Хип хоп културата во Македонија

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Тоа е целата работа, да станеш божемски "некој и нешто" а да останеш истиот обичен како што си бил и пред тоа. Незнам колку е тоа тешко, што е со тие луѓе што мислат дека го фатиле господ за муда ако ги знаат на улица, јас сум млад али цврсто стојам на тоа дека доколку во иднина бидне нешто од мене ке останам истиот каков што сум бил и пред тоа без разлика во што ке успеам да се пробијам. И ке им обрнам внимание на сите ако ништо друго, а денес овие гомнава.. егоистички се понижуваат да ти пишат порака во inbox. А камоли да дадат поддршка на артисти или едно браво да кажат кое стварно си го заслужил.. Многу реален текст, супер е што сеуште има луѓе на кои можам да се огледувам.. Имав чест да ги запознаам Reality и да се дружам неколку пати со нив, немам зборови за луѓето, пријатно ме изненадија.. се прашував зарем постојат вакви луѓе сеуште. Бев сведок како даваат почит меѓу фанови на настап на помлади групи, од кревање рака до шутка.. бев пријатно изненаден. Исто така да се пофалам добив албум од Vali кој претходно ми го имаше ветено. За жал денес таквите луѓе се се поретки, да се надеваме дека тоа ке се смени со идните генерации.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Тоа е целата работа, да станеш божемски "некој и нешто" а да останеш истиот обичен како што си бил и пред тоа. Незнам колку е тоа тешко, што е со тие луѓе што мислат дека го фатиле господ за муда ако ги знаат на улица, јас сум млад али цврсто стојам на тоа дека доколку во иднина бидне нешто од мене ке останам истиот каков што сум бил и пред тоа без разлика во што ке успеам да се пробијам. И ке им обрнам внимание на сите ако ништо друго, а денес овие гомнава.. егоистички се понижуваат да ти пишат порака во inbox. А камоли да дадат поддршка на артисти или едно браво да кажат кое стварно си го заслужил.. Многу реален текст, супер е што сеуште има луѓе на кои можам да се огледувам.. Имав чест да ги запознаам Reality и да се дружам неколку пати со нив, немам зборови за луѓето, пријатно ме изненадија.. се прашував зарем постојат вакви луѓе сеуште. Бев сведок како даваат почит меѓу фанови на настап на помлади групи, од кревање рака до шутка.. бев пријатно изненаден. Исто така да се пофалам добив албум од Vali кој претходно ми го имаше ветено. За жал денес таквите луѓе се се поретки, да се надеваме дека тоа ке се смени со идните генерации.
1 bold. Vo sto i da uspee eden covek (bez razlika dali e bozemski ili ne ), sekogas treba da bide zemen i da znae od kade pominal po patot kon uspehot.Zatoa sto imase edna izreka i odese vaka.
- Na patot kon uspehot zapameti gi lugjeto pokraj koj minuvas, zatoa sto na patot koj vodi nadolu od vrvot kje mines pokraj istite tie lugje pokraj koi si minal koga si odel nagore.
Zatoa naj golem kvalitet i naj dostojna crta na karakterot na covekot e da priznae koga gresi, i posle se, pak da ostane zemen i vistinski kakov sto bil na pocetokot.

2 bold. Toa e vistinski artist.Artist koj se raduva deka ima konkurenten artist na cij produkt i toj kje moze da se raduva a voedno so ne go i da se natprevaruva + i da bide inspiracija. Ete taka bev jas so decata od Visok Napon. Znaci vistinskiot artist sekogas kje potkrepuva drugi artisti koi imaat kvalitet. Ete cist primer e kako toa dizi gilespi trubacot od svetska klasa, mu davase potkrepa na negoviot licen sofer i toj da stane svetski poznat trubac ( Arturo Sandoval ).Duri na edna scena Sandoval go sakopa Dizzi so negovata neverojatno visoka nota od trubata, za koe nesto Dizzy go pregrna bidejki bese zadovolen deka ima nekoj koj moze da izvadi i povisoka nota i od nego ahahha.Ali ne go namrazi, naprotiv i mu pomogna vo negovata kariera, a toj pocna od licen sofer na Dizzy.Toa e vistinski dusheven kvalitet.

