Roland Garros 2012

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па уште не го признава приговорот на Рафа, иако Рафа има право на еден удар пред да побара судијата да слезе.

Видовте ли бе жити Господ , џоковиќ лошо ја удри топката , а таа падна на самата линија , што нема да видиш од овој среќник.

images

Браво Рафа !

АААААААААААААлееееееееееееееееее , браво Рафааааел Надааалллл

Со среќа нека му е на Надал. Одличен тандем се навивачите на Надал со Гарги.

Пред да сервира Ноле, си помислив у себе: како би се осеќал, ако сега направи дупла сервис грешка.

И......се деси тоа.

Браво за Надал!

Ноле-сам себе го убијал.Ама арно,јеби га,честитки до Рафа,кого искрено не му бегет уште 3-4 титули на Френч опен.А за другиве турнири,ќе видиме :)

Го спаси дождот овој пат Надал, факт, ќе падне годиниве на РГ, ама прво на Вимблдон и на Олимпијада годинава. А светскиот рекет број 1 ја зголеми предноста на АТП листата. :love:

Ево нас, ви како сте Србофоби?

Во тандем се супер, србофоби и навивачиве на Надал плус и лајкови си удираат. Реков вчера после прекинот Надал ќе се врати одморен и свеж и така испадна. Немаше сила за вакво темпо за цел натпревар. Од догодина здравје нека се игра финалето 2-3 дена, очигледно неспособна е организацијата за финале како што му доликуваше.

На најдобар можен начин го освои турниров на сервис на противникот со двојна сервис грешка .. сигурно беше многу скршен џокович .. сепак се знае кој е кој на РГ .. 7 титула !

Алал да му е на надал игра феноменален тенис ама џокович сам се победи,исто голем удел имаше и дождот вчера да се доиграше убеден сум дека ноле ќе го земеше сетот.

Toа е она од кое од една страна се плашев а од друга и му давав огромна веројатност дека ќе се деси. Пад во играта на Ноле, и Надал од првите 2 сета, штета што не изгура бар до тајбрејк али и таму според мене имаше мала шанса да триумфира.

Дождот апла ја поеба работата вчера во ситуација кога Ноле имаше шанси да триумфира, со прекинот за денес отиде и секоја шанса за Ноле да ги обедини титулите, он као играч воопшто не ме разочара, го даде максимумот али против некои работи не се може, јебига. (n)
Никад на не им заврне у Париз, да пресушат маму им еам.

Честитки до навивачите на Надал за освоениот 7ми рекорден трофеј во Париз на нивниот миленик.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom