6 лекари ја видоа снимката,во 4 различни болници/ординации,и сите ми рекоа скршен е/имаш фрактура и такви ствари..нез што е точно,само знам дека иам заебани болки на моменти..ваљда се местиСкршена ти е коската во зглобот или баш зглобната рскавица ти е оштетена ? Ако е второто тогаш можеш да земеш или уште подобро врати се во болницата да ги прашаш што треба да пиеш.
Ако зборуваме за вежбачи кој се пример почетници или без големо искуство сликиве се сосема ок,и двајцава што ги прикажа со поголема и подолга работа можат да станат такви,само е важно колку си упорен и колку си спремен да ризикуваш.Сепак ме интересира мислење околу темава да дадат Myers и Gjoroski како поискусни во спортов и конкретно на темава..поздравНе реков дека не е можно, само реков дека е многу тешко особено она на што имам сомнеж е масивноста што ја има при толку низок процент на масти. Без употреба на хормони е доста тешко да задржиш толкава масивност а да се исчистиш толку многу дури и калцификатите под кожа му се познаваат тука генетиката може многу да помогне. Плус особено ако е некој фитнес-модел не гледам зошто не би бил на шема.
Воглавно природните бодибилдери се по "мазни" нешто вака
Во оние тефлонските тавчиња може ли да се пржи урда и јајца без дополнително масло ? Т.е. дали има некој пробано
--- надополнето: 13 јули 2012 во 14:22 ---
Јас така ја јадам урдата со три белки и 150 грама урда пржена во тавче со пола супена лажица зејтин за вечера ми е тоа со пола кришка леб...
Кај се наога таа Гладијатори ?Од Илинден сум па се мислам дали да одам со еден пријател во Гладијатори ама ако одам таму имам пешки да одам доста повеќе сега по топлово плус...
Иначе која е цената во овие 2 теретани ?
Мислам дека у АвтокомандаКај се наога таа Гладијатори ?
Aма нели ти реков глукозаминот дека не лечи ништо...не слушаш. Земи кодроитин.ВАка,имам скршено зглоб,у гипс сум,па сите ми рекоа дека имам слаби коски,па се опремив со многу витамини и масни киселини,па кажете ми дали едно со дрго иде,и дали ми е многу ?
за коски-таблета со калциум(1000мг),магнезиум(400мг),цинк(25мг),содиум(10мг)(по една на ден),витамин д-natural wealth фирма,глукозамин сулфат 500мг(2 таблети на ден=1000мг)-dietpharm фирма
општо-Б-комлекс-по 2 на ден,олиговит таблетиVitUp-по 1 на ден,витамин ц-по 1-2 на ден,омега 3-Alkakaps-1 таблета на ден
многу ?некад заборавам нешто,али од сега тие за коски и омега 3 обавезно ќе ги пијам
таа таму така ми кажа у аптека...не ми е многу апчиња ова ?Aма нели ти реков глукозаминот дека не лечи ништо...не слушаш. Земи кодроитин.
Чувај си го глукозаминот за одпосле коа ќе ти заздрави за вежбање.
Абе реално се.таа таму така ми кажа у аптека...не ми е многу апчиња ова ?
зошто ?Абе реално се.
Пример, 25 милиграма цинк не мора, доволно е едно 10-15 (е сеа ти такви си зел).
400 милиграма магнезиум океј, али и 200-300 е доволно.
калциум не знам.
содиум не мораш.
витамин Д ти прави самата кожа во доволна количина со 15 минутно седење на сонце (вкупно дневно)
глукозаминот е особено забранет за продажба под наслов “лек“ во америка, секој глукозамин шо се прима орално е само диетарен суплемент, не е лек
па ни кондроитин-от не е лек реално гледано, ама повеќе е од глукозаминот.
олиговит ( OLIGOVIT sadrži 10 vitamina: vitamine (A, D3, E, B1, B2, B6, B12, C), nikotinamid i Kalcijum-pantotenat.
OLIGOVIT sadrži 10 minerala: CaHPO4,Gvožđe, Magnezijum, Cink, Kalijum, Bakar, Mangan, Fluor, Molibden i Kobalt.)
доволно е и ова место оноа горе. Многу ќе ти биде иначе, бубрезите ќе си ги заебеш.
и витамин Ц додатно ако пиеш покрај другиве ствари СИГУРНО за рок од 10-15 дена праиш песок у бубрег
(осим ако не пиеш 5-6 литра вода на ден ШТО И ТОА Е ШТЕТНО!)
си го отупел со апчињата, ќе заздрави тоа и онака, не си сјебувај рестото здравје ради зглобот.
Ова ми е малце сомнителноза коски-таблета со калциум(1000мг),магнезиум(400мг),цинк(25мг),содиум(10мг)(по една на ден),витамин д-natural wealth фирма,глукозамин сулфат 500мг(2 таблети на ден=1000мг)-dietpharm фирма