Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Еден другар иде во теретана негде 4-5 месеци, на почетокот кога почна да иде имаше околу 58-59кг а сега е 73кг све мускул, дали е можно без никакви суплементи да се накачат толку кила за толку краток период? Вика дека јадел како стока дома и му се има проширено желудникот

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Загреј ги рацете со друга вежба која не предизвикува толкав стрес на тетивите и коските во рацете како пример cable curls и потоа пробај да ја изведуваш таа вежба. И ојачај ја подлактицата.
Оваа за ојачивање на подлакт и на интернет така нешто прочитав, демек го напињаш со уште појака килажа и потоа не болело кога се вежба бицепс може треба да ја пробам мада многу ризично ми изгледа при болка па уште повеќе напор да даваш. Имам забележано дека всушнот боли на вежби кои бараат јако да го држиш тегот кој вежбаш како пример бицепс со крива шипка и лакти фиксирани на клупа или пак згибови со шаки накај лицето кои бараат црврсто да се држиш за шипката, исто и при вежбање на трапези со голема килажа.
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 16:21 ---
Еден другар иде во теретана негде 4-5 месеци, на почетокот кога почна да иде имаше околу 58-59кг а сега е 73кг све мускул, дали е можно без никакви суплементи да се накачат толку кила за толку краток период? Вика дека јадел како стока дома и му се има проширено желудникот
Килажа да, чист мускул нема шанси и со суплементи.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Оваа за ојачивање на подлакт и на интернет така нешто прочитав, демек го напињаш со уште појака килажа и потоа не болело кога се вежба бицепс може треба да ја пробам мада многу ризично ми изгледа при болка па уште повеќе напор да даваш. Имам забележано дека всушнот боли на вежби кои бараат јако да го држиш тегот кој вежбаш како пример бицепс со крива шипка и лакти фиксирани на клупа или пак згибови со шаки накај лицето кои бараат црврсто да се држиш за шипката, исто и при вежбање на трапези со голема килажа.

цел е дефиниран овој му се познаваат мускулите големи му се, има сало малце околу нив али као терминатор е

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Сакам да ги прашам тие поискусните малце.За стомачните,секој втор ден правам по 200 стомачни,тврди ми се ептен али уште не ми се познаваат,и незнам што да направам за да почнат да ми се познаваат,па ако може некој совет да ми дадете :)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Сакам да ги прашам тие поискусните малце.За стомачните,секој втор ден правам по 200 стомачни,тврди ми се ептен али уште не ми се познаваат,и незнам што да направам за да почнат да ми се познаваат,па ако може некој совет да ми дадете :)
Треба кардио да правиш и да внимаваш на исхраната, не јади мрсни работи ,брза храна избегавај такви работи, чоколади...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
цел е дефиниран овој му се познаваат мускулите големи му се, има сало малце околу нив али као терминатор е
Може до некаде ако претходно има вежбано а сега вежба по втор пат, враќањето во форма ако претходно се има занимавано со бодибилдниг е многу побрзо.

П

Паган-др

Гостин
По колку стомачни пумпате бе, вака пред одмор? :D

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212

Имаш три вида на стисок, crushing, supporting, pinch и нормално јачина на зглоб. Ако немаш баланс можно е да се јават болки во подлактицата.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Може до некаде ако претходно има вежбано а сега вежба по втор пат, враќањето во форма ако претходно се има занимавано со бодибилдниг е многу побрзо.
има дома вежбано: склекови, згибови ...такви работи и одма се има префрлено во теретана

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Имаш три вида на стисок, crushing, supporting, pinch и нормално јачина на зглоб. Ако немаш баланс можно е да се јават болки во подлактицата.
Можеш да ми кажеш вежби за ова ?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.518
Низ аптеките во Струмица декстрозата се продава како инфузија, нели треба да е како шеќер?
Друго, може ли да се зема како инфузија и на кој начин?

И ако не, да ми кажете кај да најдам во Скопје.
Фала.

Myers Gjoroski ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Низ аптеките во Струмица декстрозата се продава како инфузија, нели треба да е како шеќер?
Друго, може ли да се зема како инфузија и на кој начин?

И ако не, да ми кажете кај да најдам во Скопје.
Фала.

Myers Gjoroski ?
Нормално кога тражиш во аптека :D Декстроза се користи во медицина и во секоја инфузија ја има како 0,5% декстроза тебе ти треба декстроза во прав која не се продава во аптека туку во продавници за спортска исхрана, мада познавам и лица кои пијат инфузии :cautious:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.518
Нормално кога тражиш во аптека :D Декстроза се користи во медицина и во секоја инфузија ја има како 0,5% декстроза тебе ти треба декстроза во прав која не се продава во аптека туку во продавници за спортска исхрана, мада познавам и лица кои пијат инфузии :cautious:
Во Гладијатори во Скопје има уште или ?

Kajgana Shop

На врв Bottom