Windows 7

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Е па време е да малку посветиш внимание...
...има една опција HIDE за секој апдејт поединечно... најчесто ја користам за да ги елиминирам апдејтите на јазичните пакети.... кинески, јапонски, корејски, арапски итн... тие воопшто не ни се потребни а заземаат два и кусур гига од оперативниот систем...

Обавезно елиминирај ги апдејтите за графичката картица предложени од виндовс апдејт... знаат срања да направат.
Тоа за јазиците се подразбира, уште на почеток елиминирав, што ќе ми.... Мислев за стандардниве апдејти што ги дава. Фала ова за графичката. :)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Направи автоматски секогаш се да симнува и инсталира и толку. И во ова време не се прашува колку интернет ќе ти потроши, тоа беше до пред некоја година.
http://zaslike.com/viewer.php?file=g80jfpd35wahl7x048za.png
Јас ги инсталирам овие овде што се заокружени (само што сега се инсталирани) и се инсталираат вакви апдејти
http://www.zaslike.com/files/1swnaz9k5q8r5y27qmi2.png
http://www.zaslike.com/files/ln2l4kf97qxpxipurhr.png
Кажете ми дали се во ред.
P.S. А овие не треба да ги инсталирам, нели?
http://zaslike.com/files/67i1afy839h3ud3v9pt7.png

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
camstudio
camtasia

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
може некој да ми даде лоадер добар, симнав еден ама инстал и анинстал се сиви и неможе да се стиснат
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 16:33 ---
знам дека треба да е од Даз, ама овој нејќе не знам зашто

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
може некој да ми даде лоадер добар, симнав еден ама инстал и анинстал се сиви и неможе да се стиснат
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 16:33 ---
знам дека треба да е од Даз, ама овој нејќе не знам зашто
Во статус што стои, ти пишува Modified ?

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
abre kako da napravam da mi gi cita prevodite na makedonski na filmovi ne mi gi cita mi se pojavuvaat kineski bukvi :D koga imav Xp vaka ne mi bese?:(

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Здраво на сите,
Кај мене се појави еден голем проблем со 7-цава. Се си работеше супер, и кога еден ден го уклучувам лаптоп-от и windows-от почнува да си се подига, но после она "starting windows" кога треба welcome да се појави, добивам црн екран. Но ако го оставам така неколку мин. (3-4) се подига. Што пробав:
- реинстал на драјверите за графичка (Nvidia) - не помогна,
- гасење на сите start-up процеси - не помогна,
- се изнервирав, мислев нешо заебале овие со апдејтите, земав симнав од замунда тој со апдејти до ноевмри што е, и го реинсталирав - но еве ни тоа не помогна.

ПС: Гуглав на нет за проблемов и најдов ваков проблем ко мојот, но не и решение. Единствено што се наведува таму е дека некој start-up програм или некој драјвер, ја праи целата збрка, т.е. во таа пауза од неколку минути процесорот нема никаква активност, и тек после тоа си продолжува нормално со работата.

Па ако може некој било како да ми помогне околу проблемов, или ако имал искуство со ова, би бил благодарен доколку успееме некако да го оправиме.
Фала однапред

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво на сите,
Кај мене се појави еден голем проблем со 7-цава. Се си работеше супер, и кога еден ден го уклучувам лаптоп-от и windows-от почнува да си се подига, но после она "starting windows" кога треба welcome да се појави, добивам црн екран. Но ако го оставам така неколку мин. (3-4) се подига. Што пробав:
- реинстал на драјверите за графичка (Nvidia) - не помогна,
- гасење на сите start-up процеси - не помогна,
- се изнервирав, мислев нешо заебале овие со апдејтите, земав симнав од замунда тој со апдејти до ноевмри што е, и го реинсталирав - но еве ни тоа не помогна.

ПС: Гуглав на нет за проблемов и најдов ваков проблем ко мојот, но не и решение. Единствено што се наведува таму е дека некој start-up програм или некој драјвер, ја праи целата збрка, т.е. во таа пауза од неколку минути процесорот нема никаква активност, и тек после тоа си продолжува нормално со работата.

Па ако може некој било како да ми помогне околу проблемов, или ако имал искуство со ова, би бил благодарен доколку успееме некако да го оправиме.
Фала однапред
Пробај извади ги СИТЕ кабли од компјутерот, освен тастатура, маус и монитор (и струја, нормално). Значи без камери, без мрежни, слушалки, звучници... па види дали ќе прави така.

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Пробај извади ги СИТЕ кабли од компјутерот, освен тастатура, маус и монитор (и струја, нормално). Значи без камери, без мрежни, слушалки, звучници... па види дали ќе прави така.
Упс забораив тоа да кажам а, за лаптоп се работи.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Упс забораив тоа да кажам а, за лаптоп се работи.
Бриши тоа што си инсталирал пред да ти прави вака, обично некои драјвери, најчесто вака прави мрежната.

Kajgana Shop

На врв Bottom