Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Скршена ти е коската во зглобот или баш зглобната рскавица ти е оштетена ? Ако е второто тогаш можеш да земеш или уште подобро врати се во болницата да ги прашаш што треба да пиеш.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Скршена ти е коската во зглобот или баш зглобната рскавица ти е оштетена ? Ако е второто тогаш можеш да земеш или уште подобро врати се во болницата да ги прашаш што треба да пиеш.
6 лекари ја видоа снимката,во 4 различни болници/ординации,и сите ми рекоа скршен е/имаш фрактура и такви ствари..нез што е точно,само знам дека иам заебани болки на моменти..ваљда се мести

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Не реков дека не е можно, само реков дека е многу тешко особено она на што имам сомнеж е масивноста што ја има при толку низок процент на масти. Без употреба на хормони е доста тешко да задржиш толкава масивност а да се исчистиш толку многу дури и калцификатите под кожа му се познаваат тука генетиката може многу да помогне. Плус особено ако е некој фитнес-модел не гледам зошто не би бил на шема.
Воглавно природните бодибилдери се по "мазни" нешто вака

Ако зборуваме за вежбачи кој се пример почетници или без големо искуство сликиве се сосема ок,и двајцава што ги прикажа со поголема и подолга работа можат да станат такви,само е важно колку си упорен и колку си спремен да ризикуваш.Сепак ме интересира мислење околу темава да дадат Myers и Gjoroski како поискусни во спортов и конкретно на темава..поздрав :)

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Во оние тефлонските тавчиња може ли да се пржи урда и јајца без дополнително масло ? Т.е. дали има некој пробано
--- надополнето: 13 јули 2012 во 14:22 ---

Јас така ја јадам урдата со три белки и 150 грама урда пржена во тавче со пола супена лажица зејтин за вечера ми е тоа со пола кришка леб...

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Гледај ако можеш со маслинов зејтин пржи

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Дали има некој информација за новата теретана на Чешма во К.Вода, ПРЕСТИЖ се вика.
Прашав, 800 денари е,ветуваат инструктор, мени за исхрана и сл, но дали стварно е така, дали имате информација?

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Од Илинден сум па се мислам дали да одам со еден пријател во Гладијатори ама ако одам таму имам пешки да одам доста повеќе сега по топлово плус...
Иначе која е цената во овие 2 теретани ?
Кај се наога таа Гладијатори ?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Билдеришта и билдерки, заминав на одмор и нема многу често да бидам достапен.

Порака до оние кои се сметаат дека можат да помагаат на помалку искусните, да го чуваат подфорумот како да е ваш.

До оние кои заминуваат или се на одмор, имајте убав помин :icon_mrgr:

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ВАка,имам скршено зглоб,у гипс сум,па сите ми рекоа дека имам слаби коски,па се опремив со многу витамини и масни киселини,па кажете ми дали едно со дрго иде,и дали ми е многу ?

за коски-таблета со калциум(1000мг),магнезиум(400мг),цинк(25мг),содиум(10мг)(по една на ден),витамин д-natural wealth фирма,глукозамин сулфат 500мг(2 таблети на ден=1000мг)-dietpharm фирма

општо-Б-комлекс-по 2 на ден,олиговит таблетиVitUp-по 1 на ден,витамин ц-по 1-2 на ден,омега 3-Alkakaps-1 таблета на ден

многу ?некад заборавам нешто,али од сега тие за коски и омега 3 обавезно ќе ги пијам

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ВАка,имам скршено зглоб,у гипс сум,па сите ми рекоа дека имам слаби коски,па се опремив со многу витамини и масни киселини,па кажете ми дали едно со дрго иде,и дали ми е многу ?

за коски-таблета со калциум(1000мг),магнезиум(400мг),цинк(25мг),содиум(10мг)(по една на ден),витамин д-natural wealth фирма,глукозамин сулфат 500мг(2 таблети на ден=1000мг)-dietpharm фирма

општо-Б-комлекс-по 2 на ден,олиговит таблетиVitUp-по 1 на ден,витамин ц-по 1-2 на ден,омега 3-Alkakaps-1 таблета на ден

многу ?некад заборавам нешто,али од сега тие за коски и омега 3 обавезно ќе ги пијам
Aма нели ти реков глукозаминот дека не лечи ништо...не слушаш. Земи кодроитин.
Чувај си го глукозаминот за одпосле коа ќе ти заздрави за вежбање.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Aма нели ти реков глукозаминот дека не лечи ништо...не слушаш. Земи кодроитин.
Чувај си го глукозаминот за одпосле коа ќе ти заздрави за вежбање.
таа таму така ми кажа у аптека...не ми е многу апчиња ова ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
таа таму така ми кажа у аптека...не ми е многу апчиња ова ?
Абе реално се.
Пример, 25 милиграма цинк не мора, доволно е едно 10-15 (е сеа ти такви си зел).
400 милиграма магнезиум океј, али и 200-300 е доволно.
калциум не знам.
содиум не мораш.
витамин Д ти прави самата кожа во доволна количина со 15 минутно седење на сонце (вкупно дневно)
глукозаминот е особено забранет за продажба под наслов “лек“ во америка, секој глукозамин шо се прима орално е само диетарен суплемент, не е лек
па ни кондроитин-от не е лек реално гледано, ама повеќе е од глукозаминот.

олиговит ( OLIGOVIT sadrži 10 vitamina: vitamine (A, D3, E, B1, B2, B6, B12, C), nikotinamid i Kalcijum-pantotenat.
OLIGOVIT sadrži 10 minerala: CaHPO4,Gvožđe, Magnezijum, Cink, Kalijum, Bakar, Mangan, Fluor, Molibden i Kobalt.)
доволно е и ова место оноа горе. Многу ќе ти биде иначе, бубрезите ќе си ги заебеш.
и витамин Ц додатно ако пиеш покрај другиве ствари СИГУРНО за рок од 10-15 дена праиш песок у бубрег
(осим ако не пиеш 5-6 литра вода на ден ШТО И ТОА Е ШТЕТНО!)

си го отупел со апчињата, ќе заздрави тоа и онака, не си сјебувај рестото здравје ради зглобот.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Абе реално се.
Пример, 25 милиграма цинк не мора, доволно е едно 10-15 (е сеа ти такви си зел).
400 милиграма магнезиум океј, али и 200-300 е доволно.
калциум не знам.
содиум не мораш.
витамин Д ти прави самата кожа во доволна количина со 15 минутно седење на сонце (вкупно дневно)
глукозаминот е особено забранет за продажба под наслов “лек“ во америка, секој глукозамин шо се прима орално е само диетарен суплемент, не е лек
па ни кондроитин-от не е лек реално гледано, ама повеќе е од глукозаминот.

олиговит ( OLIGOVIT sadrži 10 vitamina: vitamine (A, D3, E, B1, B2, B6, B12, C), nikotinamid i Kalcijum-pantotenat.
OLIGOVIT sadrži 10 minerala: CaHPO4,Gvožđe, Magnezijum, Cink, Kalijum, Bakar, Mangan, Fluor, Molibden i Kobalt.)
доволно е и ова место оноа горе. Многу ќе ти биде иначе, бубрезите ќе си ги заебеш.
и витамин Ц додатно ако пиеш покрај другиве ствари СИГУРНО за рок од 10-15 дена праиш песок у бубрег
(осим ако не пиеш 5-6 литра вода на ден ШТО И ТОА Е ШТЕТНО!)

си го отупел со апчињата, ќе заздрави тоа и онака, не си сјебувај рестото здравје ради зглобот.
зошто ?

значи,да скратам на-олиговит,мега 3,калциум таблетите и глукозамин(или кидротин,ако така беше) ?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Ова ми е малце сомнително :cautious:
Една таблета ги содржи овие 3 состојки ?
Цинкот и магнезиумот не се абсорбираат кога има разградување на калциум во системот. Не би требало фармацевтите таква грешка да направат при производство, они си знаат, вака имаат трошок на магнезиум и цинк.
Поубаво е калциум порано во денот (на станување) да внесуваш а пред спиење цинк и магнезиум (го подобруваат сонот и покачуваат тестостерон заедно со Б6 - hence суплементот ZMA).

Инаку поубаво ти е со храна да регулираш, витамини/минерали се срање. Не само за тоа што ќе ти заебат бубрег од непотребни синтетички сврзувачи на материи, туку затоа што природните подобро ги апсорбира организмот.

Kajgana Shop

На врв Bottom