Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Новак најсилниот? :pos: жими тасета. Извади гз на А.О едвај се довлечка до финале на Роланд Гарос, ок, ментално силен е ама дека е најдобриот во светот (освен на ранкингот ради поените од лани шо уште ги држи) не е.. Муабетот ми е дека прекините на дождот му беа од корист на Рафа ама тоа е тоа, не го намалува значењето на победата тоа. Секоја чест за шампионот, идеме на 10ка :vozbud:
Не извлекол гз, туку ментално е најсилен, зборам за последните година и половина... Среќа е еднаш да се извадиш од бездната, ама против Федерер на УС Опен да спасуваш две меч топки, од кој едната со прекрасен ритерн, против Надал на АО, против Цонга и Сепи тука на РГ... Мада релативна работа е, ама 100% сум сигурен дека ќе му ја вртеше и на Надал сега доколку не се прекинеше вчера... Реков релативна работа е тоа, за мене си зборувам дека бев сигурен во тоа...

Неможеш да оцениш после турнирите на земја кој е најјак тенисер, и дали Новак е само No.1 на АТП и ништо повеќе... Следуваат уште два Гренд Слеми и Олимпијада, така да почекај, пред да констатираш нешто, тек средина на сезона е ;)
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 14:48 ---
Крејзи, го бараш невозможното :D. Да беа они пола луѓе од тоа што е Новак, добро ке беше. Само од нив можеш да начекаш демотиватори и јадење гомна за неговите ривали. Мрчеа кога победуваше, истоот ке биде и кога ке губи. Али увек е така, некој мора да и тоа да го прави
Ако почнам да ставам демотиватори и статуси по фб од навивачи на Рафа, ќе треба да ја смениме темата и да ја насочиме кон друга насока... И вие ништо не сте поарни, не изигравајте невиност :)

L

Löwe

Гостин
На шега со шега, нормално дека се сложија.;) Да имаше покрив, да се играше во еден ден сосема дуг ќе беше исходот.
Да, Рафа тогаш ќе тепаше 3-0, бидејќи првата пауза му помогна на Новак да се соземе и да освои 1 сет.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ќе ја вртеше да не се прекинеше, ако не се прекинеше првиот пат, Надал 3-0 ќе победеше, немојте ве молам, шта би било кад би било, е овој да не ни се повредеше ќе тепавме, ко малите деца, тоа се двајцата најдобри тенисери во светот, тоа што важи за едниот, важи и за другиот.

И да, вчера немав прилика да пишам, запрепастен сум од понашањето на Ноле, кога ја скрши рекламата на столчето за седење .... Сељачко понашање.....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Roland Garros@rolandgarros
Djokovic on his and Nadal's rivalry: "We are young and hopefully can have many more battles over the next years."
Djokovic: "Federer/Nadal is still the biggest rivalry since it's been going already for so many years." #RG12
Roland Garros@rolandgarros
Djokovic: "The first rain delay helped me. The second maybe helped him." #RG12

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.190
Поени од реакции
46.405
Какво ли е тоа чуство да си прв на светската ранг листа , а да немаш победено ниеднаш на Ролан Гарос.
25 има, не 35, еден Федерер само еднаш има освоено во сезона кога Надал отпадна поради повредите од Содерлинг, не дека си глеал тогаш тенис.
Срамота е Вимболдон да не го освои а да е број 1, само џабе ти го зборам ова тебе, поим немаш што значи тој турнир, поим немаш дека у Србија го пречекаа само по освојувањето на тој турнир ...

Имаш малок*рски комплекс, тоа е евидентно, исти бевте и кога Македонија имаше успеси во ракомет и кошарка, ама за Ноле ти реков, касниш скоро година дена со ситењава, после Вимболдон ти пропаднаа у вода тие муабети, тука што провоцираш твое си е, да е једина тема ова на форумов добро ќе беше каде тераш вакви искривени муабети кои немаат никаква логика.

дождот ја поеба и пред тоа, кога Надал беше у водство. Јебига, ко за едниот, така и за другиот. :)
Реков сабајлево за ова, точно е дека дождот таму му заврши работа на Ноле ама пауза од цела вечер е нешто сасвим друго, не се споедува со тоа од претходно, ова и те како му одговараше на Надал, тешко дека фан на Ноле ќе признаеше после она вчера али оваа пауза ги уби сите негови шанси за да го освои турниров, не дека сигурно вчера освојуваше ама имаше шанса тоа да го направи, денес истите се минимизираа, постоеа нормално но беа каде каде помали од оние кои вчера ги имаше.

