WordPress

Г

Грејвдигер

Гостин
Здраво дали некој може да ми помогне имам хостинг и нормално со хостингот и домен.
Но сакам на др домен да ми работи страната а не од на хостингот доменот да работим но имам проблем кога ќе го поставам домен во woordpress - setings general vo Site Address (URL) но не е во ред ми прави проблем дали може некако д сае среди
А си имаш купено домен и наместен ти е? :)
Инаку кога менуваш домен преку админ панелот мислам дека нема да ти ги зачува, едитирај преку wp-config.php - http://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL#Edit_wp-config.php

Член од
14 јуни 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Инсталирав wordpress ама заглавив и неможам да се снајдам.
Незнам како да вметнам слика во постовите кои се прикажуваат на почетната страница, еве слика за да видите на што мислам:

Еве и линк до страната:
http://www.read-here.com

Било каква помош е добредојдена

Член од
2 јуни 2012
Мислења
42
Поени од реакции
23
Оди едитирај го постот, десно ќе најдеш едно Set Featured Image. Е таму ја шибнуваш сликата што сакаш да ти се појави тука.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Најдов, фала друже

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Дечки, кога ќе биде новата верзија на WP (3.4) на mk?

Член од
14 јуни 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
Vaka imam instalirano wordpess + tema ama mi e na besplate hosting taka da i demejnot e free to se si i vo red

Imam so .com domain e toj domain sakam da go stam da mi raboti na hostot ama i pr kategoriite od free domeinot da ne se gledaa tuku da raboti so .com domain jas probaf ama na nkolku nacini ne mozese :( dali e mozno takvo nesto i kako ?

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Vaka imam instalirano wordpess + tema ama mi e na besplate hosting taka da i demejnot e free to se si i vo red

Imam so .com domain e toj domain sakam da go stam da mi raboti na hostot ama i pr kategoriite od free domeinot da ne se gledaa tuku da raboti so .com domain jas probaf ama na nkolku nacini ne mozese :( dali e mozno takvo nesto i kako ?

Колку што те разбрав имаш 2 домејна од кои едниот ти е веќе активен со страницата...сакаш да го користиш сега новиот.
Зависи што хост имаш (пример хостгатор) имаш опција redirect таму внесуваш за редирект да ти прае кон новиот домаин (кој преходно ќе го сетираш на самиот хост.)имаш 2опции да симнеш цела дата база и да е прикачиш на новиот домен или да го поставиш новиот како опција 1 за таа база.
После во опциите на страната кај што ти е купен доменот има Forward Domain за индексираните страни од гугл да ти ги отвара со новиот домен ке подесиш, и последно во вордпрес доколку користиш во сетингс имаш опција Wordpress address и го пишуваш новиот домен таму ( пажливо внеси да не се шекне страната http://новатастрана.ком ) во тој формат.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
дечки што е разликата вордпрес и Блоггер? Глеам по нетов и форумиве доста добри алатки има за вордпрес.. Има некој од тука што си вади дебели парички од ова??

Американциве минимум земаат 800,1000 долари месечно од овие глупости.. дури се смеат ако земаш 200 долари.. кај нас 200 долари е една плата у пм..

Член од
14 јуни 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
Што може да бид овој проблем слаба на меморија на хост или некој фалј е зезнат ?:
Fatal error: Allowed memory size of 12582912 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in /home/voboja2/domains/voboja.com/public_html/wp-admin/includes/user.php on line 95

Г

Грејвдигер

Гостин
Па ти пишува во поракава зошто не може да го прикачеш фалот. :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Па ти пишува во поракава зошто не може да го прикачеш фалот. :D
Во пораката му пишува само каде се случува еророт.
Вакви проблеми се 99% предизвикани од плагини.
Ми се има случено ова милион пати и секој пат на различно место наоѓа проблем ама скоро секогаш го решавам со деактивирање на плагини :)
Постои и опција да дефинираш/зголемиш мемори лимит у пхп.ини фајлот ама тоа работи само кај некои хостови т.е. тие кои дозволуваат.

Што може да бид овој проблем слаба на меморија на хост или некој фалј е зезнат ?:
Fatal error: Allowed memory size of 12582912 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in /home/voboja2/domains/voboja.com/public_html/wp-admin/includes/user.php on line 95
Кога ти се случува ова? Кога праиш нов пост? кога аплоадираш слика? секогаш?
како што реков во 99% од случаите е поради плагин, земи деактивирај ги еден по еден и види кај кој ќе се опраи.
Ако не се опраи пиши

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Добро сакам искрено да ми кажете од они кој се запознаени со Wordpress , Joomla i Drupal! која платформа е најдобра за работа ???

Kajgana Shop

На врв Bottom