Football Manager 2012 - Општа дискусија

N

Nicky Santoro

Гостин
yahji
Друже, види колку пари имаш потрошено, па после нема да ти било интересно. Пробај да играш без рати, само во кеш да плаќаш.
Па сеа ај да не купувам играчи и да направам глупа тактика од корнери и зошто играм јбт..
Пробав со Довер во 6та лига и стигнав до 3та лига за 5-6 сезони без фрлање на мн пари.
И шлајфав таму 2-3 сезони и се одкажав.И тоа пази ме купи некој богаташ кој даваше солидни пари за таква лига само неќеше никој да дојди поради слабата репутација на клубот.
А иначе сум потрошил мн пари,да играв со сити да ми речеш дека здосадува ради толку мн пари.Со џенова сигурно сум немал неограничени ресурси на почетокот,и додека не освоив Сериа А не беше баш добра финансиската состојба.Затоа пишав на претходна страна сакам да имам јака младинска школа и да купувам младинци да ми биде поинтересно

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Па не ти викам да не купуваш играчи, туку да не купуваш на рати. А не во 3-4 сезони да немаш ниеден играч од оригиналната постава на Џенова.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
yahji Друже цела млада надеж на Ливерпул си ја земал со трансфсериве :D Па како очекуваш да не газиш :P

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Абе играј со Партизан па ќе видиш како може да имаш добра школа секоја сезона по 1-2 солидни за таа лига играчи се вади :D

Q

qazwsxedc

Гостин
колку е интересно кога ке земеш некој утепан тим од 6 англиска лига,ја ги земав AFC Hornchurch,вредноста на тимот е 160к:pos: ,ми се предвидуваше последно место,земав 4-5 играчи и добро ми оди,после 8 кола сум прв:D Blue Square Bet North (Overview_ Stages).png

N

Nicky Santoro

Гостин
колку е интересно кога ке земеш некој утепан тим од 6 англиска лига,ја ги земав AFC Hornchurch,вредноста на тимот е 160к:pos: ,ми се предвидуваше последно место,земав 4-5 играчи и добро ми оди,после 8 кола сум прв:DПрегледај го приврзокот 46196
Првата сезоона ќе се прошеташ оти повеќе од половина тимови се селски и кога играш на гости имаш по 1,2 коеф за победа.После конференции ќе имаш мала мака можеби ама понагоре лигите кога ќе дојдеш нервите ќе ти попушта

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Не ми барајте скриншотови бе,мрза ми е да ги лепам тука,ама најсериозно :icon_mrgr:

На полусезона ќе ставам неколку скриншоти од резултатите,буџетот,моменталниот состав,трансферите,ќе биде тогаш и скриншотот за Сити...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Welcome to Ricky's Funland!

Како што си ветив, ете ги новите звучни засилувања и зголемениот состав, притоа сочувајќи ги сите играчи освен двајца (Чои и Реид) од претходната сезона. Антонио Валенсија - 4.6 мил. Денилсон - 2.5 мил. Коларов - Позајмица со 40% од плата (му истекува договорот со Сити на крај на позајмицата). Велбек - Free. Хави Гарсија - Free. Можеби најкраток сум на позицијата центар-бек пошто неам уште многу пари, а нејќам да барам од газдите, али за оваа сезона овие 4 ќе завршат работа. После очекувам да си иде Живет и Туре да стане послаб па да треба да правам реформи таму. Единствениот downside од овој состав е што за ЛЕ ми требаат 4 играчи кои се тренирани во клубот 2 години дур биле малолетни. За жал имам само еден таков, Доранс, и другите 3 мора да бидат младинци (дрва) од академијата, при што морам да изоставам 3 првотимци. Кога сме кај ЛЕ, по совладувањето на Гент со вкупно 3-1, ждрепката сакаше да ме стаи у заебана група со Б. Дортмунд, Бешикташ и Генк. Ќе морам убаво да си ја фатам работата таму од почеток ако сакам да идам даље. Инаку лично за мене Европско натпреварување е малце непозната територија (не, не е пошто сум фан на Ливерпул, не пробувајте таа шала да ја праите :P) пошто секад играм со клубови од пониските лиги кои немаат многу шанси да ја видат Европа. Па мило ми е што со ваков клуб и состав ќе го истражам убаво тој предел :)

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Да ве прашам дали ви се има случено или е кај мене само или пак кај сите е исто

Кога стартувате нова игра и кога си одбирате од кој земји сакате да изберете клуб си бирам ја стандард 3 земји Англија Шпанија и Италија е сеа прашањето ми е долу кај што пишува approximately player count ми кажува дека имам 23000 на пример а кога ке одберам плус уште некоја земја и ке ми каже дека имам на пример 26000 ама ми ги кажува со црвено и неможам да стартувам игра прашав некој дечки кај мене у маало шо играат ФМ и ми викаа лимитот до 75000 му бил а мене до 25000 ми кажува на играта што е проблемот ако може некој да ми каже :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Да ве прашам дали ви се има случено или е кај мене само или пак кај сите е исто

Кога стартувате нова игра и кога си одбирате од кој земји сакате да изберете клуб си бирам ја стандард 3 земји Англија Шпанија и Италија е сеа прашањето ми е долу кај што пишува approximately player count ми кажува дека имам 23000 на пример а кога ке одберам плус уште некоја земја и ке ми каже дека имам на пример 26000 ама ми ги кажува со црвено и немозам да стартувам игра прашав некој дечки кај мене у маало шо играат ФМ и ми викаа лимитот до 75000 му бил а мене до 25000 ми кажува на играта што е проблемот ако може некој да ми каже :)
Проблемот е у машината,слаба ти е...

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Tоа и јас го мислев ама типциве у маалово ко се запнале не бе брат кај нас е 75 нема шанси кај тебе да е толку малку никој да каже абе машината слаба е ова она :D :D

Kajgana Shop

На врв Bottom