Али тоа е, не сум разочаран од неговото издание воопшто без разлика на првите 2 сета вчера и ова од денес, успеа да се врати со стил во мечот, али виша сила му удри ручна, реков и во одговоров за провокаторчево од погоре, 25 е, ќе дојде и овој трофеј у негови витрини, сега имаше шанса да повтори нешто што не се случило 43 години и задоволен сум како го нападна тоа достигнување.

Минатата година далеку поголем беше ударот од Федекс во поглед на психата, бар според мене, без разлика што сега изгуби во финале на ваков начин, лани чим тоа дополнително го поттикна да запне за наредните предизвици убеден сум дека и сега тоа ќе биде случај па наредна година овој период пред истиот предизвик да се и двајцата. :D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ќе ја вртеше да не се прекинеше, ако не се прекинеше првиот пат, Надал 3-0 ќе победеше, немојте ве молам, шта би било кад би било, е овој да не ни се повредеше ќе тепавме, ко малите деца, тоа се двајцата најдобри тенисери во светот, тоа што важи за едниот, важи и за другиот.

И да, вчера немав прилика да пишам, запрепастен сум од понашањето на Ноле, кога ја скрши рекламата на столчето за седење .... Сељачко понашање.....
Епа балкан бе брат..ибарска магистрала.. :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
25 има, не 35, еден Федерер само еднаш има освоено во сезона кога Надал отпадна поради повредите од Содерлинг, не дека си глеал тогаш тенис.
Срамота е Вимболдон да не го освои а да е број 1, само џабе ти го зборам ова тебе, поим немаш што значи тој турнир, поим немаш дека у Србија го пречекаа само по освојувањето на тој турнир ...

Имаш малок*рски комплекс, тоа е евидентно, исти бевте и кога Македонија имаше успеси во ракомет и кошарка, ама за Ноле ти реков, касниш скоро година дена со ситењава, после Вимболдон ти пропаднаа у вода тие муабети, тука што провоцираш твое си е, да е једина тема ова на форумов добро ќе беше каде тераш вакви искривени муабети кои немаат никаква логика.
важно они се шампиони у пеливанство...

:D

С

сашенко

Гостин
Не извлекол гз, туку ментално е најсилен, зборам за последните година и половина... Среќа е еднаш да се извадиш од бездната, ама против Федерер на УС Опен да спасуваш две меч топки, од кој едната со прекрасен ритерн, против Надал на АО, против Цонга и Сепи тука на РГ... Мада релативна работа е, ама 100% сум сигурен дека ќе му ја вртеше и на Надал сега доколку не се прекинеше вчера... Реков релативна работа е тоа, за мене си зборувам дека бев сигурен во тоа...

Неможеш да оцениш после турнирите на земја кој е најјак тенисер, и дали Новак е само No.1 на АТП и ништо повеќе... Следуваат уште два Гренд Слеми и Олимпијада, така да почекај, пред да констатираш нешто, тек средина на сезона е ;)
Ментално е најјак дефинитивно, тоа ја прави разликата. Он не забравил да шутира сигурно, си игра добро како за топ тенисер. Ама да дојдеш толку блиску до пораз, поен да те спасува, да губиш сетови со твои глупави грешки и мечеви кои треба лесно да ги добиваш да ги тераш у 5ти сет исто ради твои грешки е далеку од убедлива игра. А најдобриот тенисер (не зборам за ранкингот) е најубедливиот и тој што освојува турнири моментално.А Надал е далеку поубедлив од него годинава во тој аспект.

Секоја чест за враќањата и за се што направи за да стигне до овде, ама тоа не е убедлива игра, тоа е многу ранлива игра. Многу грешки, многу нервоза за разлика од лани, пак си почна со рекетите :pos:(настрада реклама една тука) и е доста под нивото на кое играше лани. Затоа убаво ти кажувам, он е прв на ранкингот, ако се подобри може и да остане до крај таму. Ама оваа игра што ја игра сега, не е најквалитетното нешто што го видовме во 2012та. Надал води на atp race 2012 мислам, ова е веќе трета победа по ред годинава над Новак и што и да се дешава со Новак моментално најдобриот во светот е Надал. Лани беше обратан ситуациајта, Надал беше првиот на ранкингот а Новак правеше партал (и поубедливо од Надал сега) и го правевме маубетот и сигурен сум дека и ти беше тука за мауабетите дека Новак е најдбар во светот, без разлика што Рафа е уште прв.

Ако почнам да ставам демотиватори и статуси по фб од навивачи на Рафа, ќе треба да ја смениме темата и да ја насочиме кон друга насока... И вие ништо не сте поарни, не изигравајте невиност :)
Повели, баш би сакал да го видам тоа :vozbud:( али не вреди да правиш споредба, македонски фан клуб на Новак Џокович на фејсубк се зверки и што и да ставиш тука од Рафа ипак наградата "најидиотски фан клуб" иде кај нив)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.792
Поени од реакции
115.762
Забораив да кажам, две финалиња по ред против Рафа Новак ги завршува со двојна сервис грешка, во Рим и ова денес.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.190
Поени од реакции
46.405

А моментот кога дозволи поен да му се запише на Надал, нешто што не мораше да го направи и можеше да си преќути и да се повтори целиот поен ? Колку такви тенисери знаеш кои би го направиле ова против Надал, на ваква подлога, во финале и во ситуација кога губат и играат лошо ...

И мене ме накручи тоа што го скрши клупичето ама ја лично не го критикувам за тоа зашто ја бетер би изреагирал, тоа е тој балкански менталитет и нема бегање од коренот колку и да се трудиш ( Иванишевич го памтиш ). Ноле на тој план, за човек од овие простори, феноменално има работено и има огромен прогрес но онаа инфериорност од вчера во тие моменти од мечот си го направи своето, за греота беше.
Исто и денес кога од глава го лупаше рекетот, одма ја осети разликата од налетот кој го имаше вчера од аспект на тоа како играше Надал и ова од денес, каде Надал повторно беше феноменален. Свесен беше што значеше паузата од цела вечер и оп, одма дозволи Надал да го врати брејкот што дополнително влијаеше врз него, башка и немаше шанса брејк да направи денес, очаен беше на сервис на Надал што вчера не беше случај, дури и во првите 2 сета каде бољи беше на сервисот на Надал отколку на својот сервис.
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 15:05 ---
важно они се шампиони у пеливанство...

:D
Е вчера вечер кога реплицирав не ми текнуваше на ова, као се викаше, па пишав иди глеј Карлинг. true story.
good one btw El Ninho.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Честито титула Надал, несомнено најдобриот во историјата на земја.

За овој меч не би коментирал ништо, имаше неколку спорни моменти но ништо страшно.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.792
Поени од реакции
115.762
А не знам зошто се крева фама околу поенот кога Рафа застана и побара да се симне судијата од стол и да потврди дека е аут или дека не е аут. Ситуацијава е иста ко челенџ кога се бара, не знам зошто цел хоум пејџ на фб ми е со такви постови против Рафа, свашта...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.190
Поени од реакции
46.405
Нејќам да провоцирам, не ми е целта тоа ама нели Новак е ментално најсилниот тенисер на светот? Зошто тогаш после дождот не излезе и него изгази Рафа? Поентата ми е дека не треба да се прават тие муабети да не беше дождот ова ќе се десеше она ќе се десеше, и баба ми да имаше к.. ќе беше дедо, ама нема... Како и да е повеќе од заслужена титула за Рафа, честитки и за Новак за одличната игра.
Види, дел од тенисот е и кондициската подготвеност, и тоа еден играч може да го искористи при кроењето на тактика во еден меч.
Е сега го имаш Надал од спротивна страна, кој е и што е Надал на шљаку :) не мора да се објаснува, освен на Дардан бидејќи неговото познавање на тенис реков кое е, аналогно на она кое го има ретардиран мравојад.

Вчера Ноле по првата пауза владееше на теренот а Надал веќе не беше во можност да ја игра онаа одбрана од првите 2 сета, сервисот на Ноле исто така се поправи па на свој сервис конечно почна да прикажува одличен тенис, а исто така и продолжи на сервис на Надал да игра добро, па имаше една добитна комбинација против шпанецов која успешно ја спроведуваше на теренот.

И дојде паузата од цела вечер, и сам знаеш дека без разлика за кој тенисер станува збор, против големо име кога играш, поготово против Надал, на земја, си лимитиран и патот до успехот е апла тенок, мали се оние простори за успех, Ноле тоа успеа вчера да го најде, онаа добитна формула, и истото испари откако се решија мечот да продолжи денес и тоа беше тоа, ја лично и вчера дома искоментирав за дождов дека ја уби секоја ебана можност за Ноле да дојде до овој посакуван трофеј. Денес да се изнајдеше начин за такво нешто тешко, не постои тенисер на планетава што проив Надал денес ќе успееше да најде против одговор, можностите за тоа се убер мали, кога истите беа пружени веќе реков што се деси и то је то.

Освен еве, повреда да се десеше кај Надал, било каква, што ќе го оневозможуваше да го игра својот тенис, ама глупо е ова како опција да го спомнеш, или па да посакаш да се деси, ама еве колку и да звучи брутално само тоа можеше денес Ноле да го извади, и фала богу не се деси нешто такво, на никој не му го посакувам тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom