Eвропско првенство 2012 - општа дискусија

Кој ќе биде шампион?

• Германија

Гласови: 150 39,5%
  • Шпанија

Гласови: 62 16,3%
  • Холандија

Гласови: 52 13,7%
  • Италија

Гласови: 48 12,6%
  • Англија

Гласови: 38 10,0%
  • Франција

Гласови: 17 4,5%
  • Португалија

Гласови: 13 3,4%

• Вкупно гласачи
    380

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
^ Немој бе оваа генерација да ја мешаш со Арсенал, со таков лузерски тим, титула со години што нема видено.

:pos::pos:
Dobro bre, ti aber imash od fudbal? Ti ja spomnav generacijata na Henry, Wiltord, Pires, Berkamp, generacija koja shto zavrshi sezona bez nieden poraz i igrashe najubav fudbal u svet za oko... Kakvi trofei mi meshash sea... me chitash li..?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Dobro bre, ti aber imash od fudbal? Ti ja spomnav generacijata na Henry, Wiltord, Pires, Berkamp, generacija koja shto zavrshi sezona bez nieden poraz i igrashe najubav fudbal u svet za oko... Kakvi trofei mi meshash sea... me chitash li..?
Добро бе што освои една лига? Знаеш оваа генерација што има освоено? И не ми мешај тоа најубаво фудбал за око, оти Реал отсекогаш играл убав фудбал ама последните години во Европа нема успех, Ливерпул играше најдобар фудбал според мене од 2003-2008 ама пак во Англија одвај 4-ти завршуваше. Не ти држи вода тој муабет, па уште и Арсенал кога ќе го спомниш...:facepalm:

B

BooBojan

Гостин
Очекувам ова да биде едно од најдобрите европски првенства.
Како главни фаворити ги ставам Германија и Шпанија.
Германците ми се некако главни фаворити,бидејќи мислам дека конечно имаат искусна екипа надополнета со млади играчи,кои скоро сите играат во некои исти формации и некои 3-4 па и повеке години играат во репрезентација заедно.Мислам и дека ке освојат.
Шпанија ми е втор фаворит,ама мислам дека отсуствата на Пујол и Виља особено на Пујол ке бидат пресудни.
Како трет фаворит ми доага Италија,можеби лудо ама ме плаши ако навистина освојат сепак имаат феноменален голман,одбрана,веке уиграна и искусно квалитетна средина,и опасен напад пред се заради Балотели,Ди Натале,Касано.
Холандија ми е фаворит бр.4 но заради слабата одбрана ме плаши искрено дури и испагање нејзино по групи.
Пак ке се цитирам,бидејќи се што кажав досега се оствари.А имам ставено 100денари дека Италија ке биди шампион уште пред да почни првенството.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
^
^

Dzabe ti praam muabet koa idesh so glava preku zid.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Добро бе што освои една лига? Знаеш оваа генерација што има освоено? И не ми мешај тоа најубаво фудбал за око, оти Реал отсекогаш играл убав фудбал ама последните години во Европа нема успех, Ливерпул играше најдобар фудбал според мене од 2003-2008 ама пак во Англија одвај 4-ти завршуваше. Не ти држи вода тој муабет, па уште и Арсенал кога ќе го спомниш...:facepalm:
:facepalm: Немој аман зелени да трескаш тој тим на Арсенал беше поим за убав и атрактивен фудбал и не само тој тим туку од кога дојде Венгер во Арсенал немаше човек шо не го гледаше Арсенал тоа шо немаат титула нема врска со тоа каков фудбал играат .Во последно време Борусија исто игра убав фудбал, Ливерпул играше додека беше Бенитез после тоа колапс.
На ова ЕП изненаден сум од Италјаните и сакам да ја освојат титулата играат најквалитетно од сите Шпанија е далеку од атрактивна едноставно секој натпревар е мизерен и досаден а од нив очекував да играат најубав фудбал мегутоа ништо(n)
Италија повеке заслужува да биде првак

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.762
Поени од реакции
11.739
Како заслужи Португалија повеќе? Едвај со 1-0 против Чешка во 80 минута? Или со прекрасната игра во 90 минути против Шпанија без ниеден шут кон гол, а вкупно 6 од кои 4 беа од слободен удар на Роналдо? За продолженијата да не збориме, веројатно си ја гледал па знаеш како играше Португалија тогаш.
Како и да ја вртиме Шпанија заслужено е во финале... досадни се знам ама играат на сигурно и ете ти финале. Од почетокот на европското па до сега не им направиле повеќе од 3 чисти шанси за гол (без голот на Ди Натале).

Челзи беа апла досадни, барем за мене ама си освоија заслужено нема што. Така ќе биде и со Шпанија ако освои.
А за Арсенал било-поминало не се дешава тоа веќе со нив.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Како заслужи Португалија повеќе? Едвај со 1-0 против Чешка во 80 минута? Или со прекрасната игра во 90 минути против Шпанија без ниеден шут кон гол, а вкупно 6 од кои 4 беа од слободен удар на Роналдо? За продолженијата да не збориме, веројатно си ја гледал па знаеш како играше Португалија тогаш.
Како и да ја вртиме Шпанија заслужено е во финале... досадни се знам ама играат на сигурно и ете ти финале. Од почетокот на европското па до сега не им направиле повеќе од 3 чисти шанси за гол (без голот на Ди Натале).
А Шпанија па демек имаше десет стопроцентни шанси па што заслужи да се најде во финале.. Шпанија најголемите шанси и ги имаше во продолженијата кога португалците физички паднаа бидејчи 90 минути мораа да трчаат ко луди, затоа што мораш така против Шпанија. Во 90 минути Португалија имаше една стопроцентна шанса, само што Меирелеш и Роналдо не знае како да ја искористат.

Не викам дека Португалија заслужи, ама колку што заслужи Шпанија толку заслужи и Португалија, со ништо шпанците во тој натпревар не докажаа дека заслужуваат во финале, едноставно само имаа повеќе среќа од португалците и затоа сеа се во финале..

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не ја поистоветувајте Барса со оваа Шпанија на Европсково бе, изгледајте кој било натпревар на Барса освен оној возвратниот на Кампот против Интер у 1/2 финалето, и ќе ја воочите разликата.
Шпанија ова што го игра сега ниту го играше у квалификациите, ниту на Светското, иако и таму не беа нешто многу ефикасни, ниту пак на прошлото Европско.
Али кога веќе им дава резултат нека тераат.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Многу тапа муабети се вртат на темава.
Ако победи Шпанија ќе биде заслужено. Ако победи Италија ќе биде заслужено.
Секој си има своја тактика.
Шпанците подавале до бескрај.
Им се може ќе подаваат.
Еве да речеме Италија ќе ја победи Шпанија.
Некои ќе се појават ќе речат дека Шпанија требало да победи затоа што имале 90 % посед а Италијаните од 1 шут гол дале.
Други пак ќе речат нешто десето.

Се е тактика. Шпанците знаат дека ретко кој може да им парира со пасови и дека ретко кој може да им ја земе топката затоа и така играат. Италијанците ќе играат исто како во првиот меч. Ќе се бранат поголем период и свесно ќе им ја препуштат топката на Шпанците барајќи шанси преку контри.
Без разлика како ќе играат екипите во финалето ова е заслужено финале за двете екипи и ова првенство ќе има заслужен победник како и на сите првенства до сега

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Шпанија не заслужила финале....:tapp:
Што све нема да прочиташ на форумов. Па што не игра некоја друга репрезентација како Шпанија бе? Тоа што освен нив никој друг неможе да држи топка на туѓа половина 10 минути без противникот да ја чепне, Шпанциве се криви? Шпанциве се криви што другиве репрезентацие (освен Италија, Германија и уште некоја) неможат да направат појќе од 3-4 додавања против Шпанија?? И Шпанија била слаба, се извлекувала со 1-0 и слично :facepalm:
Шпанија игра без напаѓач на најголем дел од ова ЕП и пак успева на секоја утакмица да постигне гол (освен со Португалија). Ме интересира дали некоја друга репрезентација без напаѓач би створила шанса за гол, а не пак да постигне.
Ама како што викаат, “кучињата лаат, карванот си врви“. Тоа е тоа :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Гледам на темиве никој не ги ставил сликиве па ке ги ставам иако одамна се надвор од првенството и Ирска и Англија :):)

KTBFFH

Schutzstaffel SS
Член од
19 август 2009
Мислења
137
Поени од реакции
269
Slikava celosno go opisuva Evropskovo (dobro sea osven Messi i Crouch so ne se na EP sve na slikava si e na mesto)

--- надополнето: 30 јуни 2012 во 23:08 ---
Slikava celosno go opisuva Evropskovo (dobro sea osven Messi i Crouch so ne se na EP sve na slikava si e na mesto)

Kajgana Shop

На врв Bottom