Football Manager 2012 - Општа дискусија

N

Nicky Santoro

Гостин
Што треба да имам за да имам најјака младинска школа?
На постарите верзии имав најјака школа од сите и вадев секоја година по 3-4 екстра играчи а во текот на 25-30 сезони извадов и 2-3 играчишта кои сами го носеа тимот на рамена и решаваа Лш 10 години со ред ;)
Е сеа последна верзија што сум е играл беше 2008 , сеа играм 2012кава едно 3-4 месеци и веќе ми се скурчи да купувам играчи и да тепам се оред мене.Што треба да поседувам какви тренери ,ТРЕНИНЗИ колку да ги форсирам во првиот тим за да вадам добри младинци?
Играм со џенова и имам доволно пари за да појачаат тренинг услови за младинците и постојано им стегам да појачаат се дури не направат да имам најаки услови.Што треба друго?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Кажувај поточно каков клуб сакаш, во која држава и која лига да игра и каква финансиска состојба да има и ќе ти најдам некоj :)
Некои тимчиња како Билбао (затоа пишав подоле се накај терористите ме тера),Дортмунд,Севиља и таквите
Арминија Билефилд :)
Фала,вреди да се размисли
--- надополнето: 14 јули 2012 во 15:17 ---
Што треба да имам за да имам најјака младинска школа?
На постарите верзии имав најјака школа од сите и вадев секоја година по 3-4 екстра играчи а во текот на 25-30 сезони извадов и 2-3 играчишта кои сами го носеа тимот на рамена и решаваа Лш 10 години со ред ;)
Е сеа последна верзија што сум е играл беше 2008 , сеа играм 2012кава едно 3-4 месеци и веќе ми се скурчи да купувам играчи и да тепам се оред мене.Што треба да поседувам какви тренери ,ТРЕНИНЗИ колку да ги форсирам во првиот тим за да вадам добри младинци?
Играм со џенова и имам доволно пари за да појачаат тренинг услови за младинците и постојано им стегам да појачаат се дури не направат да имам најаки услови.Што треба друго?
Па барај да ја надградуваат младинската школа,земај hot prospect играчи играј ги тие играчи прва постава на некои небитни утакмици да стекнат малку по малку искуство и за три сезони најкасно имаш готови производи.
Колку за информација,Крајстиг моментално во мојот сејв има 29 години и вреди 31 милион,а кога го извадив од младинска школа вредеше околу 3 милиони.
Ама уште на самиот почеток се развиваше како луд заедно со Беса,ама овој вториов доживеа тешка повреда,беше надвор од терените 5 месеци и повеќе не беше истиот,па морав да го продадам.
Инаку за тренинзите,што подобри младински тренери земеш,толку подобро за младите играчи.
Пишав на претходната страна кај мене сите тренери и скаути се од бившите играчи на Интер и се покажуваат одлично,ми наоѓаат јаки таленти за малку пари кој за три сезони најмалку си стануваат зверови играчи и ги бара пола Европа.

Една смешка,заборавив да пишам,лудите Арапи си отидоа од Сити претходната сезона,го земаа Фулам,а Сити одма испадна од лига :pos:
Инаку воопшто на мојот сејв англиската лига е лудница,помалите клубови како Астон Вила имаат богати газди,кој Индиец,кој Јапонец,кој Кинез и имаат многу пари,секоја година до самиот крај е неизвесно,би отишол таму да не бев толку приврзан за Интер :D

N

Nicky Santoro

Гостин
^
Па стегам цело време да се надогради за кратко време ќе имам најдобри услови од сите клубови.
Само какви тренери ми требаат , поточноо кои оценки се битни?
Освен она ворк вит јанстер др што оценки треба да има?
А за тренинзи што симнаведни има само АТАК и ДИфенс и сеа играчиве од срединава или крилаа/Винг бек кај кур да ги ставам

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Дај слика од staff на Сити. Ме интересира кој им е газда :D
Иначе земи ги Њукасл, јас со нив играм на еден апдејт со летни трансфери(до 9. јули мислам). Направив ептен добар тим.

Единствено Бејнс и Вертонген се земени по нормална цена, другиве по дисконтна ги земав :D

Добро деби на Велбек:icon_mrgr:
Најдобар стрелец ми е со 17 гола.

N

Nicky Santoro

Гостин
Валенсија - Џенова 1-5 ги шлакам , дома 3-0 (8-1) ова во 1/8 финале
1/4 се паѓам со атл. мадрид
прва утакмица кај нив се игра 0-6 ги газам :sneaky:
И ај да не ти здосади играва ?

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Дај слика од утакмиците и тактика.

N

Nicky Santoro

Гостин
Вака сеа незнам скрин шот да направам т.е неможи
Стегам прн.ск и во скриншотс таму во мај документс не се појавува ништо
исто пробувам со скриншот преку Пеинт и да снимам слика и така неможе , кога ќе стегнам пасте во пеинт ми прави слика како да не е пуштен менаџеров значи сликава што сум е добил е од позадината или од интернет пребарувачов.Дали нешто директ икс заебава нз (можи и да нема врска ова да глупам тропости:oops:)
иначе играм
Луис Гилерме голман-ништо посебно, и некој Браво чилеанец е мислам нема повеќе од 2-3 утакмици изиграно.
4 одбранбени во линија -џек робинсон(алварез) и ромарио како лев/десен бек а централни ми се боојата , толој и тој гркот нз точно име уште на почетокот е во џенова значи ги менувам овие тројцава :P
2ца имам во средината (мц р и мц л ) тука ги играм претежно стротман и капуе)
лево крило гризман , десно Гаитан,амц Ковачич , овие ми се сттартери имам иначе и добри резерви-бартолаци,мвила(не е задоволен оти не го играм али ДМЦ не ми е потребен т.е нема во формацијава ДМЦ,стирлинг од ливерпул овие како најбитни не ми текнува др моментално.
Напад ми е Јаја саного шпиц али утакмицава втора со валенсија и со атлетико првава тој ми е повреден(4-5 месеци :S) и го играв Вацлав кадлец.Го имам Нианг но тој го дадов на одстапка за една сезона за 3-4 милиони на Удинезе.Фиеро мексиканец или што и да беше е просечен играч затоа што никогаш не сум му давал доволно шанса

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
ALT+F9 и ќе ја најдеш сликата во My Documents/SI/FM12/screenshots

N

Nicky Santoro

Гостин
Дај слика од утакмиците и тактика.
Eве преку мобилен пробав се познава колку толку
На сликана од тактикана Толои и Џек робинсон ги Ротирам со алварез и Гркон
И шпиц саного ми е а не фиеро

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Епа ете ти го „проблемот“, што добиваш толку лесно утакмици. Стопер во 2 утакмици дава 4 гола. Колку има дадено на крај? Сигурно имаш дадено повеќе од 30 гола од корна. Исклучи тоа, стави некои „шкљ“ поставки.

N

Nicky Santoro

Гостин
дава по 20 голови сериа А + лш.Па не ги добивам само поради тоа ги полнам сите по 3-4 голови.
И сериа а почетокот беше лош и сеа може да е изгубам титулата иако имам фантастична серија.
Бтв како да поставам слики овде а да не бидат прикачени преку Imageshack и сл.?
Неможам да се снајдам овде кај алаткиве нема таква опција да не треба некое напредно уредување?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
дава по 20 голови сериа А + лш.Па не ги добивам само поради тоа ги полнам сите по 3-4 голови.
И сериа а почетокот беше лош и сеа може да е изгубам титулата иако имам фантастична серија.
Бтв како да поставам слики овде а да не бидат прикачени преку Imageshack и сл.?
Неможам да се снајдам овде кај алаткиве нема таква опција да не треба некое напредно уредување?
Имаш долу кај што ти е Испрати мислење има едно Прикачи датотека стегни на него и одбери ја сликата што сакаш да ја прикачиш .

N

Nicky Santoro

Гостин
Сите играчи особено првите 2-3 години м исе земени на 48рати :) нз како не банкротирав.
Инвадер-проверив сеа бојата има дадено 10 гола досеа сезонава дадено што и не е баш премногу
Genoa (Transfers_ History).png Genoa (Transfers_ History)-2.png Genoa (Transfers_ History)-3.png Genoa (Transfers_ History)-4.png Genoa (Transfers_ History)-5.png

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

Конечно и еден мој играч да има перфектен меч (за репрезентацијата)
:)

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
yahji
Друже, види колку пари имаш потрошено, па после нема да ти било интересно. Пробај да играш без рати, само во кеш да плаќаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom