NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
Какви кењатори има на темава не ми се верува, секогаш мора да се најде нешто против тие што победиле и да се сере и сере по цел ден. :facepalm:
Кажи ми со што според тебе Оклахома заслужи повеќе од Мајами да победи во последните 3 натпревари?
Дечките беа очајни и тоа е тоа.
не знам како да ти помогнам, освен да ти кажам да го препрочиташ мојот пост уште еднаш, со внимание...........оти гледам не си го разбрал многу многу...........а и ми ги вртиш зборовите (тоа е најлошото нешто што може на форумов да се случи)

на дезертери од Cleveland Cavaliers, кој се трансформираа во Hard Core фанови на Мајами e mission impossible да им објасниш што е тоа тимска игра и добра кошарка................. а и на +40 Целзиусови немам ни намера, искрено !

Член од
22 мај 2011
Мислења
134
Поени од реакции
34
Aбе пирјателе ..ми е гајле шо рекол James ..циган бе ..мора циганското да излезе од него , шо сакаш да каже..ок се надевам дека барем 1 ке освојам ..тешко да го слушнеш тоа .
Друго..секој втор збор бил Мајами...е ајде New Jersy ..ке биде топ тема ..нема грешка ..па маркетиншки Мајами пари носат ..кој ке земе весник ако пишува за некој си "анонимуси"..
Го читав и тоа за Бостон ..нефер али тоа е .."мислење на фановите"...
И шо мислиш ке ја местат до 7ма утакмица да оди?

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Какви кењатори има на темава не ми се верува, секогаш мора да се најде нешто против тие што победиле и да се сере и сере по цел ден. :facepalm:
Кажи ми со што според тебе Оклахома заслужи повеќе од Мајами да победи во последните 3 натпревари?
Дечкото е пет пати баниран, ама упорен е, има надеж во него :icon_lol:

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
Толку од Кливленд оваа сезона, беа најсериозни кандидати за НБА Титулата, но застанаа во 1/2 Финалето. Немоќноста на Џејмс сам против Бостон дојде до израз и уште еднаш се виде дека кога нема помош од соиграчите, нема ни добри резултати. Иако сум за Сакраменто, во плеј-офот бев за Кливленд највеќе поради Џејмс, но штета што отпаднаа толку рано. Го гледав натпреварот и освен во втортата четвртина кога на 2-3 пати поведе Кливленд... цело време водеа Бостон, на моменти и по 10-тина разлика и може да кажам дека заслужено победија и се пласираа во 1/2 финалето. На крајот во тунелот Џејмс револтирано го соблече дресот и го фрли, што може да доведе до сомнеж дека ова е последен натпревар во дресот на Кливленд :toe:
Гробар Мкд, 14 мај 2010

http://forum.kajgana.com/threads/Фан-Клуб-Кливленд-Кавалирс.10084/page-9

LET;S GO HEAT :pos:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Ајде вечер ќе биде покољ,за оклахома ова ќе биде да се биде или не последна шанса да остане у живот.Од друга страна за леброн и за мајами ова е шанса да ја завери титулата, на свој терен.Доколку сака окс да победат,ќе мора пред се да ѓи намалат грешките у додавања,и да почнат да играат нешто играчите од клупа.факт е дека у оваа серија весбрук и дурант играат сами немаат помош од другите играчи.Е сега интресна работа е иако дуран дава по 30 поена,некако тешко игра у неколку напади не ни ја добива топката да изгради позиција за шут,и на неколку пати не му судат ситни фаули,кој за разлика од него на вејд и леброн истите тиа контакти им ѓи свират.Како и да очекувам супер кошарка и нормално,победа на оклахома.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.817
Какви луѓе има на темава не ми се верува, секогаш мора да се најде нешто против тие што победиле и да се сере и сере по цел ден. :facepalm:
Знаеш дека јас нон стоп знам да се закарам со него али у случајов ништо лошо не напиша а и не навреди никој. Убаво си пиша дека според него ситуацијата излегла ваква каква што е, а и да ти кажам не е далеку од вистината, каша попара е финалево од аспект на грешките, доста неубава кошарка гледаме како за едно финале.

Кога ќе резимираш, Оклахома поради катастрофалните грешки во последните 2 минути и поради слабата игра на Харден не води со 3-1 или пак не е израмнета серијата на 2-2. На третата утакмица губат топка на изведување на 17 секунди до крај, сеа на последнава утакмица Вестбрук направи фаул кој што не би го направило ни дете од 10 години и тоа е тоа. Не дека го оспорувам ова водство на Мајами од 3-1, апсолутно заслужено си е, да не ме сфатиш погрешно. :) На крај краева победува тимот кој што ќе ги искористи грешките на другиот. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
eeeej ke se izedete od sto go mrazite lebron eej.....ccccccccc kakvi lugje...znaci edno ke kazam goleminata na igracite i timot se gleda po toa sto site navivaat protiv niv da ne zemat titula....znaci po ova se gleda kolku se golemi....mene Lebron iskreno mi nema nikakva elegancija i ni harizma Wade mi e igracot od koga vleze vo nba...ali prekinete da placete...

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Не дека сум нешто против Џејмс и Мајами,но сакам вечер да тепаат ОКС за да гледаме уште малку НБА.Со оглед на тоа што следните две ОКС ги играат дома ке има повеќе борба и отпор. :)

G

grande-juve

Гостин
Се загревам за вечер со петтиот натпревар од финалето во 91-ва, Лејкерс - Булс, и замисли кој да ти бил во публика :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.817
Ај да разбијам монотоност, ќе биде ли +193.5?
Многу тешко за прогноза, се зависи од тоа како ќе бидат расположени Дурент, Леброн, Вејд и Вестбрук. Според мене минус 193.5 ќе биде. :)

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
Се загревам за вечер со петтиот натпревар од финалето во 91-ва, Лејкерс - Булс, и замисли кој да ти бил во публика :)
кој води ?!!!!! :vozbud:

абе Hardwood Classics............ да ја гледаш втората уакмица од таа серија,Чикаго кога ќе израмни 1-1

Дивац гуштер !

Јордан имаше 33 поени и пуцаше 83% ........алооооооооо 83 % , да му е-ам тоа Јорданот (таа утакмица првата петорка на Булс сите беа преку 50% шут, што навистина е реткост......... тимски беа над 60’%) Со денешниве тимови НБА ако земеш, ова е далеку недостижно !

John Paxson тоа финале беше многу ефикасен и клучен( покрај Јордан и Пипен) за титулата на Чикаго.......без него немаше да освојат

----------------------------------------------------------------------------

Game 2 - Bulls 107, Lakers 86

With Scottie Pippen keeping Magic Johnson in check on the defensive end, Michael Jordan was able to focus on his offense. He still got off to a slow start, scoring just 2 points in the first 20 minutes, before making his next 13 shots from the field to spark a Bulls run and lead to a blowout victory. Jordan's run included one of the most memorable shots of his career, a driving lay-up in which he switched the ball from his right to his left hand in mid-air, leading to Marv Albert's much-replayed call, "a spectacular move, by Michael Jordan."

Jordan finished with 33 points and 13 assists to lead all players in both categories. He also tied for the game high with seven rebounds. All five Bulls starters scored in double figures, including Scottie Pippen and Horace Grant, who finished with 20 points each. James Worthy led the Lakers with 24 points, while Johnson finished with 14 points on 4-of-13 shooting. He did have 10 assists and seven rebounds.

When the NBA compilied its list of the 60 Greatest Playoff Moments to coincide with the league's 60th anniversary, Jordan's move ranked No. 41 on the list.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.136
Se sto imam da kazam za vecer i moite ocekuvanja e toa deka se nadevam deka ke dobijam tezok demant od OKC, t.e., demant do nekade, iako skeptik sum za vakvo nesto, golem psihicki tovar imaat na grb, vecer ako pobedat ke pokazat karakter deka se kadarni za mnogu poveke, posle eventualen brej na OKC i veter u nivni grb Se e mozno vo serijava, ke ja dobieme onaa ocekuvana neizvesnost i ubeden sum deka vo edna takva situacija serijava ke se resava vo 7mi duel.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Се надевам научиле нешто Оклахома од минатиот пат и ќе тепаат знам дека никој не се вратил од 3-1 до сега во финалиња но ништо не се знае можеби Оклахома ќе бидат првите и ако тепаат можеби но само можеби ќе направат пресврт.
А Ле Брон тоа што наводно се повреди све повеќе мислам дека само за шоу му бил се тегне нешто и послем станува цела сала вришти колку спектакл да направи,ако повредиш така колено нема да можеш да стоиш не па тројка да дадеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom