Кој рапери бе денес ахаха. Оди прашај ги зошто прават рап нема да знаат да ти кажат. Прашај ги за основата на рапот, пораката на рапот нема врска да имаат. И кога ќе почнам да ги плукам дека грешна порака праќаат преку рапот, одма ме серат, што знаеш бе ти сељак еден. Рапот евоулира, шо разбираш клошар еден .. А јас секогаш ќе одговарам дека таа еволуција не е ок ..
Ако сакаш еволуција тргни се од рапот, али не ми го валкај ради твои лични интереси и пари - MAMU TI JEBEM !!!!! .. Трка кој побрзо ќе објави нова песна на Youtube за да можи пичките да се влажнат, а квалитето е срање,
срање на квадрат. Подобар рап прај онај Фацата на мајк
.. Што е толку тешко да земеш да вежбаш, па да снимаш. Толку е тешко да најдиш лојални фаци што ќе ти дадат искрена критика ? На крај краева, не те бива - не прави веќе, а не да го силуваш сосема звукот .
Направи свој стил, направи свој жанр, преку курот веќе да немаш ни грам интелегенција .. И што одма секој ден нови групи,
( а бројот на фанови нема прогрес ), не се помрднува туку се намалува ..
И нигде немам видено некој да презентира цврста критика во своја одбрана, туку ќе те испцуе . Јебига ко си се пуштил во тие води биди спремен да примиш и лоша критика. Не е ова земи сними и одма стани славен. Рапот нема намена да те направи славен, туку да пратиш порака. Али денес се е за слава, продадени души.
Рапот како дел од хип хоп културата го достигна својот максум, сега е во мода, али ова не е цената која требаше да се плати. Ова не е вистинската слика на рапот .. Глупо е некогаш да се расправаш со некој што мислат дека се семоќни, а всушност немаат појма. Тврдоглави копилиња што нејќат да ти го ценат мислењето туку одма заземаат став на одбрана и напад со навреди. Јас сум млада генерација, но го имам духот на хип хоп - от, барем така се осеќам. И навистина е болно кога ќе видиш на што дереџе е донесено се .. А сега веќе е касно се .. И ќе го поставам моето ,, раперско ‘‘ его и кур нема да ме боли за никој .. Ќе баталам македонски рап и ќе останам само на олд скул територијата. И нема повеќе почит за никој, нека пробаат да ја извадат почитта од мене. Лесно е да ти даде подршка некоја кучка што сака да ти го дудла, али ќе паднеш на колена пред вистинската хип хоп група.. Маме им ебам.. И не пишам веќе тука и некој квази фаци си одат на ignore листата. Не планирам да се напнувам со нивните глупи мислења и сарказми .. Ебете се сите и напикајте си го рапот во газот.. Море не слушам веќе рап, воопшто.. Напикајте си ја зависта, парите, љубомората и посраните ега во газот .. Цркнете гниди ..