3 bold. Da se nadevame ..... no strogo se somnevam, bidejki kako gledam so kakva Rap hrana gi goat mladive, se somnevam deka nesto kvalitetno kje izleze vo idnina.Ali kako sto susaro kaza tuka pred nekoj den, mozebi se zavisi od nas agresivnite i tvrdi Rap aktivisti sto kje napravime vo idnina.Kje videme, iako sum mnogu skepticen za idninata na ovie rap generacii.

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Мало освежување на темава, нешто ново од Кртот.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Кој рапери бе денес ахаха. Оди прашај ги зошто прават рап нема да знаат да ти кажат. Прашај ги за основата на рапот, пораката на рапот нема врска да имаат. И кога ќе почнам да ги плукам дека грешна порака праќаат преку рапот, одма ме серат, што знаеш бе ти сељак еден. Рапот евоулира, шо разбираш клошар еден .. А јас секогаш ќе одговарам дека таа еволуција не е ок .. Ако сакаш еволуција тргни се од рапот, али не ми го валкај ради твои лични интереси и пари .. Трка кој побрзо ќе објави нова песна на Youtube за да можи пичките да се влажнат, а квалитето е срање, срање на квадрат. Подобар рап прај онај Фацата на мајк :ROFLMAO: .. Што е толку тешко да земеш да вежбаш, па да снимаш. Толку е тешко да најдиш лојални фаци што ќе ти дадат искрена критика ? На крај краева, не те бива - не прави веќе, а не да го силуваш сосема звукот . Направи свој стил, направи свој жанр, преку курот веќе да немаш ни грам интелегенција .. И што одма секој ден нови групи, а бројот на фанови нема прогрес, не се помрднува туку се намалува .. И нигде немам видено некој да презентира цврста критика во своја одбрана, туку ќе те испцуе. Јебига ко си се пуштил во тие води биди спремен да примиш и лоша критика. Не е ова земи сними и одма стани славен. Рапот нема намена да те направи славен, туку да пратиш порака. Али денес се е за слава, продадени души.
Рапот како дел од хип хоп културата го достигна својот максум, сега е во мода, али ова не е цената која требаше да се плати. Ова не е вистинската слика на рапот .. Глупо е некогаш да се расправаш со некој што мислат дека се семоќни, а всушност немаат појма. Тврдоглави копилиња што нејќат да ти го ценат мислењето туку одма заземаат став на одбрана и напад со навреди. Јас сум млада генерација, но го имам духот на хип хоп - от, барем така се осеќам. И навистина е болно кога ќе видиш на што дереџе е донесено се .. А сега веќе е касно се .. И ќе го поставам моето ,, раперско ‘‘ его и кур нема да ме боли за никој .. Ќе баталам македонски рап и ќе останам само на олд скул територијата. И нема повеќе почит за никој, нека пробаат да ја извадат почитта од мене. Лесно е да ти даде подршка некоја кучка што сака да ти го дудла, али ќе паднеш на колена пред вистинската хип хоп група.. Маме им ебам.. И не пишам веќе тука и некој квази фаци си одат на ignore листата. Не планирам да се напнувам со нивните глупи мислења и сарказми .. Ебете се сите и напикајте си го рапот во газот.. Море не слушам веќе рап, воопшто.. Напикајте си ја зависта, парите, љубомората и посраните ега во газот .. Цркнете гниди ..

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Мало освежување на темава, нешто ново од Кртот.
OK ... ali ako ne bese tonyo san, polovina od momentalnata makedonska scena nemaa da imat stil na arpuvanje.
Sakam da kazam deka, KRTOT bi trebalo da si kupi stil od drugo mesto, oti stilov na recitiranje celostno me podsekja na Tonyo San.
Nema smisla, site go kopirat Tonyo San.Produkciski trakata e OK ali stilot na KRTOT nekako ne e originalen ... go slusam i celostno go kopira TONYO san na prviot album Cvetot na Svetot.
Moe mislenje e toa.Bash me interesira dali nekoj drug toa ne go zabelezha.Osobeno toa deka pola od blagonadeznata makedonska rap scena go kopira Toni San. Ako Krtot imase originalen stil, ovoj instrumental bi trebalo da bide sokinat na drug mnogu po brutalen nacin.Ali jebiga ... oni si znaat.Ok e trakata, ali stilot e celostno kopiran i epten epten podsekja na nekoj.Ali nema losho da podsekjash na nekoj, ali ako vekje podsekjash na nekoj, bidi bolji od toj na koj podsekjash.

Master YO, epten dobar bit iskaral tuka.
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 01:15 ---
Кој рапери бе денес ахаха. Оди прашај ги зошто прават рап нема да знаат да ти кажат. Прашај ги за основата на рапот, пораката на рапот нема врска да имаат. И кога ќе почнам да ги плукам дека грешна порака праќаат преку рапот, одма ме серат, што знаеш бе ти сељак еден. Рапот евоулира, шо разбираш клошар еден .. А јас секогаш ќе одговарам дека таа еволуција не е ок .. Ако сакаш еволуција тргни се од рапот, али не ми го валкај ради твои лични интереси и пари - MAMU TI JEBEM !!!!! .. Трка кој побрзо ќе објави нова песна на Youtube за да можи пичките да се влажнат, а квалитето е срање, срање на квадрат. Подобар рап прај онај Фацата на мајк :ROFLMAO: .. Што е толку тешко да земеш да вежбаш, па да снимаш. Толку е тешко да најдиш лојални фаци што ќе ти дадат искрена критика ? На крај краева, не те бива - не прави веќе, а не да го силуваш сосема звукот . Направи свој стил, направи свој жанр, преку курот веќе да немаш ни грам интелегенција .. И што одма секој ден нови групи, ( а бројот на фанови нема прогрес ), не се помрднува туку се намалува .. И нигде немам видено некој да презентира цврста критика во своја одбрана, туку ќе те испцуе :) . Јебига ко си се пуштил во тие води биди спремен да примиш и лоша критика. Не е ова земи сними и одма стани славен. Рапот нема намена да те направи славен, туку да пратиш порака. Али денес се е за слава, продадени души.
Рапот како дел од хип хоп културата го достигна својот максум, сега е во мода, али ова не е цената која требаше да се плати. Ова не е вистинската слика на рапот .. Глупо е некогаш да се расправаш со некој што мислат дека се семоќни, а всушност немаат појма. Тврдоглави копилиња што нејќат да ти го ценат мислењето туку одма заземаат став на одбрана и напад со навреди. Јас сум млада генерација, но го имам духот на хип хоп - от, барем така се осеќам. И навистина е болно кога ќе видиш на што дереџе е донесено се .. А сега веќе е касно се .. И ќе го поставам моето ,, раперско ‘‘ его и кур нема да ме боли за никој .. Ќе баталам македонски рап и ќе останам само на олд скул територијата. И нема повеќе почит за никој, нека пробаат да ја извадат почитта од мене. Лесно е да ти даде подршка некоја кучка што сака да ти го дудла, али ќе паднеш на колена пред вистинската хип хоп група.. Маме им ебам.. И не пишам веќе тука и некој квази фаци си одат на ignore листата. Не планирам да се напнувам со нивните глупи мислења и сарказми .. Ебете се сите и напикајте си го рапот во газот.. Море не слушам веќе рап, воопшто.. Напикајте си ја зависта, парите, љубомората и посраните ега во газот .. Цркнете гниди ..
Perfektno kazano, samo si zaboravil da dodades slednoto:

PICKA VI MATER, MAMU VI JEBEM, KOPUCI, PEDERI, KLOVNOVI, RAP PACAVRI, PLEMETO DA VI EBAM .... i tako dalje ;).Si zaboravil stilsko izrazni sredstva da upotrebis za raperite be brat :) .... Toa e epten vazno nesto !

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не се замарајте со такви фаци тие не би требале да имаат никакво влијание врз вас тие што се вистински си се знаат тие што не кој ги ебе,гледајте ние да го пренесуваме вистинскиот рап и правото негово значење и стил.
Што повеке им се умараш толку повеке им даваш на значајност значи просто кој ги ебе.

