Евро 2012 - прво полуфинале (Шпанија - Португалија), 27/06/2012

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.656
Поени од реакции
14.632
Donetsk-4.jpg

26 Jun 2012, 20.45 CET
Donbass Arena, Donetsk

20-06-c%C3%BCneyt-%C3%A7ak%C4%B1r.jpg

Судија:
Cüneyt Çakır (Turkey)

122.jpg

Шпанија на ова ЕП:
332194w.jpg

110.jpg

Португалија на ова ЕП:
2i1ies5.jpg

Меѓусебни натпревари:
5plamp.jpg

Ме мрзеше за нешто поголем вовед, па ете колку да има тема.. Бујрум. :)

Се познаваат овие репрезентации како гз и гаќи изненадувања нема да има... Шпанија е апсолутен фаворит со оглед на тоа да сметам дека Шпанците можат успешно да го неутрализираат Роналдо а ако успеат во тоа можна е и висока победа секако во регуларен дел. И ако некој тактизира тоа ќе биде дефинитивно Португалија.

Изгледа овој меч ќе биде ист како на Светското. 1 до 2 гола максимум.

Шпанија реално гледано е фаворит, ни едните ни другите не ми се од омилените ама ќе се надевам Португалциве да изненадат. Повеќе ми се допаѓа тоа што го покажаа досега, па затоа мислам дека заслужуваат.

Тешко и неизвесно ќе биди. Ги нејќам и двете репрезентации. Шпанците ги замразив покрај Барса и она копилето Бускетс, а португалците заради манекенот со број 7.
Моја желба е Португалија да игра финале со Германија.

Нема да биде интересно пак да иде Шпанија во финале па така да си се надевам на Португалциве.
И не се цигани латино се :D

Ке навивам за Португалија со цел Италијаните да имаат полесен опонент во финалето :cool::cool:

Portugalija kiksna samo so Germanija, natprevar vo koj po ne znam koja logika igraa defanzivno. Vo onie 20 minuti koga trgnaa da go izramnat rezultatot, gi nadigraa germancite i imaa 3-4 dobri sansi za da go napravat toa. Ponatamu, isto taka gi nadigraa site ostanati reprezentacii, i toa bez mnogu napor, rezultatski toa izgleda gusto, ali pobedata na Portugalija nitu ednas ne doagjashe vo prasanje na tie natprevari, bar za mene.

Sredinata i odbranbeniot red im se fizicki jaki i trkacki mokjni, me potsekjaat na nekoja kombinacija na Chelsea i Real, (dodusha i dosta glavni igraci se od tie dva tima), a site znaeme kako Barsa pomina protiv ovie dva tima, i na cija igra e bazirana ovaa igra na Spanija..

Навивам за Европските Бразилци и се надевам дека ќе ги поминат Шпанците бидејќи повеќе ми се допаѓа фудбалот кој го играат. Утре само ЦеЕр 7 да има повеќе среќа и да не погодува стативи толку :)

Sredinata i odbranbeniot red im se fizicki jaki i trkacki mokjni, me potsekjaat na nekoja kombinacija na Chelsea i Real, (dodusha i dosta glavni igraci se od tie dva tima), a site znaeme kako Barsa pomina protiv ovie dva tima, i na cija igra e bazirana ovaa igra na Spanija..

Абе Шпанија упола шанси да создаде во однос на тоа што создаде Барса против Челзи, доволно ќе е за пролаз у финале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom