Кошаркарска репрезентација на Македонија

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ах да беше уште и Мираковски здрав па да идеше он на местото на Соколов топ ќе беше ,а Трајковски не е земен затоашто не може да имаме 5 играчи ,можда можеше да иде место Чековски али тоа е .Симоновски е добар играч не е лош има добар шут и би можеле тука сите да добијат шанса што се на списоков
Па и Трајковски (барем колку што сум го глеал) има добар шут од пост плус знае тројки да стегне (ко секој центар кај нас, ето дури и Пеџа погоди :pos:), плус би помогнал ако притреба да игра на тројка ако треба да играме со висока петорка.

Според мене е подобро решение од Симоновски у секој случај. А се согласувам дека сите што се на списокот би требало да добијат шанса у првите 2 натпревари ако се оди во добар ред.

п.с. и сеа се 5 центри, Перо, Пеџа, Гече, Чекоски и Кире. :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Па и Трајковски (барем колку што сум го глеал) има добар шут од пост плус знае тројки да стегне (ко секој центар кај нас, ето дури и Пеџа погоди :pos:), плус би помогнал ако притреба да игра на тројка ако треба да играме со висока петорка.

Според мене е подобро решение од Симоновски у секој случај. А се согласувам дека сите што се на списокот би требало да добијат шанса у првите 2 натпревари ако се оди во добар ред.

п.с. и сеа се 5 центри, Перо, Пеџа, Гече, Чекоски и Кире. :)
Сум згрешил сакав да пишам не можеме со 6 високи играчи да идеме :D

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Абе Трајковски нели е повреден, за тоа и не е викнат мислам. Него мене ме плаши Мираковски што не иде, нема сега на Бо кој да му преведува:D

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Владимир Мицов не доби повик од Дуда
Одби да игра за Македонија, а сега се жали во српските медиуми што не го земаат во нивната репрезентација. Тоа е судбината на Владимир Мицов, кошаркар со македонско потекло, но според неговите зборови е голем Србин.

- Повеќепати ме канеа да играм за Црна Гора и за Македонија, но одбивав говорејќи дека сум Србин и го чекам повикот за репрезентацијата на мојата земја. Да се игра за Србија е сон, врв. Ако не го сториш тоа, кариерата не ти е комплетна – изјави Мицов за „Мондо“.

Мицов во моментов игра за италијанскиот тим Kанту и според него, требало да добие покана за во националниот тим.

- Не сум повреден како што кажува селекторот Ивковиќ. Мислам дека не ме повика затоа што во 2009 одбив да играм за универзитетската репрезентација. Речиси секаде каде што играв, сум бил меѓу лидерите, без втор асистент во Топ 16 во Евролигата и ако по оваа одлична сезона не заслужив повик, не знам кога. Дуда е голем тренер, но не ми е јасно зошто не сум повикан. Ако мислат дека сум повреден, нека ме викнеа на преглед кај репрезентативните лекари – вели 27-годишниот играч, кој добро ќе ~ дојдеше на Македонија бидејќи игра на позиција на која имаме најмал избор на играчи, па повисоките бекови се принудени да играат како крила.

АРНО МУ НАПРАЈА!!! алчен гз 2 парчиња крка!!! бил голем србин, пффффффффффф :tapp:
нека си седи сега дома и нека го дрка пред ТВ! а србија нема ни на квалификации за олимпијада да оди! :pos:
за србиве сега доктори сме бре, не знам овај шо мозок има?

АХ БРЕ, Е ПА МАКЕДОНЧЕ!!! :tapp:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Моментално кошаркарите го одржуваат слободниот тренинг, пред заминувањето во Америка. Селекторот Лазовски изјави дека утре кон 12 ч ќе им се приклучи и Бо и одат за Атланта каде ќе се спремаат до 2 јули. Атмосферата е одлична, немало проблеми со повреди, Илиевски бил 100% спремен, играчите биле во играчка форма, останува уште на техничко- тактикчки дел да се припремаат.

Ова беше тоа што го запамтив...ми изгледа како солиден стратег Лазовски, ќе видиме...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Владимир Мицов не доби повик од Дуда
Одби да игра за Македонија, а сега се жали во српските медиуми што не го земаат во нивната репрезентација. Тоа е судбината на Владимир Мицов, кошаркар со македонско потекло, но според неговите зборови е голем Србин.

- Повеќепати ме канеа да играм за Црна Гора и за Македонија, но одбивав говорејќи дека сум Србин и го чекам повикот за репрезентацијата на мојата земја. Да се игра за Србија е сон, врв. Ако не го сториш тоа, кариерата не ти е комплетна – изјави Мицов за „Мондо“.

Мицов во моментов игра за италијанскиот тим Kанту и според него, требало да добие покана за во националниот тим.

- Не сум повреден како што кажува селекторот Ивковиќ. Мислам дека не ме повика затоа што во 2009 одбив да играм за универзитетската репрезентација. Речиси секаде каде што играв, сум бил меѓу лидерите, без втор асистент во Топ 16 во Евролигата и ако по оваа одлична сезона не заслужив повик, не знам кога. Дуда е голем тренер, но не ми е јасно зошто не сум повикан. Ако мислат дека сум повреден, нека ме викнеа на преглед кај репрезентативните лекари – вели 27-годишниот играч, кој добро ќе ~ дојдеше на Македонија бидејќи игра на позиција на која имаме најмал избор на играчи, па повисоките бекови се принудени да играат како крила.

АРНО МУ НАПРАЈА!!! алчен гз 2 парчиња крка!!! бил голем србин, пффффффффффф :tapp:
нека си седи сега дома и нека го дрка пред ТВ! а србија нема ни на квалификации за олимпијада да оди! :pos:
за србиве сега доктори сме бре, не знам овај шо мозок има?

АХ БРЕ, Е ПА МАКЕДОНЧЕ!!! :tapp:
Ако играл за која било од младинските репрезентации сега и да сака не може.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Ако играл за која било од младинските репрезентации сега и да сака не може.
Од каде такво правило?
Оти има играчи што играле за една, а сега играат за друга сениорска репрезентација.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Како помина тренингот, имаше народ?
Вака.:)

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ
Понеделник 2 јули
16.30 Русија - Кореја
19.00 Грција - Јордан
22.30 Ангола - МАКЕДОНИЈА
01.00 Нигерија - Венецуела

Вторник 3 јули
16.30 Кореја - Доминиканска Република
19.00 МАКЕДОНИЈА - Нов Зеланд
22.30 Јордан - Порторико
01.00 Венецуела - Литванија

Среда 4 јули
16.30 Нов Зеланд - Ангола
19.00 Доминиканска Република - Русија
22.30 Литванија - Нигерија
01.00 Порторико - Грција

=== Четврток 5 јули - ДЕН ЗА ОДМОР ===

Петок 6 јули - 1/4 финале
А1 - Б2
Б1 - А2
Ц1 - Д2
Д1 - Ц2

Сабота 7 јули – 1/2 финале
* победник [А1 - Б2] - победник [Ц1 - Д2]
* победник [Б1 - А2] - победник [Д1 - В2]
**победниците во полу-финалните натпревари директно обезбедуваат пласман на ОИ**

Недела 8 јули – ФИНАЛЕ (за 3-тот место кое води на ОИ)
*Во овој натпревар играат поразени од полу-финалето за последното 3-то место кое води на ОИ
Oва се по локални тамошни времиња или по наше?Венецуела е 4 и пол сати назад од нас, ако е во 16:30 по наше, малку чудно е во 12:00 да се првите, ама па и во 1:00 по локално е чудно...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Од каде такво правило?
Оти има играчи што играле за една, а сега играат за друга сениорска репрезентација.
Освен ако не можеш да докажеш националност или имаш живеено и играно во земјата 3-4 години скоро невозможно,а и со тие услови доста тешко.Има играчи да али тие имаат доста години поминато пред да биле внесени во различната репрезентација.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 23:21 ---
Вака.:)

Oва се по локални тамошни времиња или по наше?Венецуела е 4 и пол сати назад од нас, ако е во 16:30 по наше, малку чудно е во 12:00 да се првите, ама па и во 1:00 по локално е чудно...
Наше време во една сала се игра само и заради тоа почнуваат од толку рано последниот натпревар како што гледаш во 1 наше или 9 нивно почнува

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Освен ако не можеш да докажеш националност или имаш живеено и играно во земјата 3-4 години скоро невозможно,а и со тие услови доста тешко.Има играчи да али тие имаат доста години поминато пред да биле внесени во различната репрезентација.
Значи сепак е можно, оти претходно пиша дека е невозможно...
Eве ти и пример
http://en.wikipedia.org/wiki/Ermal_Kuqo
Во 2007 играл на Еуробаскет за Турција...
Во 2010 почнал да игра за Албанија...
Сето ова во сениори.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Значи сепак е можно, оти претходно пиша дека е невозможно...
Eве ти и пример
http://en.wikipedia.org/wiki/Ermal_Kuqo
Во 2007 играл на Еуробаскет за Турција...
Во 2010 почнал да игра за Албанија...
Сето ова во сениори.

Баш за ова зборев на темава пред некое време не можам да го најдам сега.Турците цело време прават вакви работи со Босанци,Албанци а и Словенците го прават со Босанци и им се дозволува од страна на ФИБА додека за сите други важат строги правила.

Ова горе е ист случај како Мекејлеб да земе сега да игра за Италија и да не го рачунаат за странски играч и да можат уште еден од НБА да земат али во реалност ФИБА нема шанса да им даде.

Сепак може и да играл за Турција како странски играч.Тогаш може да се врати и да игра назад за својата али неможе да играл како Турчин за Турската репрезентацијапа да игра сега за Албанската како Албанец.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Кога се вклучија на вестите на Сител имаше околу 300-350.
Според мене требаше да биде отворен тренингот за сите,а не да се плаќа влезница преку ОНЕ(смс).Јас сеа на пример немам број на ОНЕ дома, и сега нема сигурно да одам да купувам бројче за да пратам смс и подоцна да подигнам карта за да можам да ги гледам нашиве играчи.Место да беше полн цел Борис Трајковски,ние си се изрезиливме со 300-350 души.

Kajgana Shop

На врв Bottom