Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Знае некој да ми даде совет како да се ослободам од болката во рамото, некоја маст, апчиња или слично? Веке подолго време ме мачи.
Каква болка зависи?
Отиди на физијатар/физиотерапевт најдобро, масери можат да ти заебат работа (од непосредно искуство).

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Ме интересира како ја готвите урдата за вечера и со што ја комбинирате???

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Има некој кој има користено дигестивни ензими како суплементација?И каде можат да се најдат..препорачајте нешто..

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Има некој кој има користено дигестивни ензими како суплементација?И каде можат да се најдат..препорачајте нешто..
Имаш во одредени протеински додатоци, во самиот состав.
Ако немаш проблем или ако не планираш да јадеш преобилно, што не верувам дека ти треба, незнам зашто би ти биле потребни да ги внесуваш како помош.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Да, нема голема разлика без и со. Ти ги препорачувам ако имаш тегоби при варење на храна или ако јадеш преобилно ако си интолерантен на лактоза и слично можеш да си земеш, но ако немаш вакви тегови џабе пари ќе даваш. Во главно инаку ги земаат лица кои имаат проблеми со варењето. Се продаваат во вид на капсули ги има во секоја аптека само прашај, не треба ни рецепт ни ништо за нив.

S

Stef Bachatero

Гостин
Најголема грешка минатиот месец ми беше претерано јадење и претерано вежбање.Вежбав 2 часа секој ден и иако сега имам повеќе кондиција Не видов некој големи резултати освен топење на мастите од задниот дел на грбот а тежината ми е иста.Но сепак има повеќе позитивни работи па ќе видиме до наредниот пат поз :)

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
ги повредив дланките на рацете најверојатно нема да можам да вежбам една недела предтоа пиев креатин 1 недела незнам дали да продолжам да го пијам зашто неможам да вежбам а и изглеа ке морам да примам вакцина за тетанус денес па нз тоа дали ке пречи нешто

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ги повредив дланките на рацете најверојатно нема да можам да вежбам една недела предтоа пиев креатин 1 недела незнам дали да продолжам да го пијам зашто неможам да вежбам а и изглеа ке морам да примам вакцина за тетанус денес па нз тоа дали ке пречи нешто
И мене ме болат ептен,посебно левата...кај отиде,за да се провериш што ти е ??

а и мислам дека не треба да пиеш креатин чим нема да бидеш активен...земи протеин,или амино,за да не падне мускулот..

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
И мене ме болат ептен,посебно левата...кај отиде,за да се провериш што ти е ??

а и мислам дека не треба да пиеш креатин чим нема да бидеш активен...земи протеин,или амино,за да не падне мускулот..
ја одрав левата дланка ептен вчера во градска ми ја преврзаа ми рекоа денес да примам вакцината а во вторник одново да ме преврзат иначе доста ми е одрана тешко да ке можам да фатам тег во рака неделава:(

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
ја одрав левата дланка ептен вчера во градска ми ја преврзаа ми рекоа денес да примам вакцината а во вторник одново да ме преврзат иначе доста ми е одрана тешко да ке можам да фатам тег во рака неделава:(
Како се среди ебатте беља? Паузирај со креатинот, нека се одморат и бубрезите малце. А за дигање 10 дена пауза најмалку ќе правиш ми стои:(

Kajgana Shop

На врв Bottom