Гледам Миста си соработувал со Вербал и Висок Напон тие се ок момци ги знам и знам дека секогаш ќе имаш почит од нив не се некој кој не знаат да дадат респект поготово Вербал.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Не се замарајте со такви фаци тие не би требале да имаат никакво влијание врз вас тие што се вистински си се знаат тие што не кој ги ебе,гледајте ние да го пренесуваме вистинскиот рап и правото негово значење и стил.
Што повеке им се умараш толку повеке им даваш на значајност значи просто кој ги ебе.

Гледам Миста си соработувал со Вербал и Висок Напон тие се ок момци ги знам и знам дека секогаш ќе имаш почит од нив не се некој кој не знаат да дадат респект поготово Вербал.
Ray Liotta :) :) :) aaaaaaaaaaaa epten dobar osobeno so Joe Pesci od Godfellas :p :p :p .... abe sum im turil kurot jas na site koi ne razbirat kvalitet ;).Ali i verbal mi kaza deka mu doslo na kur od tvrd rap, sakal malku rap za pickite da tancuvale.Ali ja ne go obvinuvam, deckoto barem si kazuva sto saka a i naj verojatno vekje i on se otkaza od rapot po se izgleda.Pa i jebiga, 30 godini e vekje on, a treba da rabote.Pred 2 godini kgoa se videme posledno bese u teska situacija on.Taka da znam deka vistinskite sekogas kje dobijat pocit.Jas prosto imav za cel da go kazam toa denes sto sakav da go kazam, oti znam deka kje stigne do usite za koi e nasoceno ;) ne deka mene solzi mi tecat :) Pozdrav ..... stvarno mi se dopadna ova so Ray Liotta :p hahahaha oti epten go sakav taj film kako mal, GOODGELLAZ :) epten jak e !
Inace ne znam so bide so tie momcite Visok Napon.Gledam u spoto na Puri e Dame.Obekjaa mi album pred 2 godini, ali nema gi nikakvi ... koj znae so praat oni sea.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ray Liotta :) :) :) aaaaaaaaaaaa epten dobar osobeno so Joe Pesci od Godfellas :p :p :p .... abe sum im turil kurot jas na site koi ne razbirat kvalitet ;).Ali i verbal mi kaza deka mu doslo na kur od tvrd rap, sakal malku rap za pickite da tancuvale.Ali ja ne go obvinuvam, deckoto barem si kazuva sto saka a i naj verojatno vekje i on se otkaza od rapot po se izgleda.Taka da znam deka vistinskite sekogas kje dobijat pocit.Jas prosto imav za cel da go kazam toa denes sto sakav da go kazam, oti znam deka kje stigne do usite za koi e nasoceno ;) ne deka mene solzi mi tecat :) Pozdrav ..... stvarno mi se dopadna ova so Ray Liotta :p hahahaha oti epten go sakav taj film kako mal, GOODGELLAZ :) epten jak e !
Хаха,да Goodfellas и сликата е од самиот филм најак гангстерски филм ми е можда и подобар од КУМ(y)

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Хаха,да Goodfellas и сликата е од самиот филм најак гангстерски филм ми е можда и подобар од КУМ(y)
Ejjjj kako se najdovme :) I mene mi e naj jakiot gangsterski film ... Edno vreme go idealizirav od toj film Robert De Niro.Stvarno filmot e magija :) .... I mene mi e naj jakiot film za site verminja, KUM uopste ne mi se doblizuva do ovoj.Oti kum mu trebat 9 saata da razberes so saka da kaze tamu producento, a tuka samo 2 saaata i ti e jasna prikaznata na se :) ... Stvarno jak film !!! Pocit ....

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254

боли те кур за такви, еве лично ти мене си ми идол поради тој трип хоп џез звук што го правиш, никој не го прави на балканот.
Можеби се сеќаваш на мене, ти праќав една трака (од мене) под името Револт. [добро се сеќавам беше на оваа тема]

================================

Нешто ново: [лошо рецитирање]

==================================
EDIT:
Не видов дека е поставена веќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom