нас и клубови и што треба и што не треба не гледаат како ривали и играат ко да им е последна со нас, .
Не е лошо што го лупаш ова, имаш право такво. Лошо е ако некој те поверува дека е тоа така.

Инаку, за дивизијава немам некое посебно мислење, освен тоа дека одвреме - навреме е поквалитетна од Енглеската прва лига, ако ги следиме глупите критериуми на некои кои тврдат дека Енглеската прва лига била најквалитетна поради : израмнетоста на екипите, динамичноста и атрактивноста.

Јас стандард навивам Нотингем Форест да влезе во прва лига, па конечно после двајсет и кусур години, да имаме уште една легендарна формација во Енглеска прва.

За Лидс, искрено, ме заболе.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Глупо ми е малце што сте отвориле тема за втората дивизија. Во ред доколку има фанови на некој од клубовите, ама вака, џабе е. Ќе биде активна едно недела дена и ништо повеќе. Сите фанови си гледаат за својот клуб и од таму произлегуваат дебатите, а и колку што гледам нема во Фан клубот тема со некој од клубовите погоре :)

(Да не се спремаат Ливерпулци догодина за 2ра лига, пак сега ова како припрема да дојди т.е. да не биде тогаш голем реметот?) :sneaky:

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Не е лошо што го лупаш ова, имаш право такво. Лошо е ако некој те поверува дека е тоа така.
Вест Хем ама буквално секогаш игра како да им е последна со нас, Блекбурн најверојатно поради близината на градовите исто пресериозно ги сфаќа мечевите со Јунајтед, а најинтересни ми се Стоук, самите си ствараат некое глупо ривалство со Јунајтед, а потрагично е што фановите на Јунајтед не ги есапат ама баш ич.

Тој што се разбира и прати ПЛ ќе ми поверува и ќе го потврди тоа. Тој што има проблем со мене и што реплицира само колку да контрира на фан на Јунајтед, епа и сам ќе сфатиш...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Вест Хем ама буквално секогаш игра како да им е последна со нас, Блекбурн најверојатно поради близината на градовите исто пресериозно ги сфаќа мечевите со Јунајтед, а најинтересни ми се Стоук, самите си ствараат некое глупо ривалство со Јунајтед, а потрагично е што фановите на Јунајтед не ги есапат ама баш ич.

Тој што се разбира и прати ПЛ ќе ми поверува и ќе го потврди тоа. Тој што има проблем со мене и што реплицира само колку да контрира на фан на Јунајтед, епа и сам ќе сфатиш...
Добра логика, која ја аргументираше со... вкупно три тимови?!
Пошо многу тимови „играле против manure ко да им е последна“. And we are down to three.

Кога ќе се постави муабет дека тимови ко факинг Виган ви попуштаат (си калкулирате меѓусебе ко тимови), тогаш се реплицира од таборот на Manure во стилот: Абе ти будала си, такво нешто во Англија, ало?

Меѓутоа, сега ја гледаме и обратната слика: дека некои тимови намерно играле ко во транс против Manure.

пријателе, јас пак имам поинакво размилсување за ова.
Што ако тие тимови си играат нормално против Manure, па за разлика од другите кои ви попуштаат, испаѓа како да играат со сета сила?
М?

И за крај, колку само да ти реплицирам пошо си Manure фан, а и онака ниту гледам премиер лига, ниту пак знам што е тоа фудбал, туку онака лупам, јас мислам дека цел универзум игра против Ливерпул, требало или нетребало.

We ok with that?

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290

Ретко кој тим зима бодови у гости на Блекбурн,одсекогаш биле незгодна екипа за поголемите тимови..:))(океј,сезонава у гости ве тепаа :)),Вест Хем помотивирано игра против лондонските екипи,а кај Стоук кога гостуваш исто како кај нас у некое планинско село,ако изгубат,тешко дека здрав ќе си одиш..:))) Така да тимовите што ги наброја за сите се незгодни,не само на Утд.
Од тимовите што се на средината на табелата,двата тима од Ливерпул,посебно тој црвениот се повампирува ептен..:)
Се извинувам за офтопикот :)

Нека влезат у прва Болтон,Лидс и Блекпул :))

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Добра логика, која ја аргументираше со... вкупно три тимови?!
Пошо многу тимови „играле против manure ко да им е последна“. And we are down to three.

Кога ќе се постави муабет дека тимови ко факинг Виган ви попуштаат (си калкулирате меѓусебе ко тимови)

пријателе, јас пак имам поинакво размилсување за ова.
Што ако тие тимови си играат нормално против Manure, па за разлика од другите кои ви попуштаат, испаѓа како да играат со сета сила?
М?

И за крај, колку само да ти реплицирам пошо си Manure фан, а и онака ниту гледам премиер лига, ниту пак знам што е тоа фудбал, туку онака лупам, јас мислам дека цел универзум игра против Ливерпул, требало или нетребало.

We ok with that?
Прв болд - Значи освен вистинските ривали да не ги набројувам, зборувам за останати тимови кои мечот со Јунајтед го гледаат како дерби исто како и со некој нивен вистински ривал т.е. си прават вештачки постоечко ривалство ама само на едната страна.

Втор болд - Ни попуштаат? Како? Со тоа што не победија оваа година или ние нив им враќавме услуга, а со тоа и си ја ризикувавме борбата за титулата? I always love a good conspiracy theory...

Трет болд - Значи сите останати ни попуштаат, блазе си ни. И сам најверојатно гледаш колку не ти држат тврдењата.

Четврт болд - Никој не игра против вас, најголем непријател на Ливерпул е самиот Ливерпул, сигурен сум дека ќе ме сфатиш...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Прв болд - Значи освен вистинските ривали да не ги набројувам, зборувам за останати тимови кои мечот со Јунајтед го гледаат како дерби исто како и со некој нивен вистински ривал т.е. си прават вештачки постоечко ривалство ама само на едната страна.

Втор болд - Ни попуштаат? Како? Со тоа што не победија оваа година или ние нив им враќавме услуга, а со тоа и си ја ризикувавме борбата за титулата? I always love a good conspiracy theory...

Трет болд - Значи сите останати ни попуштаат, блазе си ни. И сам најверојатно гледаш колку не ти држат тврдењата.

Четврт болд - Никој не игра против вас, најголем непријател на Ливерпул е самиот Ливерпул, сигурен сум дека ќе ме сфатиш...
Кои се тие тимови? Еве, јас не знам.
И прашање, како треба тие да играат против manure? Што води кон следниот прашалник: треба да ви попуштаат?

интересно е кога фан на Manure се жали на... да, да, си ги сакаш конспирациите, па испаѓа дека Manure многу често е во неволја во ПЛ бидејќи многу тимови играле добро против него. Зашто да играат добро, кога можат ко дебили?

уште поинтересно е тоа што Виган го оправда со победата против manure при крајот. Во смисла: ете, гледате дека не ни попушта?

Значи, се чекаше пораз на manure (конечно) за да се докаже дека Виган не учествувал во конспирациите. како еден пораз е доволен за доказ. За разлика од сите петарди кои Виган ги јадеше низ годините, додека се повампируваше против... сите други ривали на Manure?!

Никаде не реков дека „било вака или онака“ со конспирации. Примерот со Виган е реплика на твоето „играат против Manure ко во транс“.
Зашто твоето да не биде глупа теорија за конспирации? Или дека си фан на Manure, well; во тој случај е ОК.

Точно е тоа дека најголем противник на Ливерпул е самиот Ливерпул. Since 1985 година.

Самиот на себе можеби си бил единствен достоен противник кој може да го слезе од тронот, за после мршојадците да си ја распарчат ПЛ. Weeeeeeeee :(

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ајмо Кристал Палас! :D

S

Stivie G

Гостин
Ај едно прашање посебно до фановите на Арсенал бидејки тие се најзасегнати од тоа. Што ќе биде ако Нотингем Форест се врати во ПЛ и почна да купува како што тоа го правеше Сити изминатите години? Ќе бидат вештачки клуб или?

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Насловот на темата - England Championship Devision :eek::eek:
Модераторите нека го средат ,нема смисла вака да биде :D:D

Инаку вчера прочитав изјава на Ѕола за SkySports,новиот менаџер на Вотфорд, во која зборуваше за новите сопственици на тимот (фамилија Поцо,која истотака ги држи и Удинезе и Гранада од ПЛ и Примера) и како би сакал да ги доведе Делл Пиеро и Инзаги во тимот.. Би било ептен јако да се исполнат трансфериве..

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.381
Поени од реакции
12.812
треба да ги ставите сите екипи во анкетата,воа е најнепредвидливата лига,лани Саутенмтон само што влегоа од трета лига второ место завршија :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ај едно прашање посебно до фановите на Арсенал бидејки тие се најзасегнати од тоа. Што ќе биде ако Нотингем Форест се врати во ПЛ и почна да купува како што тоа го правеше Сити изминатите години? Ќе бидат вештачки клуб или?
Ниеден клуб не е вештачки,неговиот подем може да биде “вештачки“ т.е. со пари кои не се од клубот.Затоа и полека се расипува фудбалот,бидејќи неможе да се контролират парите,шеици си играат фудбал менаџер,а кога ќе им скисне и кога ќе сакаат да го продадат клубот,тешко дека ќе најдат купувачи кои стотици милиони годишно ќе губат поради огромните плати кои им ги исплаќаат на играчите,па клубот ќе пропаѓа. Повеќето клубови сакаат да се имплементира ферплеј правилото,па се надевам дека ќе успеат некако,иако јас лично сум скептик за таа работа.

Сепак вие треба да сте уште позагрижени,ќе имате поголема конкуренција за местата за ЛЕ. :))

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Штета баш ќе беше добро да се вратеше Лидс на старите патеки исто како Њу Касл лани

Kajgana Shop

На врв Bottom