Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Можда имате наназад пишано, ама да не барам :)
Која е разликата од Виндоус Ултимејт и Виндоус Ултимејт Н?
Исто така што е разликата од Ултимејт .вс. Ентерпрајс?
N and KN editionsThe features in the N and KN Editions are the same as their equivalent full versions, but do not include Windows Media Player or other Windows Media-related technologies, such as Windows Media Center and Windows DVD Maker.[14] The cost of the N and KN Editions are the same as the full versions, as the Media Feature Pack for Windows 7 N or Windows 7 KN can be downloaded without charge from Microsoft

преземав една апликација мегутоа кога сакав да ја инсталирам беше со чудни букви текстот за упатсвата за инсталирање (наопаку )е,а н букви,не знам зошто и што треба да направам

преземав една апликација мегутоа кога сакав да ја инсталирам беше со чудни букви текстот за упатсвата за инсталирање (наопаку )е,а н букви,не знам зошто и што треба да направам

Превземи ја од друго место или гаѓај ги кое е NEXT кое е INSTALL...

Тоа првото од Корун... никако со гаѓање... најверојатно после и во програмата ќе треба секоја команда да ја гаѓаш.

... ко ќе размислам..па и пробај:D ... стално во контрол панел имаш опција за деинсталација.

Вака, апдејтовањето на Windows 7 ми беше исклучено. Дали треба да го уклучам?

Со Daz loader немаш гајле со апдејти, само немој да ти штиклираш оние апдејти кои што автоматски се оштиклирани. Сите други important апдејти слободно ги снимај, оние Оptional не ти треба да ги снимаш.

Ја па све инсталирам и ниеднаш не ме фатиле, не праам разлика од важни и опцинални :D :D :D :D ае сеа ќе се замарам :D

Ја па све инсталирам и ниеднаш не ме фатиле, не праам разлика од важни и опцинални :D :D :D :D ае сеа ќе се замарам :D
У право си, али јас пак секогаш сум спремен да одделам 2 миниутки да видам што инсталирам, затоа што преку апдејти нудат многу срања кои не се потребни а ти трошат од рам, хард итн..

На колку време да направам да се апдејтова? И да апдејтовам само кај што пишува important updates are available?

На колку време да направам да се апдејтова? И да апдејтовам само кај што пишува important updates are available?
Што знам, мене кога ми текне, а тоа му доаѓа на недела дена, проверувам за апдејти, и тоа би било тоа.

А од што се плашиш да е на аутоматско ?
Па не знам колку интернет ќе ми потроши. Затоа. Но го направив да се апдејтова автоматски секој понеделник. А тоа автоматски ќе си ги инсталира само најважните апдејтови?

Па не знам колку интернет ќе ми потроши. Затоа. Но го направив да се апдејтова автоматски секој понеделник. А тоа автоматски ќе си ги инсталира само најважните апдејтови?

Направи автоматски секогаш се да симнува и инсталира и толку. И во ова време не се прашува колку интернет ќе ти потроши, тоа беше до пред некоја година.

Е па време е да малку посветиш внимание...
...има една опција HIDE за секој апдејт поединечно... најчесто ја користам за да ги елиминирам апдејтите на јазичните пакети.... кинески, јапонски, корејски, арапски итн... тие воопшто не ни се потребни а заземаат два и кусур гига од оперативниот систем...

Обавезно елиминирај ги апдејтите за графичката картица предложени од виндовс апдејт... знаат срања да направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom